چهل سالگی سرو/ وزیر فرهنگ و ارشاد در طرح ملی «سه‌شنبه‌های تکریم»؛

دفاع مقدس در تاریخ ایران‌زمین قطعه‌ای نورانی و خاص است/ «شهید سلیمانی» کم، اما پرمعنا و عمیق سخن می‌گفت

«سید عباس صالحی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه هشت سال دفاع مقدس تاریخ ویژه ایران زمین است، گفت: دفاع مقدس در تاریخ کشورمان یک قطعه نورانی و خاص است.
کد خبر: ۴۱۹۳۷۸
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۱ - 29September 2020

به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، اختتامیه تابستانه طرح ملی «سه‌شنبه‌های تکریم» همزمان با چهلمین سالگرد هفته دفاع مقدس صبح امروز (سه‌شنبه) با حضور «سید عباس صالحی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و سردار سرتیپ بسیجی «بهمن کارگر» رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس به‌صورت ارتباط زنده تصویری با خانواده شهید «شعبان نصیری» از استان البرز در سالن قصر شیرین موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همزمان در این مراسم با بیان اینکه دفاع مقدس در تاریخ ایران زمین یک قطعه نورانی و خاص است، اظهار داشت: هشت سال دفاع مقدس تاریخ ویژه‌ای از ایران زمین است و اگر کل تاریخ ایران زمین را مرور کنیم دفاع مقدس تلالو خاصی در آن دارد، اینکه ملتی هشت سال مقاومت کند تا ناموس، وطن و خاک خود را محفوظ نگه‎دارد و در مظلوم‌ترین جنگ تاریخ قرار بگیرد نمونه مشابهی ندارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در دفاع مقدس ما تنها در جبهه‌ها درگیر جنگ نبودیم، بلکه در شهرها ۱۶هزار شهید مظلوم داشتیم، جنگ شیمیایی را تاریخ بشر به یاد ندارد و ما ۱۰هزار شهید شیمیایی و ۱۳۰ جانباز شیمیایی داشتیم و اینها اتفاقات تلخی بود که ملت ما تجربه کرد و تاریخ پرفروغی به‌جای گذاشت.

هشت سال دفاع مقدس تاریخ ویژه ایران زمین است/ «شهید سپهبد سلیمانی» کم، اما پرمعنا و عمیق سخن می‌گفت

صالحی تاکید کرد: دفاع مقدس کارکردهای زیادی داشته و دارد، به همین منظور دفاع مقدس تاریخ گذشته ما نیست بلکه یک بستری است که ما می‌توانیم‌ تاریخ آینده خود را با آن شکل بدهیم.

وی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی در چهلمین سالگرد دفاع مقدس، خاطرنشان کرد: بنابر سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی دفاع هشت ساله مقدس حافظه ۲۰۰ سال ایران را تغییر داد، کشور ما از ابتدای صفویه تا دفاع مقدس در هر تجاوز و هجومی متاسفانه گرفتار عقب‌نشینی شده و خاک‌ها و سرزمین‌هایی از دست داده و همین حافظه تلخی برای ما ساخته بود اما دفاع مقدس هشت سال مقاومت و بدون ذره‌ای واگذاری خاک بود و علیرغم حضور همه قدرت‌های منطقه‌ای هیچ بخشی از این خاک از دست نرفت.

وی افزود: دفاع مقدس نرم افزار ایرانی قوی قرار گرفت، به این معنا که اگر دنیا در مقابل ما باشد این دفاع مقدس قدرت درون مردم را تقویت خواهد کرد و این یکی از کارکرد‌های دفاع مقدس است که می‌تواند روح ایران قوی باشد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: یکی دیگر از کارکرد‌های دفاع مقدس نقش آن در وحدت کشور است، ما اقوام و گویش‌های مختلف را در کشور داریم که می‌تواند از سوی دشمن مورد سوء استفاده و تهاجم قرار گیرد، قبل از دفاع مقدس اسلام و زبان فارسی عامل وحدت ملی ایران بود، هشت سال دفاع مقدس هم موجب شد اقوام مختلف در کنار هم قرار گرفتند و خون آن‌ها در سراسر کشور کنار هم ریخته شد وحدت قومی را بر محور دفاع مقدس ایجاد کرد.

صالحی تصریح کرد: امروز هر ایرانی وقتی به هر استانی می‌رود حس می‌کند کنار هم وطن خود خاطرات طولانی دارد، این کارکرد دفاع مقدس در پایداری ایران در وحدت ملی نقش زیادی دارد.

وی تصریح کرد: امروز میهمان استان البرز هستیم که با ویژگی ایران کوچک با حضور قومیت‌های مختلف شناخته می‌شود، پنج هزار شهید در این استان از قومیت‌های مختلف بیانگر همین وحدت است، این استان می‌تواند نماد این هویت دفاع مقدس باشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به کارکرد الگوسازی دفاع مقدس خاطرنشان کرد: اگر ما عاشورا را به عنوان یک روز به خاطر تنوع سنین داریم و از گذشته تا به امروز و برای آینده الگو‌سازی کرده است، در یک شباهت بشری و تاریخ انسانی هشت سال دفاع مقدس نیز به هشت سال امتداد الگوسازی تبدیل شده است، رزمندگان، ایثارگران و شهدایی که به قله ایثار رسیدند هم برای امروز و هم برای فردای ما الگو‌های فراوانی ایجاد کرده است.

صالحی با اشاره به طرح ملی «سه‌شنبه‌های تکریم» گفت: در همین چهارده هفته طرح ملی سه‌شنبه‌های تکریم و ارتباط با خانواده شهدا همچنان حرف‌های ناشنیده و اتفاقات زیبا زیاد است.

هشت سال دفاع مقدس تاریخ ویژه ایران زمین است/ «شهید سپهبد سلیمانی» کم، اما پرمعنا و عمیق سخن می‌گفت

وی در‌مورد شهید نصیری نیز افزود: زندگی این شهید به سه برهه یعنی نوجوانی و انقلاب، دوره دفاع مقدس و جهاد و مقاومت در منطقه تقسیم می‌شود، ایشان در حدود چهل سال و پا به پا از جهاد عقب ننشسته و گام به گام به پیش آمده و هیچگاه احساس خستگی و افسردگی نداشته است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به تعبیر «شیخ شهیدان» برای شهید نصیری از سوی سردار سلیمانی اشاره کرد و گفت: این کلمه از سوی شهید سلیمانی بسیار پرمعنا است چراکه می‌دانیم شهید سلیمانی کم اما پرمعنا و عمیق سخن می‌گفت.

وی با اشاره به نامه وصیت این شهید به نوه‌اش گفت: در این وصیت کوتاه می‌خوانیم: «به نام خدای مهربان، پسرم. محمدیاسر/ سلام علیکم، فکر کردم در این زمان بسیار کوتاه چه بنویسم تا چراغ راهت باشد و همیشه راهنمای وجودت. سعی کن دروغ نگویی که دروغ گناه بسیار بزرگی است. اگر حق را شناختی هیچوقت از مسیر آن خارج نشو، ساده و سالم زندگی کن، هر کاره‌ای که هستی مهم نیست، چه رفتگر زحمتکش شهرداری باشی و چه متخصص سوخت موشک اشتباهاتت را هرچند کوچک بپذیر و جبران کن که ساخته شوی.»، چهار پیام کوتاه در این نامه وجود دارد که اگر آن را مدنظر قرار دهیم چراغ راه زندگی ما خواهد بود و وصیت این شهدا به این شکل می‌تواند تابلوی زندگی ما باشد.

مادر شهید نصیری نیز در بخشی از این ارتباط زنده تصویری با بیان اینکه فرزندم ولایت‌مدار و گوش به فرمان امام راحل بود، خاطرنشان کرد: برای خانواده ما مایه افتخار است که چنین فرزندی داشتیم، ایشان هشت سال در جبهه‌های نبرد دفاع مقدس حضور پیدا کرد و پس از پایان جنگ به کمک جبهه نبرد در عراق و سوریه رفت و هیچگاه از جهاد فروگذار نبود و همیشه خود را وقف کمک به دیگران می‌کرد.

در ادامه این ارتباط زنده تصویری برادر شهید نصیری ضمن قدردانی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به سبب برگزاری طرح ملی «سه‌شنبه‌های تکریم» گفت: آنچه شهدای ما به عنوان هدف خود یعنی جهاد، ولایت‌مداری، خدمتگذاری و... انتخاب کردند در برادر بنده نیز وجود داشت. ایشان در ابتدای انقلاب یکی‌از بنیان‌گذاران سپاه کرج بود و در آموزش جوانان نیز فعالیت زیادی داشت.

وی افزود: در دوران دفاع مقدس در سخت‌ترین شرایط جنگ حضور پیدا می‌کرد و به همین منظور بار‌ها مجروح شد، پس از دوران دفاع مقدس نیز در جبهه‌های مقاومت عراق و سوریه حضور پیدا کرده و مشاوره‌های خود را ارائه و سپاه بدر را تشکیل داد و در نهایت شهادت نصیب وی شد.

هشت سال دفاع مقدس تاریخ ویژه ایران زمین است/ «شهید سپهبد سلیمانی» کم، اما پرمعنا و عمیق سخن می‌گفت

برادر شهید نصیری بیان کرد: شهید نصیری در کشور سومالی و بین انقلابیون این کشور برای مقابله با قاچاقچیان نیز حضور پیدا کرد و در این کشور هم مشاوره‌ها و کمک‌های خود را ارائه و سپس به عراق و لبنان بازگشت. سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی پس از شهادت برادر در منزل ما حضور پیدا کرد و خاطرات زیادی را از ایشان برای ما تعریف کرد.

همچنین در بخش دیگری از این ارتباط زنده تصویری سلیمان رستمیان، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز طی سخنانی اظهار کرد: تکریم و احترام به خانواده شهدا از افتخارات نظام و از تاکیدات مقام معظم رهبری است.

وی ضمن تقدیر از برگزاری طرح ملی سه شنبه‌های تکریم افزود: دیدار و تکریم از خانواده شهدا از فعالیت‌هایی است که در سرفصل فعالیت‌های مدیران اجرایی کشور است.

رستمیان گفت: شهید شعبان نصیری از شهدای شاخص استان البرز است، سال‌ها تلاش و مجاهدت و دفاع از مظلومان در دستور کار آن شهید بود و نهایتا در مسیر اهداف والای خود در ۵ خرداد سال ۱۳۹۶ به مقام رفیع شهادت رسید.

وی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: استان البرز ۱۱۰ شهید مدافع از حریم اهل بیت علیهم السلام را تقدیم کرده است.

به گزارش دفاع‌پرس، این مراسم با حضور سردار سرتیپ بسیجی بهمن کارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی مدیر عامل خبرگزاری شبستان، محمد مهدی احمدی مدیر کل حوزه وزارتی وزیر ارشاد و جمعی از مسئولین برگزار شد.

انتهای پیام/ 241

نظر شما
پربیننده ها