به گزارش گروه اخبار داخلی دفاع پرس، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان پس از دیدار و گفتوگو با ادوارد نعلبندیان همتای ارمنی خود در نشست خبری مشترک ضمن تبریک سال نو به دوستان ارمنی ابراز امیدواری کرد که سال 2015 سال پیشرفت و صلح و ثبات و آرامش و ارتباطات گسترده تر بین همسایگان در این منطقه باشد.
ظریف با قدردانی از مهمان نوازی مردم خوب ارمنستان به روابط تاریخی، دیرینه و سنتی بین دو کشور اشاره کرد و افزود: روابط خوبی به عنوان دو همسایه داریم و این روابط در داخل بین اکثریت مسلمان و اقلیت ارمنی و بین دو همسایه ایران و ارمنستان یک نکته را برای دنیا ثابت می کند که اسلام و مسیحیت به راحتی می توانند در کنار یکدیگر دوستی داشته باشند.
وزیر خارجه کشورمان اعتدال را رمز همکاری و همفکری خواند و افراط را دشمن همه جوامع برشمرد و گفت: روابط دو کشور می تواند در سطوح مختلف گسترش یابد.
وی با اشاره به برگزاری دوازدهمین نشست کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی دو کشور خاطرنشان کرد: امیدواریم همکاری ها در زمینههای مختلف از جمله انرژی، راه ، ارتباطات، محیط زیستی و ... گسترش یابد.
ظریف با اشاره به توافقات خوب بین دو کشور نسبت به عملیاتی شدن آن ابراز امیدواری کرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه در خصوص موضوعات بین المللی نیز گفتوگو کردیم گفت: ایران به عنوان همسایه ارمنستان همواره خواهان صلح و ثبات و دوستی بین همسایه ها بوده و امیدواریم مناقشه موجود بر اساس حقوق بین الملل و روشهای مسالمت آمیز هر چه سریعتر حل و فصل شود.
ظریف ادامه داد: ما آمادگی و تمایل داریم با دوستی و همفکری و همکاری این مناقشه به نیتجه مناسبی برسد.
وی با اشاره به موضوع هسته ای ایران خاطر نشان کرد: بار دیگر تاکید کردم که برنامه هستهای ایران صلح آمیز است و ما هیچ مشکلی برای اینکه نشان دهیم این برنامه صلح آمیز است نداریم اما همزمان طرف مقابل نیز باید متوجه باشد که تحریم ابزار خوبی برای حل و فصل معضلات بین المللی نیست و در موضوع هسته ای ایران تحریم ها هیچ فایده ای برای حل این موضوع نداشته و امروز که ما به یک راه حل رسیده ایم و به آن نزدیک شده ایم طرف مقابل باید از اهرم فشار دست بردارد و متوجه باشد که با مردم ایران از طریق فشار نمی شود گفتگو کرد کما اینکه با مردم هیچ جا نمیشود از طریق فشار گفتگو کرد.
ظریف ادامه داد: مبنای ارتباطات باید احترام باشد و ما در توافقنامه ژنو نیز همین مبنا را قرار دادیم و امیدواریم با واقع بینی طرف مقابل هر چه سریعتر به راه حل خوبی برسیم و معتقدیم این راه حل به ضرر هیچکس نیست و حتما به نفع همه کشورها و ازجمله کشورهای منطقه است و تاثیر خوبی در ارتباط ما و همسایگان خواهد گذاشت.
وزیر خارجه کشورمان در پاسخ به سوالی عضویت ارمنستان در اتحادیه اوراسیا را فرصت مناسبی برای گسترش همکاری های بین دو کشور برشمرد و افزود: ما این آمادگی را داریم که از تمام زمینه های همکاری با ارمنستان بهره مند شویم.
ظریف با اشاره به همکاری سه جانبه ایران، ارمنستان و روسیه در راه و ترابری خاطرنشان کرد: در این زمینه آمادگی داریم که همکاری بسیار خوبی با دو کشور داشته باشیم.
وی با بیان اینکه کشورهای همسایه دارای منافع مشترکی هستند اظهار داشت: باید از همه امکانات استفاده کنیم که اتحادیه اوراسیا یکی از آنهاست.
خبرنگار اینترفکس روسیه از ظریف درباره مذاکرات اخیر وزرای دفاع ایران و روسیه سوال کرد که وی گفت: خوشحالیم که با این مذاکرات زمینه های همکاری گسترده تر بین دو کشور فراهم شده و در مسیر حل موضوع تحویل سامانه موشکی اس 300 به ایران گفتوگوهایی صورت گرفته که امیدواریم هر چه سریعتر به راه حل بیانجامد. حتما جمهوری اسلامی علاقه دارد که این موضوع از طریق گفتوگو و روابط دو جانبه حل و فصل شود.
وزیر خارجه کشورمان در خصوص مذاکرات جاری هسته ای نیز عنوان کرد که مذاکرات در ژنو به مراحل ریز کارشناسی رسیده و درباره جزئیات وارد بحث شده ایم.
وی با بیان اینکه برنامه غنی سازی ایران و برنامه هسته ای ادامه یابد پذیرفته شده، اظهار داشت: از ابتدا گفته ایم که برنامهای برای سلاح هسته ای نداریم و از این جهت نگرانی برای ارائه اطمینانهای لازم به جامعه بین المللی نداریم. البته منظور از جامعه بین المللی تعداد محدودی از کشورهاست که در این زمینه نگرانی دارند.
ظریف ادامه داد: اکثریت کشورهای جامعه بین الملل با ایران هم نظر هستند که ایران حق استفاد صلح آمیز از انرژی هسته ای و غنی سازی را دارد، اما آن تعداد از کشورهایی که نگرانی دارند ما آمادگی داشته و داریم که این نگرانی ها را رفع کنیم.
وی اضافه کرد: همزمان توافق شده که کلیه تحریم ها علیه ایران باید برداشته شود. ما در مورد اصول اختلافی نداریم و به راحتی می شود این اصول را اعلام کرد اما آنچه مشکل ایجاد می کند جزئیات است که برای رسیدن به توافق ضروری است.
وزیر خارجه کشورمان با بیان اینکه بحثهای بسیار خوبی بین همکارانمان صورت گرفته اظهار داشت: هنوز اختلاف نظرهای جدی در مورد برخی جزئیات مهم وجود دارد که امیدواریم با اراده سیاسی و واقع بینی طرف مقابل حل و فصل شود.
ظریف در پاسخ به سوالی در خصوص احداث نیروگاه مگری بین دو کشور خاطرنشان کرد: اراده سیاسی جدی در این زمینه وجود دارد اما نیازمند عبور از برخی مشکلات فنی هستیم. جمهوری اسلامی پیشنهاداتی را در این زمینه مطرح کرده که به محض دریافت پاسخ از طرف مقابل امکان پیشرفت وجود دارد.
وی در خصوص ساخت راه آهن مشترک ابراز امیدواری کرد که این کار هر چه سریعتر انجام شود.
وزیر خارجه کشورمان همچنین ابراز امیدواری کرد که توافقات درباره انرژی و گاز عملیاتی شود و افزود: اراده سیاسی کامل وجود دارد، البته برخی مشکلات مالی بر سر راه وجود دارد که تعداد قابل توجهی از آنها با نقش خوب ارمنستان حل و فصل شده است.
انتهای پیام/