تشریح جزئیات نامه به موگرینی درباره مکانیزم حل اختلاف

وزیر امور خارجه گفت: در نامه‌ای که در نوامبر ۲۰۱۸ به خانم موگرینی نوشته شد، تأکید کردیم که ایران مکانیزم حل‌وفصل اختلافات را شروع کرده و به پایان رساندیم.
کد خبر: ۳۸۰۴۷۱
تاریخ انتشار: ۰۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۹ - 21January 2020

تشریح جزئیات نامه به موگرینی درباره مکانیزم حل اختلافبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه در گفت‌وگویی، در توضیح برنامه وزارت امور خارجه در مقابله با تصمیم اخیر کشور‌های اروپایی حاضر در برجام مبنی بر پیگیری سازوکار حل اختلاف، اظهار داشت: وزارت امور خارجه از مسیر حقوقی موضوع را دنبال می‌کند و جمهوری اسلامی ایران بحث روش حل اختلاف را به‌صورت رسمی از اردیبهشت ۱۳۹۷ بعد از خروج آمریکا از برجام آغاز کرده است.

وی تصریح کرد: سه نامه در دهم می‌ ۲۰۱۸، ۲۶ اوت ۲۰۱۸ و نوامبر ۲۰۱۸ نیز به خانم موگرینی نوشته و در آن رسماً اعلام شد که ایران روش حل‌وفصل اختلافات را شروع کرده است.

وزیر امور خارجه افزود: در نامه‌ای که در نوامبر ۲۰۱۸ به خانم موگرینی نوشته شد، تأکید کردیم که مکانیزم حل‌وفصل اختلافات را شروع کردیم و به پایان رساندیم، لذا ناگزیریم که برنامه کاهش تعهدات برجام را اجرایی کنیم.

ظریف یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران پس از نامه مذکور هفت ماه به اتحادیه اروپا فرصت داد و در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۸ (می ۲۰۱۹) کاهش تعهدات برجام را آغاز کرد که تقریباً دو ماه پس از آن، آثار عملی داشت.

وی افزود: اظهارات اروپایی‌ها وجه قانونی ندارد، لذا ما از بلاوجه بودن اقدام اروپایی‌ها استفاده می‌کنیم، اگر اروپایی‌ها اقدام دیگری انجام دهند، طبق نامه رئیس‌جمهور در همان اردیبهشت ۱۳۹۷، موضوع خروج ایران از NPT مطرح می‌شود.

وزیر امور خارجه با اعلام اینکه ایران پنج گام در راستای کاهش تعهدات برجام برداشته و قرار نیست گام دیگری برای کاهش تعهدات بردارد، گفت: در صورتی که اروپایی‌ها به تعهدات خود برگردند، ایران هم کاهش تعهدات را متوقف می‌کند، اما اگر اروپایی‌ها به رویه خود براساس بازی‌های سیاسی ادامه دهند، زیرا هیچ محمل قانونی ندارد، ما امکانات متعددی داریم.

ظریف اضافه کرد: در نامه رئیس‌جمهور آمده اگر این موضوع به شورای امنیت ارجاع شود، خروج ایران از NPT مطرح خواهد بود، اما پیش از آن برنامه‌های دیگر را می‌توان در دستور کار قرار داد.

وی در پاسخ به این سؤال که وزارت امور خارجه چه اقدامی در ارتباط با لغو میزبانی تیم‌های فوتبال ایران در لیگ قهرمانان آسیا انجام داده است، گفت: امروز صبح جلسه یک ساعت و ۴۰ دقیقه‌ای با حضور همه مدیران و معاونان وزارت امور خارجه و دستیاران منطقه‌ای، وزیر ورزش و جوانان و رئیس کمیته ملی المپیک برگزار کردیم و روش‌های مختلف برای بررسی و مقابله با این موضوع مطرح شد.

وزیر امور خارجه یادآور شد: روش‌های مختلفی در رابطه با اقدام بدون مبنا مطرح شد. ایران امن‌ترین کشور منطقه است از این رو اقداماتی تدارک دیدم، زیرا مشخص است که بازی غیرورزشی شروع شده است، امیدواریم به‌طریق معمول ورزشی با این موضوع برخورد شود.

منبع: مهر

انتهای پیام/ 900

نظر شما
پربیننده ها