رأی الیوم:

چرا ایرانی‌ها حق دارند برای پایان تحریم تسلیحاتی جشن بگیرند؟

یک نویسنده معروف جهان عرب، پایان محدودیت‌های تسلیحاتی را یک پیروزی برای ملت و مقامات ایران و منشأ نگرانی و ترس برای رژیم صهیونیستی دانست.
کد خبر: ۴۲۲۶۶۰
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۹ - 20October 2020

چرا ایرانی‌ها حق دارند برای پایان تحریم تسلیحاتی جشن بگیرند؟به گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، «عبدالباری عطوان» نویسنده سرشناس جهان عرب و سردبیر روزنامه الکترونیکی رأی الیوم به پایان محدودیت‌های تسلیحاتی ایران پرداخت و آن را یک پیروزی برای ایران دانست و این سؤال را مطرح کرد چرا آمریکا باید عصبانی باشد؟

در این یادداشت آمده است که پایان محدودیت‌های تسلیحاتی برای خرید و فروش سلاح از شامگاه یکشنبه پس از آن رخ داد که دولت آمریکا دوبار در تمدید این تحریم‌ها با شکست مواجه شد، ابتدا در شورای امنیت و عدم همراهی اعضای دائم شورای امنیت و بار دیگر زمانی که مردم و رهبری ایران با آمادگی و اقدام در برابر این تحریم از لحاظ نظامی و دیپلماتیک مقاومت کرده و عملا این تحریم‌ها را بی اثر کردند.

عطوان در ادامه نوشت: «زمانی که مسئولان ایرانی این پیروزی را که پس از 13 سال محقق می‌شد، جشن گرفته بودند، ابر‌های حزن و نگرانی بر سر اسرائیلی‌ها و حامیان آمریکایی‌اش سایه انداخته بود. چرا که پایان محدودیت‌های تسلیحاتی دست ایران را در دو مورد باز می‌کند. ابتدا اینکه ایران می‌تواند جنگنده‌های پیشرفته مثل سوخو 30 و سوخو۳۵ و بالگرد‌های تهاجمی روسیه و همچنین جنگنده‌های چینی G 10 و تانک‌های پیشرفته به خصوص T 90 روسی بخرد و دوم اینکه ایران می‌تواند موشک‌های پیشرفته و قایق‌های تندروی خود را بفروشد که می‌تواند درآمد مالی برای این کشور جهت مقابله با تحریم‌های اقتصادی آمریکا در پی داشته باشد.»

طبق این یادداشت، «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا تهدید کرده است هر دولت یا فرد و شرکتی که بخواهد به ایران سلاح بفروشد یا با این کشور همکاری نظامی داشته باشد، مجازات خواهد شد؛ اما «بنی گانتز» به گفته عبدالباری عطوان «گستاخانه‌تر» موضع گرفته و گفته است که بعنوان وزیر جنگ اسرائیل هر اقدام لازم با همکاری شرکای این رژیم جهت عدم توسعه تسلیحاتی ایران انجام خواهد داد و کشور‌های دیگر نیز باید به این تلاش بپیوندند.

عبدالباری عطوان سپس نوشت که این تهدیدات فارغ از هر معنایی که داشته باشند، تأثیرات ناچیزی در واقعیت خواهند داشت. چرا که ایران قرار نیست از مالی یا سریلانکا سلاح بخرد، بلکه می‌خواهد با چین و روسیه معامله کند، یعنی دو کشور قدرتمند از لحاظ اقتصادی و نظامی که تحریم‌های آمریکا علیه آنان نتایج مدنظر واشنگتن را در پی نخواهد داشت. اما اسرائیل؛ بیش از 20 سال است که می‌گوید به ایران حمله کرده و تأسیسات هسته‌ای و زیرساخت‌هایش را نابود خواهد کرد، اما تا کنون هیچ گامی در این راستا برنداشته چرا که خوب می‌داند حمله به ایران به معنای نابودی خویش است.

این نویسنده فلسطینی‌الاصل ساکن لندن تأکید کرد که تحریم‌های تسلیحاتی که از سال 2007 آغاز شد، نتایج غیر منتظرانه‌ای برای آمریکا و اسرائیل در پی داشت، چرا که پس از این تحریم‌ها ایرانی‌ها بیش از پیش به سمت خوکفایی و توسعه صنعت نظامی خود حرکت کردند. ایرانی‌ها به سمت توسعه پهپادی رفتند و به یکی از کشور‌های توسعه‌یافته در زمینه پهپاد تبدیل شدند. آن‌ها در زمینه موشکی نیز توانستند زرادخانه موشکی با ابعاد و حجم مختلف با توانایی هدف‌گیری دقیق خود را داشته باشند و با آن‌ها بتوانند ماهواره به فضا پرتاب کرده و با یکی دیگرشان پهپاد جاسوسی آمریکا را در ارتفاع 20 کیلومتری بر فراز تنگه هرمز منهدم کنند.

عطوان همچنین نوشت که روس‌ها که پنج سال پیش سامانه اس-۳۰۰ را در میانه تحریم تسلیحاتی به ایران فروختند، اکنون با طیب خاطر سامانه اس-400 و چه بسا اس-500 را در اختیار ایران قرار دهند و چین نیز خود را برای امضای قرارداد راهبردی با ایران به ارزش 400 میلیارد دلار آماده می‌کند و بخش نظامی یکی از بخش‌های اصلی این توافق خواهد بود.

این نویسنده معروف عربی در بخش یادداشت خود آورد که نمی‌توان به قطع یقین سخن گفت و آینده را پیش‌بینی کرد، اما پایان محدودیت‌های تسلیحاتی را می‌توان یک شکست بزرگ برای دولت ترامپ و منشأ نگرانی و ترس برای اسرائیل دانست. این حق ایرانی‌هاست که این پیروزی را جشن بگیرند که پس از مقاومت و ایستادگی طولانی مدت حاصل شد.

انتهای پیام/ 161

نظر شما
پربیننده ها