به گزارش خبرنگار اخبار داخلی دفاعپرس، فرهنگ «مقاومت» و «ایستادگی» در مقابل استکبار، پیروزی و سربلندی به ارمغان میآورد و اقتدار ایران اسلامی از بدو ظهور انقلاب اسلامی در تمام عرصهها مصداق بارز این امر بسیار مهم است و در مقابل آن، باید بر این مسئله که «مذاکره و معامله با دشمنان» چیزی جز عقبنشینی و ضرر برای ملت و کشورمان نخواهد داشت، واقف باشیم.
مقاومت در عرصه اجتماعی و مبارزه با فساد، مقاومت در عرصه علم با جهاد و انقلاب علمی و دستیابی به قلههای دانش و همچنین مقاومت در عرصه فرهنگی با نهادینهسازی سبک و فرهنگ زندگی اسلامی ایرانی و مقابله با کانونهای ضدمعنویت و اخلاق از موضوعات مهم در اندیشه و سیره عملی رهبر معظم انقلاب اسلامی است که باید بیش از هر زمان دیگر مورد توجه قرار گیرد.
مقاومت در عرصه سیاسی با استقلالطلبی، مقاومت در عرصه اقتصادی با تحقق اقتصاد مقاومتی، مقاومت در عرصه سیاست خارجی با پایبندی به عزت، حکمت و مصلحت در روابط بینالملل با تاکید بر چهار حوزه اساسی عزت ملی، منافع ملی و مرزبندی با دشمن و سوءظن به دشمنان و عقبنشینی نکردن از ارزشهای انقلابی و ملی باید مورد تاکید قرار گیرد.
جمهوری اسلامی باید مرزبندی خود را با آمریکا و دشمنان نظام با دقت حفظ کند و از ارزشهای انقلابی و ملی یک گام هم عقبنشینی نکند و از تهدیدهای پوچ آنان نهراسد.
ارتباط مقاومت با پیروزی در اهداف و آرمانها
اگر به وقایع تاریخ اسلام نگاه کنیم، هر جا مقاومت بوده، پیروزی نیز بوده است که واقعه کربلا یکی از نمونههای آن است، از طرفی سازش همیشه هزینهبردار بوده است، یعنی در طول تاریخ کسانی که سازش کردهاند، همیشه هزینه داده و ممکن است دین، دنیا و یا ایمان خود را از دست داده باشند.
مقاومت موضوع جدیدی نیست بلکه ریشه قرآنی داشته و شاهرگ اسلام بوده و حضرت امام خمینی (ره) در سال ۴۲ آن را مطرح کردند، و امروز ایران اسلامی که محور مقاومت در دنیا است، باید دید در کجا قرار دارد و کشورهایی مانند مصر و اردن و دیگران که سازش کردند چه وضعیتی دارند؟!
نظام سلطه و دشمن زورگو و بیمنطق غربی، به تجربه مکرر تاریخی دریافته که تنها راه غلبه بر گفتمان مقاومت، تغییر میدان بازی از گفتمان مقاومت به گفتمان مذاکره و سازش است، نظام سلطه تغییر میدان بازی و واداشتن کشور هدف به نشستن بر سر میز مذاکره و سازش را از طریق «نفوذ در حاکمیت و یارگیری»، «ایجاد و تقویت پروژه حلقهسازی»، «تحریم»، «تهدید سخت و نیمه سخت»، «منزوی سازی»، «ناامن سازی»، «ایجاد و تقویت گروههای برانداز و تروریستی»، «دخالت در حاکمیت از طریق الزامات دموکراتیک»، «نبرد دیپلماتیک»، «ترور و تخریب»، «براندازیهای رنگی» دنبال میکند و به موازات تحمیل گفتمان مذاکره و سازش، کشور هدف را در تله تمکین از قواعد و قوانین و قراردادهای شبه استعماری نظیر قوانین پولشویی و کنترل مالی و قوانین حقوق بشری گرفتار میسازد.
نمونههای پیروزی حاصل از مقاومت در جهان
نمونههای پیروزی حاصل از مقاومت را میتوان به پیروزی مردم عراق و سوریه بر تروریسم پرورشیافته در دامن مثلث شرارت عبری، غربی، وهابی ثمره گفتمان مقاومت را اشاره کرد. از طرفی پیروزی مبارزان یمنی و شکست اتحاد عبری، غربی، ثمره گفتمان مقاومت است و بالاخره توسعه عمق استراتژیکی جمهوری اسلامی و پیوند حلقههای محور مقاومت نیز ثمره شجره طیبه گفتمان مقاومت است.
مردم جهان آثار متفاوتِ «گفتمان مذاکره و سازش» و «گفتمان مقاومت» را در سرزمینهای اشغالی فلسطین به روشنی نظاره میکنند. به عنوان مثال ارتش تا بن دندان مسلح ۱۱ کشور عرب در برابر ارتش رژیم صهیونیستی بیش از شش روز نتوانستند مقاومت کنند و با قبول شکست مفتضحانه در تله گفتمان سازش افتاده و چندین دهه پشت خاکریز مذاکره با دشمن روز بهروز در بازی تحقیر تن به ذلت بیشتری دادند و امروز رژیم صهیونیستی تحت حمایت ۱۱ قدرت قلدر و بزرگ غربی، در برابر منطق و گفتمان مقاومتِ معدود فلسطینیان نوار غزه بیش از دو روز هم توان ایستادگی نداشته و با چشیدن طعم تلخ شکست خفتبار، ذلیلانه مجبور به عقبنشینی میشود.
آثار مقاومت در برابر دشمنان و عدم قبول ذلت
از مسائل مهم مطرح شده در قرآن، استقامت و پایداری است، با بررسی آیات قرآن مشخص میشود که پایداری در قرآن کریم مرتبط با صبر، ثبات قدم و استقامت است و هر یک از واژههای فوق، مرتبهای از پایداری را به خود اختصاص میدهند به طوری که صبر و حلم، مقدمه پایداری، ثبات قدم دومین گام و استقامت سومین و مهم ترین گام در راه رسیدن به پایداری در قرآن است.
یکی از علتهای پیروزی رزمندگان اسلام، صبر و استقامت آنها و اعتقاد به این اصل مسلم بود که در هر حال پیروزی از با آنها خواهد بود و همین عامل سبب شد که در دوران پیامبر اسلام و قتی مسلمانان در میدان جنگ با وجود تنگناهای شدید تجهیزات و ادوات جنگی مواجه شدند، ارتشی را که تا بن دندان از سوی قدرتها و دشمنان نظام جمهوری اسلامی مسلح شده بود به زانو درآورند.
بنابراین باید گفت اتحاد و وحدت حول محور حقخواهی و نیز مقاومت در بار تهدیدها و تحریمهای دشمن سبب پیروزی از طریق تلاش و همچنین اعتماد به ظرفیتهای داخلی سبب خودکفایی و به طور کلی پیروزی و موفقیت برای کشور را به ارمغان خواهد آورد.
مقاومت؛ شاه کلید اقتدار انقلاب اسلامى
مقاومت به عنوان شاه کلید اقتدار انقلاب اسلامى در چهار دهه گذشته به شمار مىرود و اهمیت آن به حدى است که دشمنان به ویژه آمریکا و رژیم غاصب صهیونیستی براى ناکارآمد بودن مفهوم مقاومت به روشهاى مختلفى متوسل میشوند.
دشمنان ما از اول انقلاب اسلامی تاکنون با اعمال تحریمهاى گسترده سعى دارند مدل مقاومت را بهعنوان مدلی موفق در برابر زورگویی نظام سلطه، ناکارآمد جلوه دهند، این مدل در طول تاریخ معاصر نمونههاى موفق زیادى دارد و ادبیات مقاومت در منطقه و جهان بر عکس ادبیات شکست خورده سازش، ادبیاتی منطقی و موفق است.
کشورهایى که مقاومت در برابر نظام ناعادلانه حاکم بر عرصه بین الملل و مقابله با نظام استکبار را در پیش گرفتند، از ظرفیتهاى داخلى خود در راستای ارتقاى نفوذ منطقهاى و جهانى به خوبى استفاده کردند و ملتهایی که عکس این ادبیات را پیش گرفته و سازش اختیار کردند، اقتدار و استقلال خود را در منطقه و جهان از دست دادند.
بررسى تنها چند نمونه تاریخى نشان دهنده این است که سازش براى کشورها پر هزینهتر و ناکارآمدتر از مقاومت است.
کشور ایران در دوران رژیم پهلوى سازش با آمریکا را در پیش گرفت و در عرصه منطقهاى و جهانى سرسپردگى کامل به این کشور را انتخاب کرد، در واقع تصور رژیم پهلوی این بود که با تسلیم شدن مطلق در برابر آمریکا مىتوان استقلال کشور را حفظ کرد و در عرصه منطقهاى نیز تاثیرگذارى داشت اما نتیجه تصمیم اشتباه آنها این شد که همه ثروتهاى داخلى توسط آمریکا به غارت رفت و در پایان با خدشهدار شدن عزت و اقتدار کشور، این رژیم سرسپرده هم نابود شد.
حکومت خائن آل سعود، مدل دیگر سازش با استکبار است که تجربه رژیم پهلوی و دیگر رژیمهای سرسپرده به آمریکا، شکست و فروپاشی آنها را در آینده نزدیک به روشنی به اثبات میرساند.
یکى دیگر از الگوهاى شکست خورده سازش در برابر استکبار، سازش یاسر عرفات، رئیس جنبش آزادى بخش فلسطین با رژیم صهیونیستى در سال ۱۹۸۸ است؛ عرفات بعد از چند سال مبارزه و مقاومت، در اقدامى غیرمنتظره به کاخ سفید رفت و با سران این رژیم غاصب مذاکره علنی داشت اما نتیجه این مذاکره امضاى اعلامیه اسلو بود که با این کار تمامى تلاشهاى رزمندگان و خون شهداى مقاومت فلسطین پایمال شد و هیچ امتیازی هم برای آنها به دست نیارود.
برخلاف تصور برخی افراد که مقاومت در برابر دشمنان را موجب فشار اقتصادی و نظامی بیشتر آنها و در نتیجه به خطر افتادن امنیت کشور میدانند، علاوه بر عقل و تجربه، از آیات و روایات متعددی میتوان این حقیقت را اثبات کرد که مقاومت در برابر دشمن، امنیت اقتصادی و نظامی به همراه دارد.
علاوه بر اعتماد به وعدههای الهی، با محاسبات عقلانی و تجربی نیز به این نتیجه میرسیم که استقامت در برابر دشمنان، امنیت و پیشرفت را به همراه خواهد آورد. اصولاً مقاومت در برابر دشمن به تدریج موجب یأس او خواهد شد. زمانیکه دشمن ببیند با سد محکمی از مقاومت رو بهروست، نهایتاً از فشار خود دست برخواهد داشت.
در پایان به فرمایش حضرت امیرالمؤمنین (علیه السلام) بسنده میکنیم که فرمودهاند: هرکس (فرد یا ملتی) که میخواهد سالم بماند (امنیت داشته باشد)، باید استقامت ورزد؛ سالم ماندن (امنیت) همراه با ایستادگی است.»
انتهای پیام/ 151