به گزارش گروه دفاعی امنیتی دفاعپرس، سازمان فرهنگی خانواده پاسداران ازجمله بخشهایی از سپاه است که در سالهای اخیر با احساس خلأ نسبت به برنامههای فرهنگی و تربیتی برای خانوادههای پاسداران تأسیس شده است. برای آشنایی بیشتر با این سازمان، گفتوگویی با حجتالاسلام «کاظم زنگنه» رئیس این سازمان انجام شده که ماحصل آن در ادامه آمده است.
ابتدا بفرمایید سازمان فرهنگی خانواده چه زمانی و به چه منظور تشکیل شد؟
سازمان از سال ۱۳۹۴ تشکیل شد تا همه خدمات فرهنگی را که مربوط به خانواده پاسداران بود، تجمیع و با کیفیت بهتر ارائه دهد. ما تقریباً همه برنامههای فرهنگی خانواده پاسداران، اعم از بازنشسته و شاغل را اجرا میکنیم.
در چه حوزههایی این فعالیتها انجام میشود؟
در حوزههای گوناگون، برای نمونه در حوزه قرآنی، سیره اهل بیت (ع)، سبک زندگی، مشاوره، تربیتبدنی، فرهنگی، اجتماعی و فناوری اطلاعات، بویژه در شهرکهای سازمانی، در حوزه قرآنی، ما برنامههای آموزشی و مسابقات مختلف داریم؛ قرائت، تجوید، حفظ، مفاهیم، محافل و مهدهای قرآنی و اخیراً هم تدبر در قرآن را در برنامه داشتیم. ۳۲۵ هزار نفر از خانوادهها جذب این موضوع شدهاند. برای آن جشنواره و مسابقه داریم که از سراسر کشور از ردههای مختلف شرکت میکنند و برترینها در جشنواره کشوری در مشهد شرکت میکنند و معرفی میشوند. حدود ۱۱هزار و ۹۰۰ نفر در بخش مسابقات قرآنی در این سالها شرکت داشتهاند.
مراکزی بهعنوان مراکز مشاوره «شمیم» در مجموعههای مختلف، بویژه شهرکهای سازمانی وجود دارد؛ این مراکز زیر مجموعه شماست؟
ما کار مشاوره را هم انجام میدهیم و مراکز شمیم بر همین اساس تأسیس شده است. در بخش مشاوره و مددکاری به ۲۸۵ هزار نفر خدمات مشاوره و مددکاری داده شده است و کارگاههای مهارتافزایی، بحث معارفه ازدواج و هستههای خودجوش ازدواج در سراسر کشور هم با مدیریت این مراکز برپا شده است.
تعداد ۸۹ هسته خودجوش ازدواج از خانواده پاسداران را سازماندهی کردیم و ششهزار و ۸۰۰ معارفه ازدواج داشتیم که ۳۵۴ مورد عملیاتی شده است؛ سال گذشته دو هزار ازدواج در مجموعه خانواده پاسداران داشتیم و جشن ازدواج هم برای آنها برگزار کردیم.
شاید حدود ۲۰ سال پیش؛ سپاه جشنواره میلاد ثارالله را ویژه پاسداران و خانواده پاسداران برگزار میکرد که موضوعش تربیتبدنی و مسابقات ورزشی بود، آیا اکنون این وظیفه بر عهده سازمان شماست؟
بله، در حوزه ورزش، اردو، کوهپیمایی، پیادهروی خانوادگی و... فعالیت داریم. در این حوزه ۷۳۵ هزار نفر از خانوادهها تاکنون شرکت کردهاند. مخاطبان ما هم همسران و دختران در یک بخش و پسران در بخش دیگر هستند. ما از سال ۱۳۹۴ در سازمان، نقشهراه پنجساله ششم را نوشتیم و بر اساس آن فعالیت کردیم و کار را پیش بردیم. یک جشنواره برای دختران و همسران از سال ۱۳۹۴ در اصفهان برگزار کردیم، سال بعد هم علاوه بر همسران و دختران، برای پسران جشنواره ورزشی را در شش رشته برگزار کردیم. شرکتکنندگان در حوزه همسران و دختران از سال ۱۳۹۴ تاکنون حدود هفتهزار نفر و پسران هم از سال ۱۳۹۵ به بعد پنجهزار نفر بودند.
اواخر سال گذشته شاهد شیوع کرونا در کشور بودیم؛ در این حوزه چه فعالیتهایی انجام شده است؟
من فقط یک آمار کلی بدهم؛ در ۲۷۴ کارگاه، حدود بیش از دو میلیون عدد ماسک و ۶۰۰ هزار عدد لباس حفاظتی تولید شده است. ضدعفونی گسترده اماکن و معابر از سوی فرزندان پاسداران انجام شده است. علاوه بر این در مجموع ۱۰۰ هزار بسته معیشتی نیز تا پایان اردیبهشت در این شهرکها آماده، بستهبندی و در مناطق محروم توزیع شد.
در دیگر حوزههای فرهنگی چه اقداماتی انجام دادید؟
نشریه «آشنا» و نیز سایتها و کانال ما در فضای مجازی فعالیت گسترده و خوبی دارند. محتوای مناسبی در این مجموعه تولید و عرضه میشود. کتابهایی هم در حوزههای مختلف منتشر و توزیع کردهایم؛ ازجمله در بحث احکام و مباحث اخلاقی و رفتاری؛ اما کار اصلی که امسال در حوزه فرهنگی و هنری اجرا کردیم، به تصویر کشیدن فعالیتهای هنری خانوادهها بود. این دغدغه ما بود، از این رو تدبیری اندیشیدیم و جشنواره هنری «شمیم علوی» برگزار شد. امروز حدود پنجهزار و ۴۰۰ اثر به دبیرخانه ارسال و طی دو مرحله داوری شدهاند، آثار برتر هم در آینده نزدیک معرفی خواهند شد.
برنامه دیگری هم دارید که اینجا دربارهاش توضیح نداده باشید؟
بله، شبکه حضرت زینب (س) را داریم که ۴۰ هزار نفر فعلاً عضو دارد؛ گروههایی از همسران پاسداران هستند که یکی از همسران سرگروه میشود و همان مباحث صادقین و صالحین سپاه و بسیج در اینجا پیگیری میشود.
انتهای پیام/ 231