شهریاری در وبینار «مبانی و چالش‌های دینی و معنوی در مواجهه با بلایا و مصائب»:

علمای اسلامی در دوران کرونا باید راهکارهای جایگزینی برای برگزاری مناسک دینی پیدا کنند

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در مورد شرایط فعلی جهان اسلام برای برگزاری مناسک دینی در شرایط کرونا گفت: ما به عنوان علمای اسلامی باید راهکارهای جایگزینی برای برگزاری مناسک دینی خود پیدا کنیم تا نیازهای معنوی مردم برطرف شود.
کد خبر: ۴۲۴۰۷۹
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۳۹۹ - ۱۹:۴۶ - 29October 2020

شهریاری: علمای اسلامی در دوران کرونا باید راه‌کارهای جایگزینی برای برگزاری مناسک دینی پیدا کنندبه گزارش گروه بین‌الملل دفاع‎پرس، حجت‌الاسلام والمسلمین  حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در وبینار «مبانی و چالش‌های دینی و معنوی در مواجهه با بلایا و مصائب» با اشاره به وضعیت امروز جهان و گرفتاری آن به ویروس کرونا و ایجاد خلل در برگزاری مراسم‌های دینی، اظهار داشت: در این شرایط علمایی که دارای نوآوری و خلاقیت هستند و درس دین را به خوبی خوانده‌اند باید راه‌کارهای جدیدی برای ارتباطات دینی پیدا کنند.

وی ادامه داد: باتوجه به شرایط کرونا و عدم امکان برگزاری مراسم‌های مذهبی در کشور ایران و همزمانی آن با مناسک دینی ما توانستیم ابتکاراتی را در برگزاری مراسم‌های مذهبی به کار بگیریم، در مرحله اول از ظرفیت صدا و سیما در کشور خود استفاده کردیم، در ماه‌های محرم و صفر که امکان برگزاری مراسم در حسینیه‌ها و هیات‌های مذهبی وجود نداشت، مراسم‌‌های مذهبی را به داخل تلویزیون آوردیم تا نیازهای مذهبی و دینی مردم برطرف شود.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تاکید کرد: یکی دیگر از برنامه‌هایی که از ظرفیت فضای مجازی برای بهره بردن از آن استفاده کردیم پخش نماز جمعه در شهرهای مختلف با استفاده از تلویزیون‌ها و شبکه‌های مجازی به صورت زنده بود.

حجت‌‌الاسلام والمسلمین شهریاری یادآور شد: در این دوران کرونا رسانه‌ها نیز کمبود ارتباطات را جبران کردند و تمام گروه‌های سنی که به هر طریق امکان بازدید حضوری با یکدیگر را نداشتند، از طریق فضای مجازی این مهم برای آنها محیا شد تا به ویژه گروه سنی سالمندان از تنهایی بیرون بیایند.

وی افزود: فناوران و نوآوران هم روش‌های خوبی را برای این دوران در نظر گرفتند، برای نمونه باتوجه به شرایط این ویروس، برگزاری مراسم‌های ترحیم امکان‌پذیر نیست. اما امروز با استفاده از ظرفیت‌های فناورانه برگزاری مراسم‌های مجازی ترحیم با حضور مجازی مخاطبین امکان‌پذیر است و حتی در بسیاری از مراسم‌ها شاهد حضور تعداد زیادی از مردم هستیم که شاید به صورت حضوری این تعداد امکان حضور را نداشتند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در پایان سخن تصریح کرد: ما به عنوان علمای اسلامی باید راه‌کارهای جایگزینی برای برگزاری مناسک دینی خود پیدا کنیم تا نیازهای معنوی مردم برطرف شود، بنابراین باید به روش‌های سنتی محتواهای دینی را استخراج و با روش‌های جدید پیاده‌سازی کنیم. البته علاوه بر ظرفیت فضای مجازی می‌توان با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و ایجاد فاصله‌گذاری اجتماعی بسیاری از مناسک را برپا کرد.

انتهای پیام/341

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار