بیانیه اداره کل حفظ آثار دفاع مقدس لرستان به مناسبت سالروز آزاد سازی سوسنگرد؛

عملیات آزادسازی سوسنگرد اخراج اشغالگران بعثی از ایران را رقم زد

اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس لرستان به مناسبت سالروز آزادسازی سوسنگرد بیانیه‌ای صادر کرد.
کد خبر: ۴۲۶۶۱۳
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۰ - 15November 2020

عملیات آزادسازی سوسنگرد اخراج اشغالگران بعثی از جمهوری اسلامی ایران را رقم زد

 به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از خرم آباد،  اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های‌ دفاع مقدس لرستان به مناسبت سالروز آزادسازی سوسنگرد بیانیه‌ای صادر کرد.

در متن این بیانیه آمده است:

هشت سال دفاع مقدس با تمام فراز و فرودهایش، یادآور رشادت ملت ایران و رزمندگان جان بر کفی است که با اهداف آسمانی و با الگو گرفتن ازسید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع)  و رهبری حکیمانه امام خمینی (ره)  صحنه‌هایی از ایثار و مقاومت آفریدند و بخش عظیمی از تاریخ حماسی انقلاب اسلامی را خلق کردند. این مقطع تاریخی پشتوانه اصلی هویت و فرهنگ انقلاب اسلامی و صحنه نمایان سازی وحدت، اقتدار، اراده، عظمت و درخشش ملت ایران در برابر جبهه دشمن و توطئه جهانی علیه جمهوری اسلامی به شمار می‌رود.

بازگویی و بازخوانی موفقیت‌های به دست آمده دوران دفاع مقدس که توانسته است الگوی نوین مقاومت مردمی ضد نظام سلطه و صهیونیسم و مقابله با جنگ‌های نیابتی و تروریسم تکفیری در منطقه را فراروی ملت‌های مسلمان قرار دهد، امری ضروریست.

عملیات آزادسازی سوسنگرد در ۲۶ آبان ماه ۱۳۵۹ یکی از موثرترین وقایع دراوراق و زین کتاب تاریخ دفاع مقدس است که تحول در عرصه جنگ و اخراج اشغالگران بعثی از سرزمین مقدس ایران را رقم زد و با آثار و پیامدهای تعیین کننده خود مقدمات پاکسازی کشور از لوث وجود متجاوزین بعثی و پیاده نظام‌های قدرت‌های استکباری را  فراهم نمود.

نقش آفرینی محوری و تصمیم گیری راهبردی مقام معظم رهبری(مدظله العالی) که آن زمان عضو شورای عالی دفاع بود و همراهی هوشمندانه شهید دکتر مصطفی چمران با معظم له در طراحی و اجرای موفق عملیات آزادسازی سوسنگرد و ولایت پذیری فرماندهان و رزمندگان اسلام از فرمان ولی امر مسلمین از نکات مهم و الهام بخش در پدید آمدن این حماسه عظیم است.

عملیات غرورآفرین آزادسازی سوسنگرد علاوه بر ایجاد یک برتری  برای جمهوری اسلامی ایران از لحاظ سیاسی و نظامی و خارج شدن اهواز، مرکز خوزستان، از محور تهدید عراق، باعث ایجاد اعتماد به نفس و امید به پیروزی‌های بعدی در عملیات‌های شکست حصرآبادن، فتح المبین، طریق القدس و بیت المقدس شد.

در ایامی که سوسنگرد در محاصره دشمن بعثی بود، گروهی از رزمندگان لرستانی به محدوده سوسنگرد اعزام شدند. فرماندهی این گردان و پشتیبانی آنان در بهداری سوسنگرد و عقبه‌ی آنها در اهواز استقرار یافته و نیروهای  تک رو و گروههایی چند در قسمت‌های مختلف شهر و خط حد دشمن(خطوط تماس با دشمن) موضع گرفتند.

بطور کلی از دی ماه 1359 تا آذر ماه 1360 یعنی شروع عملیات طریق القدس ایثار گران سپاه پاسداران لرستان که به نوعی نیروهای مردمی محسوب می‌شدند با ساده ترین و ابتدایی ترین امکانات و سلاح‌های سبک و نیمه سنگین و حتی اسلحه‌های شخصی عشایری و با کمترین آموزش های لازم و ملبس به لباس های غیر نظامی وارد ان میدان کارزار شده بودند در منطقه عملیاتی سوسنگرد و اطراف آن حضور چشمگیری داشتند که این نیروها هر 45 روز و یا 2 ماه جابه‌جا می‌شدند. در آن زمان بیشترین توان رزمی سپاه لرستان در این جبهه به کارگرفته شده بود و این استان شهدایی را نیز در این عملیات تقدیم کرد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار