دبیر علمی اولین دوسالانه انتخاب آثار برتر پژوهشی دفاع مقدس:

جایزه سردار حاج قاسم سلیمانی به‌دنبال‌ رفع‌ کمبودهای‌ پژوهشی‌ در حوزه‌ دفاع‌ مقدس‌ است

دبیر علمی اولین دوسالانه انتخاب آثار برتر پژوهشی دفاع مقدس و مقاومت با تأکید بر ضرورت برگزاری جایزه سردار سلیمانی گفت: جایزه سردار حاج قاسم سلیمانی به‌دنبال‌ رفع‌ کمبودهای‌ پژوهشی‌ در حوزه‌ دفاع‌ مقدس‌ است.
کد خبر: ۴۰۱۲۱۹
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۷ - 14June 2020

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، محسن پرویز، دبیر علمی اولین دوسالانه انتخاب آثار برتر پژوهشی دفاع مقدس و مقاومت، با اشاره به برگزاری این دوسالانه گفت: جایزه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در ارتباط با پژوهش‌هایی است که در حوزه‌های نظامی، امنیتی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، حقوقی، بین‌الملل، تاریخی و اقتصادی مرتبط با مقاومت صورت می‌گیرد و صرفاً پژوهش را دربرمی‌گیرد. هدف اصلی تصمیم‌گیرندگان برای تأسیس این دوسالانه توجه دادن محققان و جامعه دانشگاهی به این سمت‌وسو بود تا به این موضوعات توجه ویژه‌تری شود.

وی با اشاره به دیدگاه‌های مختلفی که درباره برگزاری دوسالانه انتخاب آثار برتر پژوهشی دفاع مقدس و مقاومت می‌شود، اظهار داشت: اگر بخواهیم راجع به‌ضرورت کار در حوزه‌های مختلف صحبت کنیم، خیلی از امور را می‌توانیم زیر سؤال ببریم و بگوییم کار مشابهی وجود دارد و چه ضرورتی دارد ما این کار را انجام دهیم، ولی اگر نگاهمان برگزاری کار‌هایی نه با هزینه‌های خیلی بالا و هدف تقویت یک حوزه باشد، آن‌وقت احساس می‌کنیم هیچ کار اضافی در بعضی از حوزه‌های پراهمیت انجام نشده است.

دبیر علمی جایزه جهانی فلسطین تصریح کرد: گاهی اوقات اگر بعضی از جوایز و گزینش‌ها را انجام ندهیم می‌توانیم بهانه‌ای داشته باشیم که این کار یک‌طور دیگری انجام می‌شود. اما از آن‌طرف وقتی به‌طور ویژه به حوزه‌ای پرداخته شد، نشان می‌دهد ما اهمیت ویژه‌ای به این حوزه می‌دهیم و می‌خواهیم آن را تقویت کنیم. آن‌وقت احساس دوباره‌کاری یا کار اضافی در ما شکل نمی‌گیرد.

پرویز با تأکید بر ضرورت راه‌اندازی و برگزاری این جایزه گفت: باید به این نکته توجه داشته باشیم در حوزه‌های مختلف علوم انسانی کمبود پژوهش و تحقیق را داریم مخصوصاً، پژوهش‌هایی که کاربردی و نتیجه‌بخش و در رشته‌های مختلف باشد.

دبیر علمی اولین دوسالانه انتخاب آثار برتر پژوهشی دفاع مقدس و مقاومت به کاربرد واژه «مقاومت» در نام‌گذاری این جایزه اشاره کرد و توضیح داد: بحث مقاومت یک بحث اصلی و اساسی برای جهان اسلام و حتی فراتر از آن است. پژوهش در حوزه‌های مختلف معنایش این است که ما به شکل کاربردی به این بخش‌ها بپردازیم و نقاط قوت و ضعف را بشناسیم و در تقویت نقاط قوت و از بین بردن نقاط ضعف کار کنیم.

لزوم پررنگ شدن حضور دانشگاهیان در پژوهش‌های حوزه دفاع مقدس

وی با بیان اینکه ما ظرفیت بسیار بزرگی از جوانان داریم که در دانشگاه‌ها وارد مرحله پژوهشی و تحقیقاتی می‌شوند، متذکر شد: خوب است این ظرفیت را به انحای مختلف به سمت تحقیقات کاربردی در جامعه امروز هدایت کنیم، علی‌الخصوص کشور ما که به‌طور مستقیم درگیر یک نبرد بزرگ اقتصادی، نظامی و امنیتی است باید همه ظرفیت‌هایش طوری سوق پیدا کند که در خدمت این مسئله قرار بگیرد. در حوزه دفاع مقدس جا دارد فعالیت‌های زیادی که مغفول مانده‌اند انجام شود.

پرویز با اشاره به تغییر شیوه‌ها و روش‌های نبرد با گذشت زمان گفت: با گسترش دایره مرز‌های فیزیکی، ما درگیر مسائل حوزه مقاومت در جا‌های مختلف هستیم و در این قسمت‌ها هم پیشرفت‌های بسیار شگرف و بزرگی صورت گرفته است. اما این پیشرفت‌ها کمتر منعکس و مورداستفاده قرارگرفته است. اگر پژوهشگران از این شیوه‌ها استفاده کنند و از این بخش‌ها بهره‌برداری انجام شود طبیعتاً مفید است.

دبیر علمی اولین دوسالانه انتخاب آثار برتر پژوهشی دفاع مقدس و مقاومت در خصوص ویژگی‌های آثار ارسالی به دبیرخانه این دوسالانه عنوان کرد: همه کتاب‌ها و کار‌های تحقیقاتی و رساله‌های علمی در حوزه دفاع مقدس جزو لیست اولیه قرار می‌گیرند، ولی هیئت‌داوران باید بررسی کنند آیا در این آثار جنبه پژوهشی غلبه پیدا می‌کند یا خیر؟

وی با اظهار به اینکه بین نقد و پژوهش فاصله است، تصریح کرد: پژوهش اعم از نقد است و در یک کتاب نقد ما جمع‌آوری اطلاعات نمی‌کنیم بلکه اطلاعات گردآوری‌شده را بررسی می‌کنیم و به آن می‌پردازیم، اما در امر پژوهش اطلاعاتی که از کتاب‌ها جمع‌آوری کرده‌ایم و بعد می‌تواند مورد نقادی یا بررسی علمی قرار گیرد، این‌ها می‌تواند در دایره اولیه قرار بگیرند.

پرویز با بیان اینکه عنوان گروه‌های داوری و سر داوران مشخص‌شده است، متذکر شد: معرفی اسامی داوران در نهایت انجام می‌شود، ولی در بیشتر مواقع اعلام اسامی قبل از اعلام نتایج به خاطر اینکه شائبه‌ای ایجاد نشود ضرورت چندانی ندارد.

مشارکت افراد مختلف برای داوری در جایزه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی

دبیر علمی اولین دوسالانه انتخاب آثار برتر پژوهشی دفاع مقدس و مقاومت بر جلب مشارکت افراد مختلف برای داوری در جایزه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی تأکید کرد و گفت: ما فکر می‌کنیم با مشارکت افراد مختلف باید تلاش کنیم تا نقاط ضعف شناسایی و برطرف شوند، به همین دلیل ترکیب داوران ما از همه افراد است و اصلاً وابستگی به یک نهاد خاص در نظر گرفته نخواهد شد. بنده وابستگی به سپاه ندارم و همین‌که دوستان من را به‌عنوان دبیر علمی انتخاب کردند به نظر یک‌بخشی از توجهشان به این نکته را نشان می‌دهد.

وی درباره میزان مشارکت پژوهشگران، نویسندگان و ناشران در اولین دوسالانه انتخاب آثار برتر پژوهشی دفاع مقدس و مقاومت اظهار کرد: فکر می‌کنم این مشارکت، بستگی به تلاش و فعالیت دبیرخانه دارد. اگر دبیرخانه ما فعالیت مناسبی داشته باشد و افراد اطمینان پیدا کنند میزان مشارکت افزایش پیدا می‌کند. به‌هرحال دوره اول این دوسالانه است و تلاش می‌کنیم تا ضعف نداشته باشد و یا ضعفش به حداقل برسد، ولی اینکه چقدر موفقیت‌آمیز باشد منوط به میزان فعالیتی است که ما خواهیم کرد.

گفتنی است؛ محسن پرویز دبیر علمی اولین دوسالانه انتخاب آثار برتر پژوهشی دفاع مقدس و مقاومت در سوابق اجرایی خود نویسندگی در حوزه دفاع مقدس، داوری در جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، کتاب سال دفاع مقدس، جشنواره قلم زرین، جشنواره رشد و جشنواره داستان انقلاب را دارد. وی هم‌اکنون رئیس هیئت‌مدیره انجمن قلم و دبیر علمی جایزه جهانی فلسطین است.

انتهای پیام/ 117

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار