سردار احمد اخوان مهدوی، فرمانده بهداری نیروی زمینی سپاه، در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی دفاع پرس، اظهار داشت: تمامی سامانه های درمانی اتوبوسی که تاکنون در کشور تولید و یا از خارج کشور خریداری شدهاند و توسط اورژانس، هلال احمر و سایر دستگاه ها مورد بهره داری قرار گرفته اند، به صورت تک اتوبوسی بوده، در حالی که بیمارستان ۶۰ تختخوابی اتوبوسی مرکز بهداری شمال شرق نیروی زمینی سپاه شامل هفت اتوبوس است.
وی با بیان اینکه، تاکنون طرح بهره گیری از سامانه بیمارستانی مرکب، نه تنها در دنیا بلکه سابقه بکارگیری از چنین سامانه ای در ایران نیز گزارش نشده، تصریح کرد: این بیمارستان ۶۰ تختخوابی متشکل از اتاق عمل عمومی و تخصصی مانند، چشم، ریکاوری و بخش های بستری، اورژانس، آزمایشگاه، رادیولوژی و سی تی اسکن سیار است که امکان اضافه کردن سایر بخش های پاراکلینکی مانند، دندانپزشکی نیز برای این سامانه وجود دارد.
فرمانده بهداری نیروی زمینی سپاه، درباره نمونه تکمیلی این بیمارستان ۶۰ تختخوابی اتوبوسی نیز گفت: با افزایش فضای هر اتوبوس به میزان ۱۶ متر مربع به صورت بال های باز شونده(DXP)، امکان استقرار ۱۷ تخت در داخل هر اتوبوس هم فراهم می شود، بدین ترتیب با استفاده از اتوبوسهای باز شونده، بخش های چادری حذف می شود.
وی خود اتکایی در تحرک، جابه جایی، استقرار و گسترش را از مزایای ویژگی های بیمارستان ۶۰ تختخوابی اتوبوسی برشمرد و ادامه داد: خود اتکایی از نظر امکانات ارتباطی و آی تی و نیز امکان استفاده از "تله مدیسین" طبابت از راه دور، امکانات دیگری است که این سامانه بیمارستانی سیار دارد.
سردار اخوان اظهارداشت: همچنین این بیمارستان اتوبوسی، امکان ارتباط به صورت آنلاین با بیمارستان امام حسین(ع) مشهد را دارد تا بدین وسیله هرگونه مشکل احتمالی در طبابت، از دور دست با استفاده از پزشکان فوق تخصص، مشاور و راهنما مرتفع شود.
وی با بیان اینکه، یک تیم پزشکی کامل ۵۰ نفری از متخصصین پزشکی شامل جراح عمومی، پزشک متخصص بیهوشی و سایر پزشکان متخصص، در این بیمارستان فعالیت می کنند، ادامه داد: ایجاد فضای پایدار درمانی، خودکفایی تعمیراتی و پشتیبانی عمومی داخلی، امکان بهره داری از تک تک واحد ها به صورت جداگانه و همچنین انجام بعضی از اقدامات درمانی در حین حرکت، از دیگر مزایای این بیمارستان است.
اخوان خاطر نشان کرد: عایق بندی مناسب از نظر گرما، سرما، صدا و قابلیت ایجاد استریلیزاسیون در واحد اتاق عمل انجام شده علاوه بر این در هر اتوبوس ۳۰۰ لیتر منبع آب، با برق خود اتکا، سرویس های بهداشتی و حمام در هر اتوبوس در نظر گرفته شده است.
فرمانده بهداری نیروی زمینی سپاه با اشاره به اینکه، بیمارستان ۶۰ تختخوابی اتوبوسی دارای قابلیت آماده سازی و بهره برداری سریع به مدت ۴۵ دقیقه پس از رسیدن به محل را دارد، گفت: از این بیمارستان در بحران های ناشی از جنگ، حوادث طبیعی و مناطق محروم مورد استفاده قرار می گیرد و با تمهیداتی که برای آن پیش بینی شده، در برابر شرایط نامساعد جوی نیز قابلیت بهره برداری همچنان وجود دارد.
انتهای پیام/