چهل‌سالگی سرو/

گذری بر زندگی‌نامه شهید «دادخدا اوكاتی»

شهید «دادخدا اوکاتی» از ابتدای جنگ تا زمان شهادت در جبهه‌های حق علیه باطل حضور یافت و سرانجام در تاریخ ۱۱ آبان ۱۳۶۵ براثر «سانحه‌ی هوایی با هواپیمای سی ۱۳۰» ارتش به درجه‌ی شهادت نایل آمد.
کد خبر: ۴۲۱۱۸۷
تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۳۹۹ - ۰۱:۴۴ - 22October 2020

نگاهی به زندگی شهید «دادخدا اوكاتی»به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از زاهدان، به‌مناسبت چهلمین سالگرد دفاع مقدس خلاصه‌ای از زندگی شهید «دادخدا اوكاتی» را از نظر می‌گذرانیم.

زندگی‌نامه شهید:

شهید «دادخدا اوكاتی»، فرزند میردل اوکاتی و ماه بی بی حیدری صادق، در سال ۱۳۲۵ در روستای حیدرآباد از توابع بخش مرکزی شهرستان زابل به دنیا آمد. پدرش دامدار و کشاورز بود. تحصیلات ابتدایی را در «روستای درگی» به اتمام رساند.

او ۱۱ ساله بود که از نعمت پدر محروم گشت. در آن زمان برادر بزرگش که درجه دار ژاندارمری زاهدان بود، دادخدا و برادر ۳ ساله و خواهر ۵ ساله اش را به زاهدان برد و حدود ۲ سال از آن ها نگه داری کرد. دادخدا که در این زمان حدود ۱۳ ساله شده بود، تصمیم گرفت همراه خواهر و برادر خود به روستا برگردد. او سر پرستی بچه ها را به عهده گرفت و با وجود مشکلات عدیده و با سن کم اقدام به ازدواج کرد.

وی که در آن سال ها در پایه ی سوم دبیرستان مشغول به تحصیل بود، به اجبار ترک تحصیل کرد و حدود ۲ سال در زمین های پدری اش به کشاورزی مشغول شد. بعد از طی این دوران، تصمیم گرفت در نیروهای مسلح استخدام شود؛ از این روی عازم تهران و شیرازشد و درنهایت به استخدام ارتش در آمد.

در ارتش به عنوان درجه دار در مرکز توپخانه ی اصفهان مشغول به کار شد. او بعد از چند سال از خدمت در ارتش تصمیم به ادامه ی تحصیل گرفت و در دبیرستان شبانه ی صدر اصفهان، مشغول به تحصیل شد و در سال ۱۳۵۵ دیپلم گرفت. سپس برای گذراندن دوره ی افسری به تهران اعزام شد و یک سال بعد به درجه ی ستوان سومی نایل آمد و به کرمانشاه و سرپل ذهاب منتقل شد؛ که تا پیروزی انقلاب اسلامی در آن جا خدمت کرد.

او پس از پیروزی انقلاب، به لشکر زاهدان انتقال یافت و به عنوان فرماندهی اسلحه و مهمات لشکر انتخاب شد تا اینکه جنگ تحمیلی شروع شد. همچنین از ابتدای جنگ تا زمان شهادت در جبهه های حق علیه باطل بود و سرانجام در تاریخ ۱۱ آبان ۱۳۶۵ براثر «سانحه ی هوایی با هواپیمای سی ۱۳۰» ارتش که رزمندگان را از کرمانشاه به زاهدان می اورد به کوه شرقی فرودگاه زاهدان برخورد کرد که در این واقعه ی اسفناک، ۱۱۰ نفر از رزمندگان رشید اسلام به درجه ی شهادت نایل آمدند.

از این شهید، یک پسر و پنج دختر به یادگار مانده است.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار