چهل سالگی سرو/ یادداشت

میرزا کوچک خان سمبل اتحاد، اعتقاد و نماد ظلم‌ستیزی و مبارزه با ظالم بوده است

در تاریخ پر فراز و نشیب ایران، نام گیلانی غیور و روحانی مبارزی به چشم می‌خورد که سمبل اتحاد، اعتقاد و نماد ظلم‌ستیزی و مبارزه با ظالم بوده است که برای رسیدن به حق و حقیقت لباس رزم بر تن کرده و بانگ حق بر زبان جاری ساخته ‌است.
کد خبر: ۴۲۹۳۹۷
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۹ - ۱۸:۰۵ - 01December 2020

میرزا کوچک سمبل اتحاد، اعتقاد و نماد ظلم ستیزی و مبارزه با ظالم بوده است

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از رشت، «حمیدرضا محمدی» رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری رشت طی یادداشتی نوشت: در تاریخ پر فراز و نشیب ایران، نام گیلانی غیور و روحانی مبارزی به چشم می‌خورد که سمبل اتحاد، اعتقاد و نماد ظلم‌ستیزی و مبارزه با ظالم بوده است که برای رسیدن به حق و حقیقت لباس رزم بر تن کرده و بانگ حق بر زبان جاری ساخته است، طلبه مبارزی که نه تنها گیلان، بلکه یک ایران به نام او مفتخر است و به یاد او برگ‌های تاریخ را یکی پس از دیگری ورق می‌زند.

طلبه مجاهدی که برای استقلال کشور و جلوگیری از نفوذ بیگانگان، نهضت جنگل را به بزرگی نهضت ایران ایجاد و تا پای جان مقابل استکبار ایستادگی کرد، نهضتی که بر پایه اسلام و تبعیت از تعالیم او بنا نهاده و به عنوان یکی از موانع اصلی نفوذ انگلیس در ایران شناخته شد.

از اهمیت قیام میرزا کوچک جنگلی، همین بس که رهبر معظم انقلاب اسلامی، نهضت این روحانی مبارز را ویژه و صد در صد ایرانی اسلامی دانستند، میرزای عزیزی که علاوه بر مبارزه با تحرکات استبداد داخلی، برای استقلال کشور نیز به مقابله با اجنبی پرداخت.

میرزا کوچک جنگلی مرد بزرگ تاریخ گیلان هیچگاه در رسیدن به حق و حقیقت کوتاه نیامده و تا پای جان برای مقابله با زورگویی‌های بدخواهان این مرز پرگوهر ایستادگی کرده است، چرا که این ویژگی انسان‌های آزاده ای است که در مقابل ظلم و ستم ایستادگی می‌کنند و برای دین‌خواهی، آزادی خواهی و استقلال ایران مبارزه را بر قرار ترجیح می‌دهند چرا که میرزا دین خواهی مردم و استقلال ایران را چراغ روشنی می‌دانست که هرگز خاموش نمی‌شود.

میرزا یونس معروف به کوچک خان، فرزند میرزا بزرگ در سال‌های اولیه عمر خود، مشغول به تحصیلات دینی بود اما حوادث ناگوار و نفوذ بیگانگان جهاد را ضروری‌تر از هر کار دیگر برایش ساخت، بنابراین نهضتی به بزرگی نهضت جنگل ایجاد و اصول آن را بر پایه اسلام و تبعیت از تعالیم آن بنا نهاد به طوری که مورخان نهضت جنگل را بعد از مشروطه یکی از بزرگ‌ترین قیام‌هایی می‌دانند که برای نجات کشور از نفوذ بیگانگان شکل گرفته بود.

امروز ایران و گیلان به این روحانی تاریخ ساز می بالد و نهضت جنگلش بر تارک تاریخ این مرز پر گهر ثبت کرده است، تا جوانان امروز، پیغام آزادگی و انسانیت این نهضت مذهبی و مردمی را به آیندگان برسانند.

سالروز شهادت میرزا کوچک جنگلی را علاوه بر اینکه می‌توان فرصتی مناسب برای واکاوی و بازخوانی این نهضت دانست می‌توان آن را زمینه‌ساز تقویت گردشگری، تاریخی گیلان با معرفی بناهای به‌جا مانده از آن دوران بیان کرد، میرزایی که خانه‌ای به وسعت قلب مردم گیلان در محله استادسرای رشت از او برجای مانده و مامن تاریخ دوستانی شده که برای بازخوانی افکار این روحانی مبارز به خانه میرزا مراجعه می‌کنند، خانه‌ای که پس از احیا، بلافاصله در ۲۷ اسفند ماه ۱۳۸۶ در فهرست آثار ملی کشور به شماره ۲۲۵۰۸ و فهرست بناهای میراثی کشور به ثبت رسید.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها