قمار بن سلمان برای رسیدن به پادشاهی عربستان؛ چشم انداز‌ی بر اساس سناریوی «والت دیزنی»

فایننشال تایمز در گزارشی به دلایل عدم تحقق چشم انداز‌های بلندپروازانه محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، پرداخته است.
کد خبر: ۴۲۱۵۵۹
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۸ - 13October 2020

قمار بن سلمان برای رسیدن به پادشاهی عربستان؛ چشم انداز‌ی بر اساس سناریوی «والت دیزنی»به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، «فایننشال تایمز»، در گزارشی با استناد به مطالب ذکر شده در دو کتاب اخیرا منتشر شده در مورد «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان، قمار نفسگیر وی برای تحقق وعده بلندپروازانه تحول در عربستان را مورد بررسی قرار داده است.

گزارش «فایننشال تایمز» با اشاره به روند به قدرت رسیدن «محمد بن سلمان «و تلاش وی برای حذف تمامی رقبای احتمالی آغاز می‌شود و در ادامه با اشاره به واقعیت‌های ذکر شده در دو کتاب «خون و نفت» و «چشم انداز و سراب»، می‌نویسند، چشم انداز ۲۰۳۰ بن سلمان، پر از تخیل و توسط مشاورانی به رشته تحریر درآمده است که احتمالا نویسندگان فیلمنامه‌های «والت دیزنی» بوده اند.

به عنوان مثال می‌توان به پیش بینی دو برابر شدن درآمد‌های غیرنفتی تا سال ۲۰۲۰ قبل از ۲ برابر شدن مجدد آن تا سال ۲۰۳۰ می‌توان اشاره کرد.

در واقعیت، عدم تحقق این پیش بینی، سرمایه گذاران و بانک‌های جهانی را نه برای سرمایه گذاری بلکه دست یافتن به پول عربستان به سوی ریاض روانه می‌کند.

این گزارش در ادامه به روش‌های مختلف نامشروع کسب ثروت «محمد بن سلمان»، اشاره می‌کند که از جمله آن‌ها می‌توان از مصادره دارایی‌های افراد ثروتمند یاد کرد؛ این اموال عمدتا صرف کاخ ها، قایق‌های تفریحی، ویلا‌هایی در اروپا و مهمانی‌ها شده اند.

به اذعان نویسنده گزارش، «بن سلمان» که برخلاف برادرانش تنها در عربستان تحصیل کرده، از دنیای قدرت و کار با آن اطلاع زیادی ندارد؛ به همین دلیل، از ابتدای کار، توانایی اطلاعاتی خود را افزایش داد و آن را به سلاحی خطرناک مبدل کرد.

اوج افزایش این توانایی را می‌توان در قتل فجیع «جمال خاشقجی»، روزنامه نگار منتقد رژیم سعودی، دید.

گزارش در ادامه می‎افزاید که در سال‌های اخیر آل سعود از طریق اقداماتی مانند از بین بردن قبایل مختلف و برقراری پیوند ازدواج با غالب آنها، توانست خود را به یک ابر قبیله و یک دولت پلیسی مبدل کند؛ این روند در دوره محمد بن سلمان تشدید شد.

«فایننشال تایمز» در پایان می‎نویسد «بن سلمان» که «عربستان سلمانی» را بر «عربستان سعودی» ترجیح می‌دهد، سه ستون حاکمیت آل سعود را خدشه دار کرده است؛ خانواده سلطنتی، وهابی‎ها و وفاداری قبیله ای؛ «بن سلمان»، موازنه قدرت قدیمی را از بین برده است، اما نتوانسته پایگاه سازماندهی شده جدیدی را برای خود ایجاد کند؛ این همان چیزی است که می‌تواند چشم انداز «محمد بن سلمان» را به سراب تبدیل کند.

منبع: میزان

انتهای پیام/ 341

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار