به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از مشهد، نشست خبری رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با اصحاب رسانه پیرامون تشریح برنامههای بنیاد و ساخت مرکز فرهنگی دفاع مقدس خراسان رضوی در محل این مرکز در مجتمع کوهسنگی مشهد برگزار شد.
سردار سرتیپ بسیجی بهمن کارگر در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران در رابطه با تغییر زمین باغ موزه دفاع مقدس مشهد گفت: بار پیش قطعه زمینی در حاشیه بزرگراه امامعلی(ع) مشخصشده بود و در اختیار بنیاد قرارگرفت و کارهای آمادهسازی آن نیز انجامشده بود ولی خوشبختانه زمینی که در منطقه کوهسنگی به این امر اختصاص داده شد از ارزشی برخوردار است که صرفنظر کردن از هزینههای مطالعاتی که روی زمین پیشین انجامگرفته بود را توجیه میکرد.
وی ضمن تشکر از شورای اسلامی و شهردار مشهد برای اختصاص قطعهای از زمین مجموعه فرهنگی تفریحی کوهسنگی برای احداث مرکز فرهنگی دفاع مقدس خراسان رضوی، افزود: نظر بنیاد از ابتدا روی همین زمین فعلی بود، اما درگذشته این خواسته فرصت تحقق نیافت.
سردار کارگر با تشریح موقعیت زمین اختصاص یافته برای مرکز فرهنگی دفاع مقدس خراسان رضوی گفت: دو قطعه زمین جداگانه برای این مرکز در نظر گرفتهشده است که بخشی به مساحت 13 و نیم هکتار در جنوب مجتمع فرهنگی کوهسنگی و شمال بزرگراه شهید کلانتری قرار دارد که باهمت شورای اسلامی شهر و شهردار مشهد تحویل اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس شده است و بخش دیگر آن به مساحت 10 هکتار در جنوب بولوار شهید کلانتری در مجتمع فرهنگی آیهها قرار دارد که در اختیار سپاه پاسداران است و تفاهمنامهای میان سپاه امام رضا و اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی برای پیوند دو مجموعه و استفاده از زمین مجتمع آیهها به امضا رسیده است.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران درباره اعتبار در نظر گرفتهشده برای این مرکز فرهنگی گفت: با توجه به تغییر زمین، کار مطالعه و طراحی مرکز فرهنگی دفاع مقدس آغازشده و برآورد هزینهها هم بعد از نهایی شدن مطالعات و طراحی ممکن خواهد بود، بااینحال ازنظر مالی برای این موضوع دغدغه چندانی نداریم و اطمینان داریم که خراسان رضوی از چنان ظرفیتی برخوردار است که تأمین هزینه برای ساخت چنین مجتمعی چندان دشوار نخواهد بود، هرچند ما همه راههای ممکن اعم از استفاده از ظرفیتهای نیروهای نظامی و انتظامی استان، همراهی دستگاههای اجرایی استان، کمکهای مرکز و حتی استفاده از ظرفیتهای مردمی را در نظر داریم.
سردار کارگر درباره زمان در نظر گرفتهشده برای تکمیل این مرکز فرهنگی گفت: همانگونه که پیشازاین گفتهام این مرکز تا پیش از پایان برنامه ششم توسعه کشور و حداکثر طی 5 سال بهصورت کامل راهاندازی خواهد شد، هرچند مرکز یادشده بهصورت فازبندی و در چند مرحله طراحیشده که بعد از پایان هر مرحله شاهد بهرهبرداری از آن بخش خواهیم بود و همزمان با طی برنامههای واگذاری رسمی زمین توسط شهرداری، کار مطالعه روی آنهم آغازشده است و حداکثر تا پایان سهماهه اول سال 94 کار طراحی آن متناسب با زمین در اختیار قرار دادهشده تمام خواهد شد.
سردار کارگر در ادامه با اشاره بهضرورت احداث باغموزه دفاع مقدس در استان خراسان رضوی و نقش رسانهها و مردم خاطرنشان کرد: دفاع مقدس همه افتخار ماست. این حماسه بزرگ را مردم اداره کردند و برای ساخت باغموزه نیز در صورت لزوم خود مردم ورود پیدا میکنند. این موزه متعلق به شهداست و از مطالبات خانواده این عزیزان است.
کارگر خطاب به خبرنگاران حاضر در جلسه، ضمن تشکر از تلاش رسانهها برای انتقال مطالبه عمومی مرکز فرهنگی دفاع مقدس گفت: شما اصحاب رسانه تلاش و پیگری کنید تا احداث این مرکز محقق شود، برای این امر به سراغ مسئولین و مردم بروید و همت کنید تا این کار به سرانجام برسد و انشاءالله باغموزهای در شان خراسان احداث شود که مردم دیگر نقاط هم نقش استان خویش در دفاع مقدس را شاهد باشند.
وی که پیش از حضور در نشست خبری، این موضوع و دیگر موضوعهای مرتبط را در جمع فرماندهان عالی استان مورد بررسی قرار داده بود، اظهار امیدواری کرد که باهمتی که مسئولین استان و مرکز دارند احداث باغموزه پیش از زمان در نظر گرفتهشده پایان یابد.
سردار کارگر ضمن تشکر چندباره از اقدام ارزشی شورای اسلامی شهر و شهردار مشهد به خاطر اختصاص بخشی از زمین کوهسنگی برای احداث این مرکز فرهنگی و باغموزه دفاع مقدس، گفت: انصافاً شورای اسلامی شهر و شهرداری خوب پایکار آمدند و البته برخی مسئولین استان و نیروهای نظامی استان نیز قول مساعدت دادند تا از امکاناتی که در اختیاردارند به این امر اختصاص دهند.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در جواب پرسش یکی دیگر از خبرنگاران درباره اینکه آیا این مرکز بیشتر با نگاهی به نقش خراسان در دفاع مقدس مشهد ساخته خواهد شد یا طرحی ملی است؟ افزود: البته محور کار خراسان بزرگ و بهویژه خراسان رضوی است، اما چون مشهد بهعنوان یک شهر زیارتی سالانه میزبان بیش از بیست میلیون زائر داخلی و قریب دو میلیون زائر خارجی است، باغموزه و مرکز فرهنگی آنهم باید بهگونهای طراحی شود که زائران بتوانند دفاع مقدس را در یک نگاه ببینند و کل دفاع مقدس در آن نشان داده شود.
وی در پاسخ به سؤالی درباره وضعیت مراکز فرهنگی دفاع مقدس در سایر نقاط کشور گفت: بهغیراز استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، کهکیلویه و بویراحمد و گیلان که در مرحله در اختیار گرفتن زمین هستند بقیه استانها پیشرفت کار ساخت باغموزهشان 50 تا 80 درصد است.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در بخش دیگری از نشست خبری خود و در پاسخ به سؤالی درباره احداث یادمان بر مزار شهدای گمنام گفت: بعد از تفحص پیکر مطهر شهدا و تشییع و خاکسپاری توسط کمیته جستجو، ادامه کار زیر نظر بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس است و ما نیز در راستای این امر دو اصل مشاوره و مشارکت را در نظر میگیریم.
وی افزود: یکی از مسائل حائز اهمیتی که بنیاد حفظ آثار در استانها پیگیری میکند ساخت یادمان شهدای گمنام است و حدود 150 شهید در استان خراسان رضوی به خاک سپردهشدهاند که الحمدالله در ساخت یادمانهای این شهدای والامقام در استان کارهای خوبی انجام گرفته است.
سردار کارگر با بیان اینکه در مورد خاطرات شفاهی از رزمندگان و خانواده شهدا عقبافتادگی داریم به تشریح طرح تدوین نقش خراسان در دفاع مقدس پرداخت و افزود: اقدامات اولیه برای تدوین نقش خراسان در دفاع مقدس که منظور خراسان شمالی، جنوبی و رضوی است صورت گرفته و در همایشی که دیروز داشتیم این موضوع با حضور مدیران کل سه استان بررسی شد و در این خصوص هم مطالعاتی صورت گرفته و کار گروهایی تشکیلشده است تا هم بهصورت یگانی و هم بهصورت قشری نقش بخشهای مختلف جامعه و یگانهای مختلف نیروهای مسلح بهصورت دقیق موردپژوهش قرار گیرد و این طرح مکمل تأسیس مراکز فرهنگی دفاع مقدس به شمار میرود و برای تأمین محتوای این مراکز ضروری است.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در بخش پایانی سخنانش در خصوص تدوین دایرةالمعارف دفاع مقدس و تاریخ دفاع مقدس گفت: تدوین دایره المعارف دفاع مقدس از مطالبات مقام معظم رهبری بوده است و ما برای تحقق این امر تلاش کردیم که الآن جلد سوم این دایره المعارف توسط پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس در دست تهیه است و برای تکمیل آن حدود بیست جلد در نظر گرفتهشده است.
وی همچنین با اشاره به اینکه پروژه تدوین تاریخ دفاع مقدس نیز در سال 1394 در پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس آغاز خواهد شد، افزود: مجلدات این مجموعه به حدود 30 جلد خواهد رسید که در آن نیز به نقش استانها در دفاع مقدس هم اشاره میشود.
انتهای پیام/