به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، واکنشهایی که کشورهای اروپایی در هفتههای اخیر به طرح الحاق کرانه باختری داشتهاند برای افرادی که ماهیت این کشورها و وزن سیاسی آنها را نمیشناسند بسیار خوشایند بوده و از نظر این افراد کشورهای اروپایی در ردیف سرسختترین حامیان حقوق مردم فلسطین هستند اما آیا حقیقت به همین شکل است که اروپا درصدد وانمود کردن آن است؟
موضوع الحاق بخشهایی از کرانه باختری به سرزمینهای اشغالی، برای مردم فلسطین و جهان اسلام بسیار مهم است و از همین رو است که اغلب شخصیتهای مسلمان به این موضوع واکنش نشان داده و به شدت درباره عواقب اجرایی شدن چنین موضوعی هشدار دادهاند.
طرح الحاق بخشهایی از کرانه باختری به سرزمینهای اشغالی از جمله مهمترین محورهای کارزار انتخاباتی بنیامین نتانیاهو برای تصدی دوباره سمت نخست وزیری بوده است. او قول داده بود که بیش از ۱۳۰ شهرک در کرانه باختری و دره رود اردن که اسرائیل از سال ۱۹۶۷ آن را اشغال کرده را به سرزمینهای اشغالی الحاق کند. شهرکهای اسرائیلی در کرانه باختری در حال حاضر حدود ۵۰۰ هزار اشغالگر را در خود جای دادهاند.
در اصل رژیم صهیونیستی قصد اشغال رسمی کرانه باختری و تمام شهرکهای صهیونیستی در آن را دارد که حدود ۳۰ درصد از مساحت این منطقه را تشکیل میدهد.
در این میان اما کشورهای اروپایی که از دیرباز به دنبال ایجاد کشوری به نام اسرائیل در خاورمیانه بوده و حتی در این راه برای ساکت کردن مخالفین از طرح تشکیل دو کشور مستقل حمایت میکنند نیز به مخالفت با این طرح پرداختهاند. در صورتیکه هدف آنها از اعتراض به طرح الحاق در درجه اول نگرانی برای از بین رفتن طرح دو کشوری و همچنین نگرانی از به خطر افتادن امنیت رژیم صهیونیستی است.
در خصوص موضع اروپاییها درباره طرح الحاق، وزیر خارجه فرانسه به رژیم صهیونیستی هشدار داد که اجرای طرح الحاق کرانه باختری بی پاسخ نمیماند و به سود این رژیم نیست.
ژان ایو لودریان تاکید کرده است: چنین تصمیمی نقض قوانین بینالمللی و تهدیدی برای راه حل دو کشوری است که اجرای پیامدهایی را برای روابط اتحادیه اروپا و اسرائیل به همراه خواهد داشت و به سود هیچیک از فلسطینیها، اسرائیلیها و یا اتحادیه اروپا و جامعه بینالملل نخواهد بود.
«هایکو ماس» وزیر امورخارجه آلمان نیز در سفری که هفته گذشته به سرزمینهای اشغالی داشت، به رژیم صهیونیستی هشدار داد، در صورت اجرای طرح الحاق کرانه باختری به اسرائیل، کشورهای اروپایی بیشتری کشور فلسطین را به رسمیت خواهند شناخت.
ماس در دیدار با نتانیاهو گفته بود که برخی کشورهای اروپایی در صدد تحریم رژیم صهیونیستی هستند و تلاش دارند اتحادیه اروپا را نیز به این سمت سوق دهند.
به گفته منابع صهیونیستی، وزیر امورخارجه آلمان تأکید کرده است که الحاق کرانه باختری مغایر با قوانین و قطعنامههای بینالمللی است و آلمان به راحتی از کنار چنین اقدام خطرناکی نخواهد گذشت.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز گفته که برنامه اسرائیل برای الحاق بخشهای مختلف کرانه باختری میتواند «نقض جدی قوانین بینالمللی» بوده و پیامدهای چشمگیری در روابط تل آویو با اروپا به همراه داشته باشد.
بورل پنجشنبه هفته گذشته در سخنرانی کوتاهی در پارلمان اروپا گفت که هرگونه الحاق قلمرو تحت اشغال اسرائیل در کرانه باختری، «تأثیر منفی بر ثبات منطقه» گذاشته و به چشمانداز راه حل دو کشور برای مناقشه اسرائیل و فلسطین آسیب میرساند.
«بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس نیز، در یادداشتی برای «یدیعوت آحارانوت» (از رسانههای مطرح رژیم صهیونیستی) از مقامات تلآویو خواسته است که اجرای طرح الحاق کرانه باختری را فراموش کنند چون لندن هیچگونه تغییری را در مرزهای ۱۹۶۷ نمیپذیرد.
جانسون در بخشی از این یادداشت آورده است: اجرای الحاق کرانه باختری، نقض حقوق بینالملل است. اجرای طرح الحاق هدیهای خواهد بود برای کسانی که میخواهند داستانهای قدیمی درباره اسرائیل را زنده کنند. عمیقاً امیدوارم که طرح الحاق اجرا نشود. اگر چنین طرحی اجرا شود انگلیس هیچگونه تغییری را در مرزهای ۱۹۶۷ به جز مواردی که میان طرفین به توافق برسد، نخواهد پذیرفت.
علاوه بر این موارد «آنگلا مرکل» صدر اعظم آلمان در گفتگوی تلفنی با «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، بر موضع کشورش مبنی بر حمایت از برقراری صلح بر اساس راه حل دو کشور و پایبندی به قوانین بینالمللی در مساله فلسطین تاکید کرد.
تهدیدهایی که در حد حرف هستند
عملکرد کشورهای اروپایی در موضوعات مهم بینالمللی نشان میدهد که این کشورها حراف های خوبی هستند اما در عمل هیچگاه اقدامی را که علیه آمریکا و یا رژیم صهیونیستی باشد انجام نمیدهند.
موضوع برجام و لزوم پایبندی کشورهای اروپایی به تعهدات برای تأمین منافع ایران در این توافق و امتناع آنها از انجام این تعهدات بخوبی بیانگر وضعیت موجود در اروپا در خصوص مسائل بینالمللی است.
در رابطه با موضوع الحاق نیز شاید بتوان صحبتهای بوریس جانسون را به عنوان سندی از رویکرد اروپاییها در خصوص این موضوع مهم دانست. جانسون گفته است که انگلیس هیچ تغییری را در مرزهای ۱۹۶۷ به جز مواردی که به توافق طرفین میرسد قبول نمیکند.
این یعنی آنکه اگر تشکیلات خودگردان بواسطه فشارهای آمریکا و برخی از کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی با طرح الحاق موافقت کند اروپاییها نیز مشکلی با این موضوع نخواهند داشت.
در مورد واکنش اروپاییها به اجرایی شدن طرح الحاق، «میدل ایست مانیتور» در روز دوشنبه ششم جولای گزارشی را منتشر کرد که موارد تنبیهی مورد نظر قاره سبزنشینان برای رژیم صهیونیستی بیشتر از آنکه موجب هراس صهیونیستها شود موجب خنده آنها میشود.
به نوشته این رسانه، موارد تنبیهی اروپا علیه اسرائیل در صورت اجرایی شدن طرح الحاق شامل مواردی چون قطع همکاریهای علمی و مبادله دانشجو و قطع سفرهای وزیران خارجه کشورهای اروپایی به سرزمینهای اشغالی خواهد بود.
این وضعیت بخوبی نشان میدهد که تهدیدهای کشورهای اروپایی علیه رژیم صهیونیستی فقط در حد حرف هستند و شاید بخشی از خیره سری صهیونیستها در مسائل منطقهای و بینالمللی به دلیل همین بی عملی کشورهای غربی باشد.
وابستگی سیاسی و اقتصادی اروپا به آمریکا و نفوذی که صهیونیستها در عرصههای تصمیم گیری کشورهای غربی دارند موجب شده تا در خصوص مسائل مهم، منافع رژیم صهیونیستی نقشی ویژه را داشته باشد از همین رو است که نمیتوان انتظار داشت از تنوری که اروپائی ها برای تنبیه اسرائیل در خصوص طرح الحاق روشن کردهاند آبی برای فلسطینیان گرم شود.
منبع: مهر
انتهای پیام/ 341