به گزارش دفاع پرس از شیراز، "غلامرضا کافی" در آیین رونمایی از کتاب خود که به همت حوزه هنری فارس و اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس فارس برگزار شد، اظهار داشت: در ارزشیابی دانشگاه، من کمترین نمره را در درس ادبیات انقلاب که درس عمومی است میگیرم. تخصص من در ادبیات انقلاب است.
وی در معرفی پژوهشنامه خود گفت: در این کتاب، شناختی از امام خمینی(ره) داریم. بعد شعر انقلاب، ادبیات انقلاب، و زمینه های انقلاب از نهضت 42 تا انقلاب اسلامی داریم. در ادامه، دفتر شعر و نثر ادبیات انقلاب اسلامی است. دفتر خاطرات این کتاب را خودم خیلی دوست دارم. جایگاه طنز در ادبیات انقلاب اسلامی را هم دوست دارم. در این زمینه کتابی موجود نبود و از مقالات استفاده کردم.
کافی افزود: در ادامه دفاتر کتاب، دفتر ادبیات کودک و نوجوان داریم که عملا پربارترین منابع را در اختیار داشتم، گرچه در کتاب لاغرترین بخش در کتاب است. همچنین به پژوهشها ادبیات انقلاب اسلامی را هم تا جایی که شده پرداختهام.
وی بیان کرد: غیر از مقدمات و پژوهشها، تدوین کتاب به تنهایی 5 سال طول کشید. با وجود این، هنوز خیلی جای کار دارد. با وجود این، خیلی از حوزههای ادبیات انقلاب جای کار دارد. هرکدام از دفاتر این کتاب هم آنقدر جای کار دارد که خود به تنهایی می تواند کتابی مستقل باشد. میطلبد که دانشجویان ادبیات بخصوص نسل سوم، آن را کامل کنند.
کافی اظهار داشت: کار معرفی چهرههای ادبیات بخصوص در فارس بسیار کم است و همتی فراتر از سازمان ها و نهادها را می طلبد.
در ادامه این آیین، نجابت، رییس حوزه هنری فارس بیان داشت: امیدواریم حوزه هنری جایگاه خود را در حفظ ادبیات دفاع مقدس حفظ کند و ارتقا بخشد.
همچنین اکبرصحرایی گفت: بعد از گذشت سی و چند سال از انقلاب اسلامی و بیش از چند هزار جلد کتاب، هیچ پژوهشی در این زمینه نداشتیم و این نیاز احساس میشد. این اولین بار است که کاری اینچنین فاخر و پرحجم، چه در محتوا و چه در کیفیت در این حوزه داریم.
این نویسنده دفاع مقدس فارس افزود: انتشار این کتاب، گام اول در معرفی پژوهش و پژوهشگری در کشور است.
وی تصریح کرد: 16نفر از کاندیداهای کتاب سال دفاع مقدس، شیرازی هستند.
مرادی هم اظهار داشت: پژوهش با این عمق و حجم در کشور کمتر داریم. چه رسد به این حوزه. حرف زدن از ادبیات انقلاب آگاهی زیادی می خواهد. در ادبیات پس از انقلاب، بیش از 2هزار کتاب قابل قبول چاپ شده است.
این عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز گفت: آثار دکتر کافی، سه خصوصیت دارد که آثار این نویسنده را متمایز می کند. معتقد بودن، توانایی آکادمیک و صاحب ذوق و سلیقه ادبی بودن از خصایص آثار این نویسنده است. این سه ویژگی، کافی است که سراغ کتابهای کافی برویم.
وی تاکید کرد: تهیه کتابی با این حجم صفحه و 500 منبع، حداقل یک دهه کار میبرد.
در ادامه، حمید روزیطلب، نویسنده دفاع مقدس شیرازی خاطر نشان کرد: این کتاب میتواند رفرنس خوبی برای پژوهشگران باشد. این کتاب با کمی پژوهش بیشتر، قابلیت قاموس شدن را در حوزه ادبیات انقلاب و دفاع مقدس دارد. امیدواریم این کتاب، به زودی تبدیل به مرجع بزرگی شود.
مسول ادبیات بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس فارس هم با بیان این که باید داشته های خود را از نظر ادبی و هنری باید در دست بگیریم و به آن افتخار کنیم. کنار هم قرار گرفتن داشتهها، شاید باعث شوند که کمتر به آن ها فکر کنیم، افزود: کار دکتر کافی هم صرف در آفرینش و پژوهش با این کیفیت و کمیت کار، جای افتخار دارد.
دکتر رضا قیصری تصریح کرد: در رشته ادبیات مقاومت، در سال های اول فقر منبع بیداد می کرد، اما در چند سال گذشته، پیشرفت خوبی را در این حوزه شاهدیم.
وی افزود: کتاب شناخت ادبیات انقلاب اسلامی دکتر کافی به عنوان منبع در دانشگاه ها تدریس می شود. این کتاب هم می تواند از منابع مرجع در این حوزه باشد.
انتهای پیام/