به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پنجشنبهشب در پیامی توییتری نوشت: شورای حکام [آژانس بینالمللی انرژی اتمی] نباید به دشمنان برجام اجازه دهد منافع عالی ایران را به خطر اندازند. سه کشور اروپایی [آلمان، انگلیس و فرانسه] پس از آنکه در عمل به وظایف خود ذیل برجام شکست خوردند، نباید شریک جرم شوند.
ظریف ادامه داد: ما چیزی برای پنهان کردن نداریم. بازرسیهای انجام شده در ایران ظرف پنج سال گذشته بیش از [همه بازرسیهای] تاریخ آژانس بینالمللی انرژی اتمی است. راه حل قابل توافق ممکن است، اما قطعنامه [ضدایرانی در شورای حکام] آن را از بین خواهد برد.
سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان که از امضاکنندگان برجام هستند پیشنویس قطعنامهای را برای ارائه به شورای حکام آژانس آماده کرده و در آن خواهان «همکاری کامل» ایران با آژانس شدهاند.
ایران به شدت از این اقدام اروپاییها انتقاد و تصریح کرده، درخواست آژانس براساس ادعاهای رژیم صهیونیستی و فشارهای آمریکا مطرح شده است که با وجود خروج از برجام، به دنبال آن است که تحریمهای تسلیحاتی جمهوری اسلامی بعد از سر آمدن مهلت آن در توافق هستهای را تمدید کند.
ساعاتی پیش نماینده فرانسه از تحویل سند قطعنامه ضد ایرانی به دبیرخانه شورا خبر داد.
در همین حال خبرنگار والاستریت ژورنال در وین،با انتشار پیامی در توییتر از تلطیف ادبیات پیشنویس قطعنامه یادشده خبر داد و آن را نشانه عقب نشینی طرفهای اروپایی خواند. لارنس نورمن همچنین با اشاره به دستپاچگی طرفهای اروپایی عنوان کرد که شماره گزارش آژانس در سند قبلی اشتباه نوشته شده بود.
چهارمین روز از نشست فصلی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی، امروز پس از یک وقفه کوتاه ساعت ۱۶ به وقت اروپای مرکزی از سر گرفته شد.
نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین در سخنانی عدم توافق ایران و آژانس برای دسترسی بازرسان به دو مرکز در ایران را ناامیدکننده خواند و در عین حال تصریح کرد که نباید در این زمینه به بزرگنمایی پرداخت.
میخاییل اولیانوف اظهار داشت: تهران و دبیرخانه آژانس نتوانستند در مساله دسترسی به دو مرکز مورد نظر آژانس بینالمللی انرژی اتمی به توافق برسند که ناامیدی و نگرانی عمیق برمیانگیزد اما دلیلی برای بزرگنمایی بیش از حد این مساله وجود دارد.
کاظم غریب آبادی سفیر کشورمان نیز با ایراد سخنانی در نشست امروز یاداور شد که تعهدهای کشورها در حوزه پادمان نامحدود نیست. وی تصریح کرد که ایران قلمرو خود را بر مبنای ادعاهای دشمنان بهروی آژانس باز نمیکند.
وی خاطر نشان کرد، هرگونه فشار یا دخالت در فعالیتهای آژانس، بویژه فرایند راستیآزمایی با هدف پیگیری دستور کار سیاسی، کارآمدی و اعتبار آژانس را به مخاطره میاندازد، کاملا غیرسازنده بوده، و باید تقبیح شده و رد شود.
ظریف پیشتر نیز در واکنش به طرح قطعنامه علیه کشورمان، هشدار داد که ایران اجازه نخواهد داد آژانس »ابزار دست دولت ترامپ برای نابودی برجام شود.»
انتهای پیام/ 161