دفاع پرس گزارش می دهد/

تشکیل ارتش مشترک عربی؛ ائتلاف جدید علیه مقاومت با چاشنی مبارزه با تروریسم

تشکیل ارتش عربی به پیشنهاد مصر و با همکاری عربستان و چند کشور عربی دیگر در دستور کار قرار گرفته و ظاهرا به منظور مبارزه با تروریسم و در واقع برای حفظ منافع این کشورها در حوزه خلیج فارس اجرا می شود.
کد خبر: ۴۲۴۳۶
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۱:۱۱ - 04March 2015

تشکیل ارتش مشترک عربی؛ ائتلاف جدید علیه مقاومت با چاشنی مبارزه با تروریسم

به گزارش خبرنگار بین الملل دفاع پرس، طرح جدیدی که از سوی مصر و با همکاری عربستان سعودی در دستور کار کشورهای عربی قرار گرفته طرح تشکیل ارتش مشترک عربی به منظور مبارزه با تروریسم است.
برخی منابع عربی اعلام کردند مصر در نشست آتی اتحادیه عرب که قرار است اواخر ماه مارس با حضور رهبران عرب برگزار شود، طرح تشکیل نیروی مشترک عربی برای رویارویی با ناآرامی های امنیتی منطقه و مبارزه با افراطی گری را مطرح می کند.

به گفته این منابع، برخی کشورهای عربی حمایت خود از این طرح قاهره را اعلام کرده اند .

 

دبیرکل اتحادیه عرب هم برای ترویج این طرح مصر و بیان جزئیات آن، سفرهایش را به کشورهای عربی آغاز کرده است. اظهارات مقامات مصری درباره طرح جدیدشان بیانگر مفهوم تروریسم از نظر آنها نیست و مشخص نمیکند گروههای تروریستی که قرار است نیروی مشترک عربی برای مبارزه با آنها وارد عمل شود آیا داعش است یا جبهه النصره یا انصار الشریعه؟ سوال دیگر این است که هنوز معلوم نیست کدام کشورها در تشکیل این نیرو مشارکت خواهند داشت و حجم مشارکت و نوع مشارکتشان چگونه خواهد بود؟ آیا در چارچوب نیروهای زمینی خواهد بود یا هوایی یا در حد نیروهای ویژه و این نیرو چه ارتباطی با ائتلاف مبارزه با داعش به رهبری آمریکا خواهد داشت؟

این طرح همچنان در حال بررسی است اما میتوان این طور پیشبینی کرد که این نیروی مشترک، ائتلاف نظامی جدیدی خواهد بود که 2 رکن اساسی خواهد داشت؛ مصر و عربستان است.

ضرورت احیا توافقنامه مخالفت با اسراییل

مصر و عربستان توافقنامه مشترک دفاع عربی را که به تاریخ پیوسته است احیا کنند که مربوط به مقابله با خطر اسرائیل و حملات غرب به کشورهای عربی است ،هدف اصلی تشکیل هر نیروی مشترک عربی، مقابله با عربدهکشیهای اسرائیل در غزه، کرانه باختری، بلندیهای جولان و جنوب لبنان نیست و به همین خاطر بسیاری درباره اهداف تشکیل این نیرو تردید دارند.

کشورهای عربی مدت زیادی است که از قضیه اصلی جهان اسلام که همان فلسطین است غافل مانده به طوریکه مصر در تحولات اخیر صحرای سینا گروه مقاومت حماس را در لیست تروریست ها قرار داد که این مسئله موجب بی اعتمادی مردم فلسطین و گروه های مقاومت نسبت به مصر شد و از آنجا که این کشور میانجی در مذاکرات آتش بس فلسطین و اسراییل است ادامه روند این مذاکرات بازسازی غزه و بازگشایی مرز رفح را با اختلال مواجه کرد.

 

منحرف شدن نظامهای عربی از اولین قضیه عربی (فلسطین) فروپاشی این کشورها را به خاطر مداخلههای نظامی آمریکا در منطقه به دنبال داشته است و این مداخلهها همچون حمله ناتو به لیبی، مورد حمایت اتحادیه عرب بوده است. تشکیل نیروی عربی مشترک برای مقابله با توسعهطلبیهای اسرائیل مورد توافق همه کشورهای عربی قرار خواهد گرفت ولی اگر قرار است این نیرو برای مداخله در عراق، سوریه، یمن و لیبی تشکیل شود منجر به بروز کشمکشهای طایفهای بین کشورهای عربی خواهد شد.

هدف تشکیل ارتش مشترک عربی

اگرچه ظاهرا طرح تشکیل ارتش عربی مشترک به منظور مقابله با تروریسم در دستورکار قرار گرفته آنچه برای همگان واضح است این طرح در راستای حفظ منافع غربی عربی در کشورهای جنگ زده و بحران زده ای چون عراق سوریه لیبی لبنان و الجزایر ویمن مورد توجه قرار گرفته است.

کشورهای عربی بویژه عربستان سعودی از قدرت گرفتن انصارالله در یمن و پیروزی جبهه مقاومت اسلامی در لبنان عراق و سوریه نگران هستند و از سوی دیگر نگران از تجاوز تروریست های خود ساخته خود به مرزهای کشورشان اند چنانچه عربستان سعودی برای مقابله با نفوذ داعش اقدام به احداث دیوار حائل کرده است.

عربستان سعودی همچنین در طول مرزهای جنوبیاش با یمن با هدف آنچه که «جلوگیری از حملات القاعده و الحوثیها» خواند، دیوار حائلی به مسافت 1000 مایل ایجاد کرده است.

حمایت جبهه غربی از طرح جدید مصر

روسیه از جمله کشورهای اروپایی است که از این طرح استقبال کرد ، میخائیل بوگدانف پس از دیدار با نبیل العربی دبیر کل اتحادیه عرب گفت: ما دائما از تلاش های صورت گرفته برای تبلور مواضع مشترک عربی زیر چتر اتحادیه عرب از جمله مبارزه با تروریسم ودیگر امور مربوط به مسائل اقتصادی و اجتماعی حمایت می کنیم زیرا ما دائما موافق یکی شدن مواضع دوستان عربیمان هستیم.

وی اظهار داشت که موضوع نیروی مشترک عربی مسئله مربوط به امور دوستان عرب ماست و ما نیز از این تلاش ها حمایت می کنیم.

نتیجه:

تاکنون از جزییات اجرای تشکیل ارتش عربی و نحوه مشارکت کشورها در این ائتلاف منتشر نشده اما بر اساس تجربه های گذشته تا زمانی که اعضای اصلی و کشورهای تشکیل دهنده این ارتش حسن نیت برای مبارزه با تروریسم نداشته باشند و حفظ منافعشان در کشورهای مختلف ترجیح داده شود این ائتلاف ها بی نتیجه بوده و تنها کشورهای منطقه را آشفته تر و نا امن تر می کند همچنان که ائتلاف عربی غربی ضد داعش کاری را از پیش نبرد..

انتهای پیام/ح

نظر شما
پربیننده ها