نیویورک‌تایمز:

عراق معتقد است حمله به پایگاه «K۱» کار «کتائب حزب‌الله» نبوده است

روزنامه «نیویورک‌تایمز» گزارش داده است که مقام‌های سیاسی و اطلاعاتی عراق معتقدند حمله چند هفته پیش به یک پایگاه نظامی که به مرگ یک آمریکایی منجر شد، با «کتائب حزب‌الله» ارتباطی نداشته است.
کد خبر: ۳۸۲۹۶۷
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۷:۴۳ - 06February 2020

عراق معتقد است حمله به پایگاه «K۱» کار «کتائب حزب‌الله» نبوده استبه گزارش گروه بین‌الملل دفاع‎پرس، روزنامه «نیویورک‌تایمز» روز پنج‌شنبه گزارش داده است که مقام‌های اطلاعاتی و نظامی عراق اعتقاد دارند که حمله راکتی چند هفته پیش به پایگاه نظامی «K۱» آمریکا در عراق، با گروه «کتائب حزب‌الله» ارتباطی نداشته است.

در آن حمله راکتی که روز ۲۷ دسامبر (۶ دی ماه) انجام شد، یک پیمانکار نظامی آمریکایی کشته و چند نفر هم زخمی شدند. آمریکا آن حمله را به گروه «کتائب حزب‌الله» از اعضای «الحشد الشعبی» عراق نسبت داد و به همین بهانه چند پایگاه این گروه را در نزدیکی منطقه «قائم» هدف قرار داد. در حمله آمریکا نزدیک به ۳۰ عضو کتائب حزب‌الله به شهادت رسیدند. اعتراضات در برابر سفارت آمریکا در بغداد، ترور سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران و پاسخ موشکی ایران به آمریکا، همگی بعد از این دو رخداد، اتفاق افتاد.

نیویورک‌تایمز نوشته است: «اما مقام‌های نظامی و اطلاعاتی عراق در مورد عامل شلیک راکت‌هایی که یک زنجیره حوادث را رقم زد، ابراز تردید کرده و می‌گویند بعید است که کتائب حزب‌الله که از سوی ایالات متحده به انجام این حملات متهم شده، عامل این اقدام بوده باشد.»

مقام‌های عراقی می‌گویند تجربه آن‌ها و همچنین شواهدی که از محل حادثه به دست آمده، باعث شده تا به ادعای آمریکا در مورد نقش کتائب در آن حمله تردید داشته باشند. به گفته این مقام‌ها، این موشک‌ها از بخش سنی‌نشین «کرکوک»، یعنی جایی که گروه تروریستی «داعش» در آن فعالیت گسترده‌ای دارد، انجام گرفته است. حضور داعش و گروه‌های افراط‌گرا در کرکوک، این منطقه را به محلی خصم‌آلود برای کتائب حزب‌الله تبدیل کرده و به همین دلیل این گروه از سال ۲۰۱۴ در کرکوک حضور نداشته است.

در مقابل، داعش در ۱۰ روز پیش از حمله جنجالی به K۱، سه حمله در منطقه‌ای نسبتا نزدیک به این پایگاه انجام داده بود و مقام‌های اطلاعاتی عراقی هم در ماه‌های نوامبر و دسامبر به واشنگتن هشدار داده بودند که داعش قصد دارد به زودی پایگاه K۱ را هدف قرار دهد.

علاوه بر این، خودروی پیکاپ رهاشده‌ای هم که به نظر می‌رسد حمله به K۱ از پشت آن انجام شده، نزدیک جایی پیدا شده است که داعش در ماه سپتامبر در آن پنج چوپان شیعه را اعدام کرده بود.

مقام‌های عراقی می‌گویند تمام این شواهد، از نقش داعش در آن حمله حکایت دارد.

ژنرال «احمد عدنان» مسئول بخش اطلاعات پلیس فدرال عراق در پایگاه K-۱ می‌گوید: «تمامی شواهد نشان می‌دهد که این اقدام کار داعش بوده است. من به شما در خصوص سه حادثه‌ای که در روز‌های قبل در این منطقه (نزدیکی پایگاه K-۱) به وقوع پیوسته گفتم - ما تحرکات داعش را می‌شناسیم».

وی ادامه داد: «حتی ما به عنوان نیرو‌های عراقی نمی‌توانیم به این منطقه بیاییم، مگرآنکه نیرو‌های زیادی در اختیار داشته باشیم، زیرا اینجا محل امنی نیست. آنوقت چطور یک نفر که این منطقه را نمی‌شناسد، می‌تواند به اینجا بیاید و جایگاه شلیک را پیدا می‌کند و حمله را انجام دهد».

کتائب حزب‌الله هرگونه ارتباط با حمله به پایگاه K-۱ را رد کرده است، ولی هیچ گروهی نیز تاکنون مسئولیت آن را برعهده نگرفته است.

در حالی که واشنگتن مدعی است که اسنادی در اختیار دارد که از نقش کتائب حزب‌الله در این حمله حکایت دارد، اما به گفته مقام‌های عراقی، آمریکا تاکنون هیچ‌یک از این اطلاعات ادعایی را با عراق در میان نگذاشته است.

«ابو علی العسیری» مدیرکل اطلاعات و مبارزه با تروریسم عراق می‌گوید ایالات متحده آمریکا قبل از حمله ۲۹ دسامبر (۹ بهمن ماه) به مواضع گردان‌های حزب‌الله به هیچ عنوان با عراق رایزنی نکرده است.

وی توضیح داد: «آن‌ها (آمریکا) به هیچ عنوان تحلیل‌های من را از آنچه در کرکوک رخ داده است، جویا نشدند و اطلاعات خود را نیز با من به اشتراک نگذاشتند. معمولاً هر دو این اقدامات را انجام می‌دهند».

علیرغم آنچه که مقام‌های عراقی گفته‌اند، ۶ روز بعد از حمله به پایگاه k-۱، «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا در جمع خبرنگاران گفت: «همانطور که می‌دانید، جمعه گذشته، نیرو‌های آمریکایی در پایگاهی در نزدیکی کرکوک، مورد حمله کتائب حزب‌الله قرار گرفتند».

زمانیکه مقام‌های آمریکایی به «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر پیشبرد امور عراق ابلاغ کردند که در اقدامی تلافی‌جویانه، قصد حمله به مواضع کتائب حزب‌الله عراق را دارند، مقام‌های عراقی دچار بهت و حیرت شدند. مقام‌های عراقی تأکید کردند که این گروه سال‌هاست که در استان کرکوک حضور ندارد و آخرین باری که در آنجا فعال بود، در سال ۲۰۱۴ و روز‌های اولیه مبارزه با داعش بوده است.

از طرف دیگر، «محمد محی» سخنگوی کتائب حزب‌الله، هرگونه ارتباط این گروه با حمله به k-۱ را رد کرد و گفت که کتائب در سال ۲۰۱۴ تنها به مدت ۸۰ روز در استان کرکوک حضور داشته است.

وی سپس با اشاره به ادعا‌های واشنگتن گفت که اگر آمریکایی‌ها اسنادی مربوط به نقش کتائب حزب‌الله در این حمله دارند، باید آن را به اشتراک بگذارند و ارائه دهند.

مقام‌های آمریکایی می‌گویند که این گروه وابسته به الحشد الشعبی در سراسر عراق فعال است و به طور مداوم حملاتی را در قلمرو سنی‌نشین انجام داده است.

روزنامه نیویورک‌تایمز سپس با اشاره به این موارد و این اقدام تحریک‌آمیز آمریکا نوشت، حملات روز دوم ژانویه (۱۲ دی ماه) آمریکا به مواضع کتائب حزب‌الله و حمله پهپادی روز سوم ژانویه (۱۳ دی ماه) واشنگتن در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی بغداد که به شهادت سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران و هفت تن از یارانش منجر شد، موج گسترده‌ای از خشم را در عراق و ایران به همراه داشت و موجب شد که پارلمان عراق به اخراج نظامیان آمریکایی از خاک عراق رأی دهد.

طبق این گزارش، آمریکا حدود پنج هزار نظامی در عراق دارد که می‌گوید هدف اصلی آن‌ها مبارزه با داعش و آموزش سربازان عراقی هستند. علیرغم آنکه دولت عراق هنوز رسماً از آمریکا نخواسته که خاک این کشور را ترک کند، اما مقام‌های هر دو کشور آمریکا و عراق تأیید کرده‌اند که روابط دو کشور تیره شده است.

بر اساس گزارش روزنامه نیویورک‌تایمز، مقام‌های عراقی می‌گویند که هنوز سؤالات بی‌پاسخ زیادی درباره مسئول حمله به پایگاه K-۱ برجای مانده است.

«عبدالحسین الهنین» مشاور عادل عبدالمهدی می‌گوید: «هویت (عوامل حمله به پایگاه «k-۱») هنوز تأیید نشده است. تردید‌های مشخصی وجود دارد و من ادعا نمی‌کنم که همه‌چیز را می‌دانم، اما می‌تواند کار داعش یا حزب بعث بوده باشد. اوضاع در عراق پیچیده است».

انتهای پیام/341

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار