حاج قاسم؛ غایب محرم ۹۹/ دلنوشتۀ اختصاصی وزیر دفاع و برخی مقامات

امسال ایام سوگواری حضرت سیدالشهدا (ع) در حالی با رعایت ستایش برانگیز پروتکل‌های بهداشتی در سراسر ایران اسلامی برگزار شد، که یک غایب بزرگ داشت؛ حاج قاسم.
کد خبر: ۴۱۳۴۳۹
تاریخ انتشار: ۱۰ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۷ - 31August 2020

حاج قاسم؛ غایب محرم ۹۹/ دلنوشتۀ اختصاصی وزیر دفاع و برخی مقاماتبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، در آیۀ ۱۹ سورۀ مبارکۀ توبه می‌خوانیم ﴿أَجَعَلْتُمْ سِقَایَةَ الْحَاجِّ وَعِمَارَةَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ کَمَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْیَوْمِ الْآخِرِ وَجَاهَدَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ ۚ لَا یَسْتَوُونَ عِنْدَ اللَّهِ ۗ وَاللَّهُ لَا یَهْدِی الْقَوْمَ الظَّالِمِینَ﴾. آیا آب دادن به حاجیان و آباد کردن مسجدالحرام را مانند [عمل]کسی قرار داده‌اید که به خدا و روز قیامت ایمان آورده و در راه خدا جهاد کرده است؟! [این دو]نزد خدا برابر و یکسان نیستند.

آری، جهاد در راه خداوندِ عزوجل که طاعت‌اش موجب قربت است و بشکر اندرش مزید نعمت، والاست و کسی که به این مقام نائل می‌شود شیعه واقعی حسین بین علی (ع) است؛ حسینی که یک شخصیت حماسی است، اما حماسه انسانیت و حماسه بشریت نه حماسه قومیت (حماسه حسینی - ص ۱۷).

شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی سردار پُرافتخار امت اسلام نمونه عینی «شیعۀ واقعی» ِ حسین بن علی (ع) است؛ همو که در وصیتنامۀ سیاسی - الهی‌اش، «گوهر اشک» بر حسینِ فاطمه (س) را یک «ذخیره ارزشمند» برای دنیای باقی و ایران را قرارگاه حسین بن علی (ع) نامیده است.

در بخشی از این وصیت‌نامه می‌خوانیم:

خواهران و برادران مجاهدم در این عالم،‌ای کسانی که سر‌های خود را برای خداوند عاریه داده‌اید و جان‌ها را بر کف دست گرفته و در بازار عشق‌بازی به سوق فروش آمده‌اید، عنایت کنید: جمهوری اسلامی، مرکز اسلام و تشیّع است.

امروز قرارگاه حسین بن علی، ایران است. بدانید جمهوری اسلامی حَرَم است و این حرم اگر ماند، دیگر حرم‌ها می‌مانند. اگر دشمن، این حرم را از بین برد، حرمی باقی نمی‌ماند، نه حرم ابراهیمی و نه حرم محمّدی (ص).

برادران و خواهرانم! جهان اسلام پیوسته نیازمند رهبری است؛ رهبری متصل و منصوب شرعی و فقهی به معصوم. خوب می‌دانید منزّه‌ترین عالِم دین که جهان را تکان داد و اسلام را احیا کرد، یعنی خمینی بزرگ و پاک ما، ولایت فقیه را تنها نسخه نجات‌بخش این امت قرار داد؛ لذا چه شما که به عنوان شیعه به آن اعتقاد دینی دارید و چه شما که به عنوان سنّی اعتقاد عقلی دارید، بدانید [باید]به دور از هرگونه اختلاف، برای نجات اسلام خیمه ولایت را رها نکنید. خیمه، خیمۀ رسول‌الله است. اساس دشمنی جهان با جمهوری اسلامی، آتش زدن و ویران کردن این خیمه است. دور آن بچرخید. والله والله والله این خیمه اگر آسیب دید، بیت‌الله‌الحرام و مدینه حرم رسول‌الله و نجف، کربلا، کاظمین، سامرا و مشهد باقی نمی‌ماند؛ قرآن آسیب می‌بیند.

ایام سوگواری حضرت سیدالشهدا (ع) امسال مقارن با بیماری خطیر و حقیر کرونا بود از این جهت نسبت به سال‌های قبل تفاوت داشت. ستاد ملی مقابله با کرونا از آحاد مردم درخواست کرده بود پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

عزاداران حسینی در سراسر ایران اسلامی با شعورِ نشئت گرفته از شورحسینی به این درخواست لبیک گفتند و به بهترین نحو ممکن پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کردند به طوری که عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور روز یکشنبه هم‌زمان با عاشورای حسینی در پیامی ضمن تسلیت ایام سوگواری حضرت سیدالشهدا (ع)، از آحاد ملت ایرن اسلامی پیرو رعایت پروتکل‌های بهداشتی در عزاداری‌های حسینی قدردانی کرد.

رییس‌جمهور نیز در پیامی محرّم امسال را جلوه‌ای پرشکوه از نهایت دلدادگی عزاداران حسین (ع) خواند و با قدردانی از شهروندان و تمام بانیان مجالس و گردانندگان هیئات مذهبی که به شایستگی بر حفظ جان عاشقان امام حسین (ع) اهتمام ورزیدند، تاکید کرد: جامعه مدنیِ مذهبی ما، در دیگرخواهی، رواداری و مسؤولیت‌پذیری، خوش درخشید و این بی‌گمان سرمایه‌ای برای آینده ایران است.

داستانِ مسافرتِ تفریحیِ برخی‌ها به شمال و جنوب کشور که با صف‌های طولانی و غالباً بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی همراه بود، بماند برای فرصتی دیگر که خارج از حوصله این سیاهه هست. انتظاری هم از کینه‌توزان مکتب حسینی نیست که این‌ها را ببینند چه آنکه هر دارندۀ چشمی، بینا نیست!

اما جای حاج قاسم عزیز به شدت در ایام عزاداری‌های محرم امسال خالی بود و مردم به انحاء مختلف این موضوع را برجسته کردند. سخنرانان و مداحان و کاربران فضای مجازی هر کدام به نحوی یاد سردار ملی ایرانیان را گرامی داشتند تا شاید ادای دین کرده باشند.

شعار محرم امسال به تأسی از یکی از سخنرانی‌های حاج قاسم، «ما ملت امام حسینیم» بود؛ گزارۀ راهبردی کوتاهی که به قول نماینده، ولی فقیه در استان کرمان، این جمله کوتاه، غنی از نگاه مکتبی و دینی این شهید گرانقدر به اهل بیت (ع) به ویژه سالار و سرور شهیدان و در حقیقت برند عاشورایی سیره حاج قاسم سلیمانی به شمار می‌رود.

شاید تأثیرگذارترین متنی که درباره حاج قاسم در این مدت دست به دست شد این نوشته باشد که ظاهراً از زبان یک شیعه عراقی است: «نمی‌دانم در کدام یک از این شب‌ها باید تو را یاد کنم. روز مُسلم، چون تو فرستاده و میهمان ما بودی یا روز حَبیب، چون تو بهترین دوست بودی یا روز قاسم، چون اسمت قاسم بود یا روز علی‌اکبر، چون بدنت قطعه قطعه شد یا روز عباس، چون تو حامل پرچم بودی و دو دستت قطع شد؟

برخی نیز با انتشار روضه‌خوانی حاج محمود کریمی در منزل سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، نوشته بودند: «خدایا به حق این شب نگذار داغ انتقام این شهید به دلمون بمونه به زودی زود همدستای داخلی این جنایت رو رسوا کن. قاتلینش رو با خفت به درک واصل کن». همچنین این نوشته در فضای مجازی به چشم می‌خورد که: «۳۴هفته (۲۳۸روز) از جنایت بزرگ ترور شهید حاج‌قاسم سلیمانی گذشت و ما این داغ را تازه‌تر از هر زمانی در دل خود نهفته نگه می‌داریم تا زمان انتقام سخت فرار سد. آمریکا بداند «ما ملت امام حسینیم» با شهادت قوی‌تر خواهیم شد و درس محرم و عاشورا به ما این است که خون بر شمشیر پیروز است».

نام‌گذاری شب‌های محرم آنطور که دانشنامه حوزه اسلامی نوشته، به طور تعینی و با گذشت زمان از ناحیه ذاکران اهل بیت (علیهم‌السّلام) به تقلید از شب‌های خاصی مانند: عاشورا و تاسوعا انجام گرفته است. شب نهم محرم یا شب تاسوعا مختص به قمر بنی‌هاشم، علمدار کربلا و بزرگ‌ترین یار و یاور امام حسین (علیه‌السّلام) است.

گرامیداشت یاد و خاطره حاج قاسم عزیز در این شب بیش از پیش نمایان بود و کاربران با انتشار تصاویر و اشعاری همچون «ای اهل حرم میر علمدار نیامد/ سقای حرم سید و سالار نیامد» به اثبات این گزاره کمک کردند که «امروز قرارگاه حسین بن علی، ایران است».

کتاب «گلچین احمدی» گلچینی از اشعار و مداحی‌های اهل‌بیت (ع) است که در لحظه شهادت نزد حاج قاسم عزیز بود این کتاب نیز مورد توجه کاربران بود.

درس حاج قاسم

مُتفکرِ شَهید استاد مرتضی مطهری - عقبۀ فکری نظام جمهوری اسلامی ایران - در کتاب حماسه حسینی، می‌گوید «در گفتار‌های [محمد]اقبال لاهوری خواندم که [بنیتو]موسولینی گفته است: انسان باید آهن داشته باشد تا نان داشته باشد؛ یعنی اگر می‌خواهی نان داشته باشی، زور داشته باش. ولی اقبال می‌گوید: این حرف درست نیست. اگر می‌خواهی نان داشته باشی، آهن باش. (نمی‌گوید آهن داشته باش، بلکه آهن باش) یعنی شخصیت تو شخصیتی محکم به صلابت آهن باشد».

حاج قاسم که پیرو واقعی امام‌مان حسین بن علی (ع) بود و از نهضت او درس فراگرفته و آزمون داد، به تبعیت از همین نهضت نشان داد، برای داشتن نان، داشتن آهن کارآمد نیست بلکه آهن بودن لازم است. این یعنی همان مقاومتی که برگرفته از نهضت عاشوراست و اتفاقاً علت‌العلل دشمنی همه دشمنان ریز و درشت جمهوری اسلامی ایران همین نکته است ولاغیر. نهضتی که مرگِ با عزت را به زندگیِ با ذلت ترجیح می‌دهد.

باتوجه به اینکه حاج قاسم عزیز - به ظاهر - غایب بزرگ ایام محرم امسال بود و همین موضوع به اندوه‌ها افزوده بود، برخی هم‌رزمان حاج قاسم و مسئولان کشورمان دلنوشته‌های درباره غیبت سردار بزرگ امت اسلام به صورت اختصاصی در اختیار خبرگزاری میزان قرار دادند:

امیر سرتیپ «امیر حاتمی»

وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران

این سرباز ولایت و امت و مجاهد فی سبیل‌الله و پاسدار شجاع امنیت ایران و منطقه که سال‌های متمادی در راه اعتلای کلمه الله و دفاع از کیان انقلاب و سرزمین‌های اسلامی جان خود را در طبق اخلاص گذاشته بود به آرزوی دیرینه‌اش یعنی فیض عظیم شهادت که امتداد خط سرخ عاشورا در مکتب حیات بخش کربلا بود، رسید.

سید امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی

نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم مشهد و کلات

سلام
مالک اشتر که رفت
دنیا لرزید و اشک خشک نشد
و چاه و فقط چاه ...
حاج قاسمم

خلیل همایی‌راد

هم‌رزم حاج قاسم و مدیرکل پیشین امنیتی و انتظامی استانداری کرمان

حاج قاسم؛ غایب بزرگ محرم ۹۹ + عکس و فیلممحرم، درس ولایت‌پذیری و امام‌شناسی است. وقتی غدیر فراموش شد، محرم برپا گردید. چه کوتاه بود فاصله بالا رفتن دست حضرت علی (ع) در ظهر غدیر، تا بالارفتن سر مقدس امام حسین (ع) در ظهر عاشورا. حاج قاسم، این علمدار جبهه مقاومت، با زندگی و شهادت خود، درس ولایت‌پذیری را به ما یادآور شد. چه مانند عباس، از آغاز همراه امام باشیم. چه مانند وهب، از میانۀ راه و یا مانند حُر در آخرین لحظات... امام با آغوش باز ما را می‌پذیرد. مهم، تا آخرین نفس پای امام ماندن است. جانت حسینی شود. ناگزیر، راهت زینبی می‌شود. باید هر چه داری تقدیم کنی، تقدیم امام زمانت ...

عباسعلی کدخدایی

علمدار یعنی پیشرو، علمدار یعنی شاخص امت، علمدار یعنی رهرو امام، علمدار یعنی آن که راه نشان می‌دهد تا انحراف حاصل نشود. عباس (ع) علمدار کربلا بود و حاج قاسم علمدار جامعه امروز. راه را نشان داد و خود زودتر از دیگران شتافت. باید کاری کنیم که علمدار کربلا و علمدار جامعه امروز حاج قاسم کردند. او گفت ما ملت امام حسینیم (ع). باید در عمل نشان دهیم که او را همراهی می‌کنیم و الا در لشکر کفر ایستاده‌ایم.

کیوان خسروی

سخنگوی دبیرخانه شورای‌عالی امنیت ملی

جانِ حسینی فقط با جسم خاکی عزادار حسین (ع) نیست که با نبودنش در مجلس عزای زمینیان غایب محسوب شود.

امیرآبادی‌فراهانی

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم قم

حاج قاسم امسال در ایام محرم امسال نه تنها غایب نبود بلکه شاهدی بر همه عزاداری‌ها و سینه‌زنی‌ها شاهد اصلی بود. حاج قاسم در حقیقت امسال حضور واقعی‌اش در تمام برنامه‌های عزاداری نشان داد. اینکه این شهید عزیز گفت «ما ملت امام حسینیم» امسال به حقیقت پیوست و مردم ایران اسلامی و دیگر کشور‌های اسلامی نشان دادند ملت امام حسین (ع) هستند. امسال حاج قاسم، فقط قاسم نبود؛ علی‌اکبر و مسلم و ابوالفضل بود. حاج قاسم غایب نبود. حاضر بود و شاهد.

سید نظام‌الدین موسوی

عضو کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی

در عزاداری‌های محرم امسال برای ۲ قاسم سینه زدیم.
[حضرت قاسم (ع) و حاج قاسم عزیز].

منبع: میزان

انتهای پیام/ 341

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار