به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، شورای دفاع ملی مصر گفت که به راه حل سیاسی برای حل بحران لیبی متعهد است.
بر اساس گزارش پایگاه خبری روسیا الیوم، «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر امروز ریاست نشست شورای دفاع ملی مصر را برعهده داشت که در آن اوضاع سیاسی، امنیتی و نظامی این کشور در همه جهتهای راهبردی و در راستای چالش های موجود مورد بررسی قرار گرفت.
رئیس پارلمان، نخست وزیر، وزیر دفاع، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، رئیس سازمان اطلاعات و وزیران خارجه، دارایی و کشور و فرماندهانی از نیروی دریایی، پدافند هوایی و رئیس اداره اطلاعات جنگ مصر هم در این نشست حضور داشتند.
شورای دفاع ملی مصر در بیانیهای اعلام کرد: مصر به راه حل سیاسی برای پایان دادن به بحران لیبی در چارچوب حفظ حاکمیت لیبی و تمامیت ارضی آن متعهد خواند.
شورای دفاع ملی مصر همچنین پرونده لیبی را از مهم ترین اولویتهای سیاست خارجی مصر خواند و گفت که مصر از هیچ تلاشی برای کمک به لیبی و برون رفت این کشور از بحران دریغ نمی کند زیرا امنیت لیبی بخش لاینفک امنیت ملی مصر و کشورهای عربی است.
شورای دفاع ملی مصر همچنین دخالت های خارجی غیر قانونی در لیبی را موجب وخامت اوضاع امنیتی و تهدیدی برای کشورهای همسایه آن و صلح و امنیت بین المللی خواند و گفت ظرفیت های ملی لیبی باید به طور عادلانه بین آنها تقسیم شود و هیچ گروه افراطی بر این منابع مسلط نشود و با هرج و مرج افکنی گروه های تروریستی و مسلح تندرو در این کشور مقابله شود.
این نهاد همچنین درباره اختلاف با سودان و اتیوپی بر سر سد النهضه بر ادامه تلاش مصر برای دستیابی به توافق جامع درباره مسائل اختلافی بر سر این قضیه تاکید کرد.
لیبی نزدیک به بیش از یک سال است که به عرصه درگیری شدید بین دو گروه است؛ دولت وفاق ملی لیبی (مستقر در طرابلس) که توسط سازمان ملل به رسمیت شناخته شده و حمایت ترکیه، قطر و ایتالیا و تاحدودی مغرب را دارد و دولت طُبرق و نیروهای ژنرال حفتر که از سوی امارات، عربستان سعودی و مصر و روسیه و فرانسه حمایت میشود ولی به رسمیت شناخته نشده است.
بر اساس گزارشهای عربی، آمریکا وارد خط میانجیگری میان طرابلس و ژنرال حفتر شده است و احتمالا متحدان ژنرال حلیفه حفتر (احتمالا حامیان عربی و غربی او) سیطره اداری وفاق ملی بر شهر سرت و پایگاه هوایی الجفره را بپذیرند ولی اجازه ورود نیروهای تحت امر این دولت به این دو منطقه ندهند.
شهر ساحلی سِرت و پایگاه هوایی الجفره هماکنون مرز بین طرفهای درگیر در لیبی است و بعد از پیشرویهای ارتش دولت وفاق ملی به کمک ترکیه، فرانسه و مصر، در باره پیشرویها به فراتر از سرت و الجفره هشدار داده و قاهره حتی این دو منطقه را «خط قرمز» برای امنیت ملی خود دانست.
انتهای پیام/341