یادداشت/

حضور شیعه در حج، تبلیغی برای تشیع

چرا با این‌که عربستان دشمن ماست، باز ایران اسلامی حاجیان خود را به عربستان می‌فرستد که هم جان آن‌ها در خطر باشد و هم پول خود را در حلق آنان بریزند.
کد خبر: ۴۱۱۲۹۸
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۵ - 17August 2020

حضور شیعه در حج، تبلیغی برای تشیعبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، محمد فرضی پوریان در یادداشتی تحت عنوان حضور شیعه در حج، تبلیغی برای تشیع آورده است؛ چرا با این‌که عربستان دشمن ماست، باز ایران اسلامی حاجیان خود را به عربستان می‌فرستد که هم جان آن‌ها در خطر باشد و هم پول خود را در اختیار آنها قرار دهند.

پاسخ:

نکته اول: این سخنان، همان سخنان دشمن است که در شبکه‌های مجازی و ماهواره‌ای خود تکرار می‌کند. آنان از حج و حضور ایران در حج می‌ترسند، لذا به آن حمله کرده و خود را طرفدار فقرا و ایرانیان معرفی می‌کنند، اما در زیر این چهره دل‌سوزانه، دشمنی غدار وجود دارد که در تلاش است حج را به تعطیلی کشانده و بزرگ‌ترین اجتماع مسلمین را کم‌رنگ کند.

نکته دوم: مبلغی که حجاج ایرانی در برابر رفتن به حج، به دولت عربستان پرداخت می‌کنند، برای آنان بسیار ناچیز است و اصلا به چشم نمی‌آید، چرا که آن کشور با فروش نفت خام به کشور‌های اروپایی و آمریکایی، کشوری بسیار ثروتمند است، لذا بود و نبود حجاج ایرانی برای دولت عربستان چندان تفاوتی نداشته و بر اقتصاد آنان هیچ تاثیری ندارد. حتی به نظر می‌رسد عربستان حاضر است مقداری پول هم هزینه کند تا ایران در حج شرکت نکند، چون از حضور ایرانیان در حج بسیار هراسان است.

از طرفی ظرفیت حج محدود است و عربستان آن‌را سهمیه‌بندی کرده و مشخص کرده که از هر کشوری چه تعداد افراد در حج تمتع شرکت کنند، و اگر ایران در این اجتماع بزرگ مسلمین شرکت نکند، سهمیه او را به دیگر کشور‌ها داده و توسط دیگر کشور‌ها پر خواهد شد، لذا نرفتن ایرانی‌ها به حج، هیچ ضرری به حج و اقتصاد عربستان نمیزند و چیزی جز محرومیت خود ایران از حج را در بر ندارد.

نکته سوم: ما به دو دلیل حاجیان خود را علی‌رغم کارشکنی و مخالفت دولت عربستان، به حج می‌فرستیم:
۱. خود حج اثرات تربیتی بسیار عالی بر روح و روان انسان دارد و واقعا انسان‌ساز است، روح انسان را صیقل داده و انسان را به معنویت و آخرت سوق می‌دهد. بدون شک هر کدام از اعمال حج تاثیر خاصی بر روح و روان آدمی دارد و تا مدت‌ها انسان را از گناه و معصیت دور نگه می‌دارد. آدمی در حج و در لباس احرام از بسیاری از حلال‌های الهی نیز دوری می‌کند و این خود بهترین تمرین تقواست، با وقوف در عرفات و مشعر و منی و سرزمینی بی‌آب و علف و گرمای شدید، دنیا گریزی و زهد را تمرین می‌کند و با طواف و «لبیک» گفتن به خداوند متعال، گوش دادن به فرامین الهی را تمرین می‌کند؛ بنابراین اولین اثر حج، اثر تربیتی و معنوی و قرب به خداوند متعال است که حاجی واقعی و با اخلاص را تا سال‌ها بیمه کرده و تا مدت‌ها این اثر در وجود او مانده و او را به خدا نزدیک خواهد کرد.

۲. حج نمودی جهانی دارد و حضور شیعه در این کنگره عظیم جهانی، بزرگ‌ترین تبلیغ برای شیعه است. بدون شک بزرگ‌ترین اجتماع مسلمانان جهان، حج تمتع است که از تمام کشور‌های مسلمان، افرادی به عنوان حاجی گرد خانه خدا جمع شده، و به عبادت خدا می‌پردازند؛ لذا اگر در آن‌جا سخنی گفته شود، حرکتی انجام شود، بدون شک در تمام این کشور‌ها منتشر شده و به گوش ملت‌های آن‌ها نیز خواهد رسید؛ لذا حج می‌تواند برد تبلیغاتی مهمی برای شیعه داشته باشد.

به همین خاطر حضور شیعه در حج و در میان حاجیان، برای تبلیغ شیعه و گرایش دیگر مسلمین به تشیع، بسیار موثر است. به عبارت دیگر با حضور شیعه در میان این اجتماع عظیم اولا: تبلیغات وهابیت که ایران و شیعه را مشرک می‌خواند، از بین رفته و مسلمانان به چشم خود می‌بینند شیعه نماز می‌خواند، قرآن می‌خواند، به درگاه الهی تضرع کرده و خدا را می‌خواند، پس مشرک نیست. ثانیا: ندای شیعه و معارف تشیع و اهل بیت نیز به گوش تمام مسلمین می‌رسد.

به این دلیل است که عربستان با انواع دسیسه و توطئه در تلاش است، ایران و تشیع را از حج حذف کند، زیرا آنان نیز فهمیده‌اند که حضور شیعه در ایام حج و خواندن دعا‌هایی مانند کمیل و عرفه در گرایش دیگر مسلمانان به سمت شیعه چقدر موثر است؛ لذا در ایام حج زمینه تبلیغ تشیع بدون تلاش و زحمت و بدون هیچ هزینه‌ای در اختیار ماست، لذا ما نیز با فرستادن حاجی به حج و مبلغانی ماهر در بین حجاج، می‌توانیم به راحتی به تبلیغ مذهب تشیع بپردازیم.

منبع: میزان

انتهای پیام/ 341

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار