به گزارش خبرنگار اخبار داخلی دفاعپرس، حجتالاسلام حسن روحانی رئیس جمهوری صبح امروز (چهارشنبه) در جلسه هیات دولت با بیان اینکه اهانت به ادیان الهی به معنای آزادی بیان نیست، اظهار داشت: غربیها باید بفهمند پیامبر اسلام مورد عشق و توجه تمام مسلمانان بوده و توهین به پیامبر، توهین به تمام ارزشهای انسانی است.
وی افزود: هرگونه اهانت و بیاحترامی به حضرت رسول و سایر پیامبران الهی به هیچ وجه قابل قبول نیست.
روحانی با تاکید بر اینکه گستاخی برخی مسوولان غربی در خصوص اهانت به پیامبر اکرم، منجر به افزایش وحدت و انسجام میان امت اسلامی شده است، گفت: مقامات بیخرد غربی باید آگاه باشند که اهانت به ادیان الهی به معنای دموکراسی نیست؛ لذا این گونه اقدامات نسجنیده آنها نشان میدهد که قدرت آنها در قبال مسلمین جهان رو به افول است.
رئیس جمهور تصریح کرد: پیامبر معلم بشریت و رحمت برای همه جهانیان بود. اینکه در دنیای امروز علم به امتیاز تبدیل شده است، زندگی جامعه بشری بر مبنای پیمان است و اینکه در جوامع افتخار میکنند که به دنبال دموکراسی هستند همه اینها ارزشهایی است که پیامبر در آن روزگار برای همه بشریت آورد.
روحانی افزود: ما از هفته وحدت سخن میگوییم به معنای وحدت شیعه و سنی. ما همه مسلمانان و خانواده اهل قبله همه در کنار هم هستیم و امامان بزرگوار ما تاکید کردند که شیعیانشان نسبت به آنهایی که حتی مخالف اهل بیت بودند، اگر کسی از آنها مُرد در تشییع آنها شرکت کنید و اگر کسی از آنها مریض شد به عیادت او بشتابید و آبرو و حقوق مالی مردم را مورد احترام قرار بدهید.
وی ادامه داد: اساس دعوت پیامبر بر مبنای برادری و اخوت میان همه مسلمانان بوده است حتی آنهایی که دارای نوعی انحراف فکری بودند ولی مسلمان بودند.
روحانی تصریح کرد: در سراسر قرآن و کلمات پیامبر نوعی وحدت میان همه ادیان الهی میبینیم. مسلمان بودن به این نیست که ما فقط نبوت پیامبر اسلام را میپذیریم، ما نبوت عامه را هم قبول داریم و به همه انبیا احترام میگذاریم.
وی تاکید کرد: در دنیای امروز در صورتی صلح و ثبات میتواند در جامعه ما برقرار باشد که همه به یکدیگر احترام بگذاریم. بیاحترامی کردن به یک پیامبر هنر نیست بلکه تشویق به خشونت و امری ضد اخلاق است. اینکه احساسات میلیاردها نفر را در جهان تحریک کنیم که هنر نیست. جای تعجب است از آنهایی که ادعای فرهنگ و دموکراسی دارند، به خشونت و خونریزی تشویق میکنند.
روحانی تاکید کرد: کجای آزادی آمده است که آزادی به معنای تعطیلی درس اخلاق است. آزادی در زمانی میتواند برای جامعه مفید باشد که با احترام به همه ارزشها توأم باشد. آیا میتوانیم ارزشها و اخلاق را زیر پا بگذاریم و توهین کنیم به شخصیتی که به گردن همه حق دارد. پیامبر اسلام به گردن همه اروپاییها حق دارد.
رئیس جمهور تصریح کرد: جای تعجب است کشورهایی که ادعای آزادی و حقوق و قانون میکنند مردم را به توهین به یکدیگر و بزرگان تشویق میکنند. غربیها بفهمند پیامبر اسلام مورد عشق سراسر مسلمانان و آزادی خواهان جهان است. توهین به پیامبر توهین به همه مسلمانان و همه انبیا و ارزشهای انسانی و اخلاقی است.
وی ادامه داد: غرب، اروپا و فرانسه اگر راست میگویند و واقعاً دنبال این هستند که در جامعه بشری صلح و برادری و امنیت حاکم شود باید از دخالت در امور داخلی مسلمانان بردارند.
روحانی تاکید کرد: تمام مشکلاتی که ایجاد شده و کینههایی که به دلها به وجود آمده بخاطر ظلم و آزار و مداخله نابجای غرب در طول تاریخ در قرن هجدهم، نوزدهم و بیستم و امروز است. در دوران استعمار کهنه و جدید اینها چطور مسلمانان را تحت ستم قرار دادند و نمونه بارز و آشکار آن یمن است. مردم فقیر یمن زیر بمباران مختلف غربیها قرار دارند.
رئیس جمهور گفت: درس پیامبر، درس احترام به دیگران و اخلاق به معنای آنکه اندیشههای صحیح، درست و انسانی را تبادل کنیم. فحاشی و توهین کردن، سخن ناروا گفتن و کاریکاتور زشت کشیدن جزو اخلاق و دموکراسی نیست.
وی ادامه داد: دنیای اسلام عکس العمل قاطعی را در برابر سخنان ناروای برخی مسئولان غربی نشان داد و این نشان میدهد که دنیای اسلام همواره پیرو راهبر بزرگش؛ پیامبر عظیم الشان اسلام خواهد بود. امیدوارم اینهایی که اشتباه کردند، اشتباه خود را جبران کنند و به مسیر عدالت و اخلاق برگردند و به عقاید همه ادیان آسمانی احترام بگذارند.
روحانی با اشاره به جلسه ستاد ملی کرونا رهبر معظم انقلاب اسلامی، اظهار کرد: در این هفته ستاد ملی کرونا یک فرصت بسیار مغتنمی را پیدا کرد تا در محضر حضرت امام خامنهای باشد و ایشان بیانات بسیار مهمی را در این دیدار ایراد فرمودند. تقریباً همه بیانات ایشان الهامگرفته از مکتب پیامبر و امام صادق و توصیههایی است که دین راجع به سلامت مردم، اخلاق و برادری با یکدیگر توصیه کرده است.
رئیس جمهور گفت: ایشان در این جلسه نکات بسیار مهمی را برای تکمیل و تصحیح راهی که ستاد ملی کرونا طی میکند بیان کردند. شما میدانید که کار عظیمی در این هشت ماه صورت گرفته است. کار عظیمی هم پیش رو داریم. کار بزرگ و سنگینی بر دوش کادر درمان است که در این مدت فداکاری زیادی کردهاند و با همه دانش و تجربه شأن به صحنه آمدهاند و باعث حفظ جان دهها هزار جمعیت در میان جامعه ما شدند.
روحانی تاکید کرد: دستگاههایی هم تا امروز تلاش و کمک کردند تا ما بتوانیم راحتتر و سریعتر از این دوران سخت عبور کنیم و جامعه ما به یک شرایط عادی و معمولی خودش برسد.
وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب اسلامی دستور دادند که قرارگاهی تشکیل شود تا این قرارگاه تمام مصوبات ستاد ملی کرونا را دنبال کند. نقصی که در اینجا بود اینکه ستاد کرونا مصوبات زیادی را میگذراند و آنها را ابلاغ میکرد. برخی از این مصوبات دقیق اجرا نمیشد و برخی از آنها اصلاً اجرا نمیشد.
رئیس جمهور گفت: یک قرارگاه باید موظف باشد به عنوان یک نگهبان و ناظر دقیق، بر تمامی مصوبات اجرایی و عملیاتی نظارت کند تا کار ستاد بتواند برای سلامت جامعه مثمرثمر باشد. حرف ستاد ملی کرونا باید یک زبان واحد داشته باشد. گاهی سخنان مختلف مطرح میشود که مردم دچار یک سردرگمی میشوند. ما طبق نظر رهبر انقلاب یک سخنگو را منصوب کردیم تا مردم حرف مورد اعتماد را فقط از این سخنگو بشنوند. این سخنگو است که همه مصوبات ستاد را توضیح میدهد سخن او به عنوان یک مرجع خواهد بود.
روحانی گفت: من در این هفته تاکید کردم که کارانه کادر درمان پرداخت شود. سازمان برنامه و بودجه اقدام کرد و پنج هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بدهی و معوقات اینها پرداخت شد. هر نیازمندی که وزارت بهداشت و درمان برای سلامت مردم به ویژه در بخش کرونا دارد و همچنین افرادی که کسب و کارشان را از دست میدهند و نیازمند میشوند و شرکتهای دانش بنیان که پشتیبان تأمین نیازمندیها هستند، براساس برنامههای ما نیازهایشان رفع خواهد شد.
وی با تاکید بر لزوم وحدت میان جامعه، افزود: ما امروز در یک شرایط عادی قرار نداریم و حتی اگر در شرایط عادی هم بودیم به وحدت و انسجام نیاز داشتیم و حتی اگر تحریم و کرونا هم نبود و حتی اگر هیچ مشکلی نسبت به مردم ما وجود نداشت، باز هم برای توسعه، پیشرفت و کمال جامعه نیاز به برادری، الفت و اخوت داشتیم.
رئیس جمهور اظهار کرد: یکی از افتخارات انقلاب اسلامی این بود که وحدت در میان جامعه به وجود آورد و اقوام مختلف و زن و مرد و جوان و پیر را در کنار هم قرار داد. امام (ره) همیشه در سخنرانی هایشان میگفتند از دشمنی خارج هراسی ندارم اما از اختلاف داخلی در هراس هستم. امام همیشه بر اتحاد در داخل کشور تاکید میکرد.
روحانی در ادامه با اشاره به تحریمهای آمریکا و فشارهای اقتصادی به ملت ایران گفت: ما میدانیم مردم در سختی هستند، کاملاً برای ما مشهود و ملموس است و خیلی روشن است. وقتی در یک کشوری یکدفعه ۵۰ میلیارد دلار غایب میشود، خب معلوم است به زندگی مردم فشار میآورد.
وی در پایان گفت: ما امروز در شرایط جنگ قرار داریم و در شرایط جنگ معلوم است زخمی هم وجود دارد و زندگی مردم دچار مشکل میشود. همه تلاش ما این است که مشکلات مردم کمتر شود و من مطئنم این مسیر را با سربلندی و پیروزی به پایان برسانیم. آمریکاییها نمیتوانند این مسیر غلط را ادامه دهند، دیگر نفسهای آخرشان است. اینکه میبینید تحریمهای نفری و موردی را شروع میکنند نشانه این است که دیگری چیزی از تحریمهای آمریکا باقی نمانده است.
انتهای پیام/ 151