چهل‌سالگی سرو/ گزارش دفاع پرس از وضعیت جمع‌آوری خاطرات والدین شهدا؛

کوچ یادگاران شهدا و خاطراتی که همراه آنان مدفون می‌شود

یکی از کار‌های تاکید شده رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص خانواده شهدا، ثبت و ضبط خاطرات والدین آنهاست، اتفاقی که باید هرچه سریعتر انجام شود چرا که هر روز تعدادی از والدین شهدا از دنیا می‌روند.
کد خبر: ۴۱۰۴۹۴
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۰:۲۹ - 21August 2020

کوچ یادگاران شهدا و خاطراتی که همراه آنان مدفون می‌شودبه گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع‌پرس، تقریبا روزی نیست خبر فوت والدین شهیدی در رسانه‌ها مخابره نشود، پدران و مادران شهدایی که در سراسر کشور پراکنده‌اند و حالا با رسیدن به سن کهنسالی متاسفانه هر روز تعدادی از آنان بار سفر به دیار آخرت می‌بینند و از بین زمینیان کوچ می‌کنند.

به ویژه در سال‌های اخیر که آمار فوتی‌ها رشد چشمگیری داشته است. رهبر معظم انقلاب همواره به ثبت و ضبط خاطرات خانواده شهدا به ویژه والدین آنان تاکید ویژه داشته و در جایی خاطرات خانواده شهدا را جواهری قیمتی دانسته است.

در خردادماه امسال نریمانی مدیرکل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران اعلام کرده بود که در کشور ۹۸ هزار مادر شهید و ۴۳ هزار پدر شهید در قید حیات داریم. از گذشته تاکنون ۴۰ هزار خاطره والدین معظم شهداء ثبت و ضبط شده است و با توجه به کهولت سنی این عزیزان ضرورت دارد با سرعت بیشتری این طرح اجرایی شود تا از این گنجینه ارزشمند که تاریخ شفاهی انقلاب و جنگ و نیز سیره و سبک زندگی شهداست، بی‌بهره نباشیم.

در جریان نشست خبری حجت‌الاسلام کاویانی‌راد با اشاره به جمع آوری ۳۰ هزار خاطره از شهدا، کار ثبت خاطرات والدین شهدا را زمان‌بر دانست و اظهار داشت: طبق مصوبه دولت، تعیین شده است تا هر دستگاه خاطرات و اسناد ۲۰ درصد از ایثارگران خود را جمع آوری کند. ما نیز از این فرصت استفاده کرده و باقی مانده اطلاعات را استخراج می‌کنیم.

وی در این‌باره اضافه کرد: تلقی ما از حفظ و نگهداری گنجینه خاطرات خانواده شهدا نباید یک کار اداری باشد. انتظار داریم که همه دستگاه‌ها و به ویژه اصحاب رسانه به ما در این کار کمک کنند.

کاویانی‌راد از هماهنگی با صدا و سیما برای ثبت خاطرات شهدا خبر داد و گفت: در هماهنگی انجام شده با صدا و سیما در سطح استان‌ها، مقرر شد تجهیزات لازم برای مصاحبه و ضبط و آرشیو توسط صدا و سیما تامین شود تا با جمع آوری خاطرات بتوانیم در سال‌های بعد آن را فراوری کرده و منشا تولیدات دیگری در آینده قرار دهیم.

کوچ هر روزه والدین شهدا می‌طلبد تا کار جمع آوری خاطرات شهدا با سرعت بیشتری انجام شود. در ابتدای سال ۹۸ بود که تعداد ۶۶ تن از والدین شهدا دار فانی را وداع گفتند و تنها در هفته آخر تیر ماه بود که هشت تن از مادران شهدا از میان ما رفتند. سال ۹۵ بود که معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید اعلام کرد سالانه ۱۰ هزار نفر از والدین شهدا از دنیا می‌روند. این آمار‌ها لزوم توجه و سرعت بیشتر در انجام این کار مهم را گوشزد می‌‎کند تا هرچه سریعتر خاطرات والدین شهدا ثبت و ضبط شود.

کاویانی‌راد همچنین به کار‌های انجام شده تا به امروز در خصوص جمع آوری و نگهداری خاطرات و آثار مربوط به شهدا اشاره کرد و گفت: اولین قدم در بنیاد شهید جمع آوری آثار مربوط به شهدا بود که هم اکنون حدود ۹ میلیون سند و ۲۵۰ هزار پرونده فرهنگی و اثر فیزیکی در بنیاد شهید نگهداری می‌شود. در مرحله دوم جمع‌آوری وصایای شهدا، مجموعا ۷۰ درصد آثار شهدا تاکنون جمع آوری شده است.

وی بیان کرد: بعد از ثبت خاطرات والدین شهدا قرار است به سراغ جانبازان نیز برویم. دستورالعمل جمع آوری خاطرات به سازمان‌ها ابلاغ شده است.

در طی سال‌های گذشته گروه‌ها و نهاد‌های مختلفی دست به کار جمع‌آوری و تولید آثار مربوط به شهدا زده‌اند. اصناف و سازمان‌های مربوط به شهدا در کنار بنیاد شهید در این کار ورود کرده‌اند که موازی کاری در جمع آوری خاطرات شهدا را نشان می‌دهد. از همین رو لازم است تا نهادی به صورت جامع و با هماهنگی با دیگر سازمان‌ها و یا زیر نظر یک سازمان این کار را انجام دهد و در صورت نیاز اطلاعات جمع آوری شده در اختیار دیگر نهاد‌ها و سازمان‌ها قرار گیرد. از این رو کاویانی‌راد یکی دیگر از مشکلات در زمینه جمع آوری خاطرات و اسناد مربوط به شهدا را ورود گروه‌های دیگر عنوان کرد و دراین‌باره افزود: بعضا کار‌های جمع‌آوری شده توسط این نهاد‌ها با استاندارد‌های ما متفاوت است و اگر تعارضی بین آنچه ما جمع‌آوری کردیم با آنچه آن‌ها جمع‌آوری کرده‌اند وجود داشته باشد کسی نمی‌تواند پاسخگو شود. از این رو تقاضا داریم هر سازمانی که اقدام به این کار می‌کند از الگو و استاندارد‌های ما که تجربه و کارشناسی شده است استفاده کند مضاف بر اینکه به ما اطلاع داده و اطلاعات را در اختیار ما نیز قرار دهد.

آنچه به نظر می‌رسد کار جمع‌آوری آثار مربوط به شهدا به ویژه خاطرات والدین شهدا عزمی جدی از سوی مسوولان و همتی مضاعف از سوی مردم و نهاد‌های مربوط می‌طلبد تا پیش از آنکه از وجود گنجینه گرانبهای والدین شهدا بی‌بهره شویم به اسرار و ناگفته‌های در سینه مانده آنان دست پیدا کنیم تا میراث ارزشمندی باشد برای آیندگان.

انتهای پیام/ 141

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار