به گزارش گروه دفاعی امنیتی دفاعپرس، سردار «احمد غلامپور» استاد دانشگاه جامع امام حسین (ع) در نشست علمی «فرماندهی در مکتب شهید سلیمانی» که در ادامه پیشنشستهای «همایش بینالمللی گام دوم انقلاب، مکتب شهید سلیمانی، الگوی تربیت مدیران جهادی تمدنساز» برگزار شد، اظهار داشت: هدف از برگزاری این گونه همایشها و معرفی شهدا این است که این شخصیتها را وقتی معرفی میکنیم، میلیونها جوان و نوجوان به این شناخت و خواسته برسند که یک روزی خودشان را به قد و قواره و جایگاه شهیدان برسانند.
وی با تقسیمبندی مقاطع فرماندهی شهید سلیمانی به سه مقطع دفاع مقدس، فرماندهی در شرق کشور و محور مقاومت گفت: سردار سلیمانی در این سه مقطه سه نقطه اوج دارد. نقطه اوج به این معنا که تعالیم حاج قاسم و ظهور و بروزش به اعلاترین شکل ممکن در این سه مقطع دیده شد.
استاد دانشگاه جامع امام حسین (ع) در تشریح تأثیر روند حوادث انقلاب و دفاع مقدس در شکلگیری شخصیت شهید سلیمانی، گفت: حوادث و تحولات انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و تحولات فرهنگی و امنیتی منطقه غرب آسیا در شکلگیری شخصیت شهید سلیمانی مؤثر بود. مثلاً اگر جریان داعش و تکیفیریها نبود معلوم نبود که قاسم سلیمانی اینطور بتواند اوج بگیرد و این شخصیت را در جهان اسلام پیدا بکند.
غلامپور تصریح کرد: اگر دفاع مقدس و تجربه مدیریت بحران جنگ و شرایط انسانساز و مدیریتساز دفاع مقدس نبود، خیلی از فرماندهان و مدیرانی که الان در مسئولیتهای مختلف منشأ خدمت هستند به این سطح از قابلیتها و توانمندی نمیرسند و میبینیم که بسیاری از تحولات مثبت به دست یادگاران دفاع مقدس رقم خورده است.
وی در تشریح ویژگیهای فرماندهی شهید سلیمانی در دوران دفاع مقدس، افزود: جدیت او در پذیرش مأموریتهای دفاع مقدس، آمادهسازی نیروهایش و اقدام بر علیه دشمن واقعاً چشمگیر بود و عملکرد وی در دوران دفاع مقدس، «قاسم» را به عنوان یک فرمانده لایق و شایسته مطرح کرد. حاج قاسم بسیار جدی و محکم عمل میکرد و نیروهایش نیز نسبت به مأموریتهایش بسیار جدی و مسلط بودند.
استاد دانشگاه جامع امام حسین (ع) با بیان خاطرهای از شهید سلیمانی، به عزتی که خدا به جمهوری اسلامی ایران و شهید سلیمانی عطا کرده پرداخت و افزود: در عملیات بیت المقدس بخشی از عملیات که در قسمت قائمالزاویه مرزی ایران و عراق با حاج قاسم و تیپ ثارالله بود. در آنجا لشکر ۵ مکانیزه عراق خیلی آتش ریخت و نمیخواست ما به مرز نزدیک شویم و ما هم اصرار داشتیم که برویم به مرز بین المللی خودمان بچسبیم.
غلامپور ادامه داد: در این عملیات خیلی به حاج قاسم و تیپ ثارالله فشار آمد تا جایی که ناچار شدیم مرحوم صیاف را نزد سردار سلیمانی بفرستیم تا او را به لحاظ روحی کمک کند. در نهایت عملیات با پیروزی تمام شد و دو سه سال قبل سردار سلیمانی به خاطره آن عملیات اشاره کرد.
وقتی حاج قاسم دوباره در برابر لشکر ۵ عراق قرار گرفت
وی با اشاره جملهای که حاج قاسم در حاشیه یکی از جلسات گفته بود، افزود: حاج قاسم دو سه سال قبل در حاشیه یکی از جلسات دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی به من گفت یادت است در عملیات بیت المقدس لشکر ۵ عراق در جوار مرز چه فشاری به ما وارد کرد؟ به او گفتم بله- به خاطر دارم حالا چه شد که یاد آن زمان افتادی؟ گفت هفته گذشته فرمانده لشکر پنج عراق البته نه همان فرمانده یک فرمانده جدید دو زانو روبه روی من نشسته بود و به من میگفت شما بگویید من چه کار کنم؟ مأموریت من چیست؟
استاد دانشگاه جامع امام حسین (ع) اضافه کرد: حاج قاسم به من گفت قدرت خدا را ببینید که آنجا در آن شرایط جنگ چه وضعی داشتیم الان خدا چقدر عزت به این کشور و ملت داده که فرمانده جدید همان لشکر پنج عراق دو زانو جلوی ما مینشیند و میگوید برای من مأموریت تعیین کنید.
غلامپور با تأکید بر شخصیت چند وجهی شهید سلیمانی، گفت: برخیها فکر میکنند حاج قاسم یک انسان عبوس و خشن بود، اما این یک قضاوت اشتباه است، حاج قاسم واقعاً قلب بزرگی داشت و بسیار شوخطبع و مهربان بود. یکی از اصلیترین فرماندهانی که بیشترین شوخی و بیشترین رابطه عاطفی را با بقیه فرماندهان و قرارگاهها داشت حاج قاسم سلیمانی بود.
وی افزود: یادم میآید در یکی از جلسات و سمینارهای فرماندهان سپاه در تهران، همه فرماندهان با لباس رسمی در آن شرکت کرده بودند. یک دفعه دیدیم وسط جلسه یا در تنفس بین جلسه یک شلنگ آب در جلسه دیدیم. اصلاً کسی باورش نمیشد حاج قاسم سلیمانی فرمانده لشکر ثارالله اینقدر شوخطبع باشد که با شلنگ بیاید داخل جلسه و فرماندهان را با آب خیس کند.
فرمانده اسبق دانشکده دافوس سپاه با اشاره به مشکلات امنیتی کشور پس از جنگ در شمال غرب و جنوب شرق گفت: در شرق کشور اشرار و گروههای تروریستی که تحت حمایت برخی کشورهای همسایه بودند برای ما مشکلاتی ایجاد کرده بودند. در این مقطع سردار سلیمانی بهعنوان فرمانده قرارگاه قدس در استانهای کرمان، سیستان و بلوچستان و بخشی از خراسان منصوب شد و اقدامات بی نظیری انجام داد.
غلامپور با تأکید بر تدابیر فرهنگی در فرماندهی شهید سلیمانی، تصریح کرد: این اتفاقات بینظیر فقط جنبه نظامی و امنیتی نداشت، بلکه وی کارهای فرهنگی زیادی انجام داد و با اقدامات فرهنگی، تهدیدات را کاهش داد و کارهایی که شهید شوشتری در این منطقه بعدها انجام دادند در ادامه مسیر حاج قاسم سلیمانی بود.
وی تأکید کرد: در مکتب فرماندهی شهید سلیمانی علاوه بر ابعاد نظامی، امنیتی، مسائل محرومیت زدایی و فرهنگی بسیار تعیینکننده بود.
استاد دانشگاه جامع امام حسین (ع) با بیان اینکه فرماندهی شهید سلیمانی در نیروی قدس سپاه موجب تأمین منافع ملی و امنیت ملی ایران و تشکیل محور مقاومت در سطح راهبردی بود، گفت: حاج قاسم خدمات بسیار زیادی را در دوران فرماندهی نیروی قدس انجام داد که بسیاری از آنها ناگفته مانده است و تنها بخشی از عملکرد او در جریان شکست داعش و تکفیریها بیان شده است.
غلامپور افزود: داعش، یک تهدید امنیت ملی برای ایران بود که اهداف شوم و نقشه بسیار بزرگ و خطرناکی را برای کل منطقه در سر داشت. آنها به قول خودشان میخواستند یک خاورمیانه جدید درست بکنند. با راه افتادن جریان داعش بهعنوان یک پدیده جدید طبیعتاً ما غافلگیر شدیم.
وی با بیان اینکه شهید سلیمانی وقتی در سوریه و عراق به درخواست قانونی دولتهای این دو کشور وارد عمل شدند که دمشق و بغداد در آستانه سقوط بودند، تأکید کرد: اینکه شما در یک وضعیتی قرار بگیرید که بگویند کار تمام شده است، یعنی این کار تغییر و برگرداندنش غیرممکن بود، اما اینکه حاج قاسم با همان شرایط و وضعیت سخت در آخرین روزهای پایداری دولتهای منطقه وارد عمل شدند و شرایط را به نفع دولتها و ملتها تغییر دهند کار بسیار بزرگی است و با رشادتهای شهید سلیمانی و شهدای مدافع حرم و رزمندگان محور مقاومت، از سقوط دمشق و بغداد جلوگیری شد.
استاد دانشگاه جامع امام حسین (ع) با بیان اینکه شهید سلیمانی یک ارتش بینالمللی تشکیل داده بود گفت: شهید سلیمانی در سوریه ارتش بینالمللی ایجاد کرده بود و رزمندگانی از کشورهای عراق، سوریه، لبنان، پاکستان، افغانستان و… در آن میجنگیدند.
وقتی جنگندههای آمریکا برای هواپیمای شهید سلیمانی مزاحمت ایجاد کردند
وی با اشاره به وحشت دشمن از شهید سلیمانی، گفت: واقعاً عظمت و بزرگی کار حاج قاسم دشمن را به وحشت انداخته بود. مثلاً برخیها فکر میکنند شهادت حاج قاسم توسط امریکاییها کاری بینظیر و خارج از تصور بود. اما واقعاً اینطور نبود، چون آمریکاییها خیلی پایگاه در منطقه داشتند که زدن حاج قاسم برای آنها کاری نداشت. خود حاج قاسم میگفت یک سفر میرفتم-سمت سوریه، در آسمان دو جنگنده آمریکایی آمدند ما را اسکورت کردند آنقدر نزدیک شدند خلبان جنگنده را دیدم- شخصیت حاج قاسم طوری بود که آنها وحشت داشتند که عواقب این کار چه پیامدهایی خواهد بود.
همرزم شهید سلیمانی افزود: اما نابودی داعش با تیزهوشی حاج قاسم دشمن را به نقطهای رسانده بود که مجبور شدند دست به این جنایت بزرگ بزنند و این تصمیمگیری را تنها فرد دیوانهای چون «ترامپ» میتوانست انجام دهد.
غلامپور با تأکید بر اینکه شهادت، پاداش مجاهدتهای حاج قاسم بود، گفت: به نظر من شهادت حاج قاسم عجیب نبود، چون بالاخره در این مسیر باید شهید میشد. حاج قاسم شهید زندگی کرد که به مقام شهادت رسید. حاج قاسم سالها پنجه در پنجه ابرقدرتها انداخته بود و آنها را شکست داده بود. من خودم لحظهای که خبر را شنیدم حس غریبی به من دست نداد، بسیار متأثر شدم، ولی حالت خاصی به من دست نداد، چون حق حاج قاسم شهادت بود.
وی با بیان خاطرهای از سفر با حاج قاسم سلیمانی به روسیه، گفت: من یادم هست چند سال قبل سفری با حاج قاسم به روسیه رفتیم، او جلسهای با دو سه نفر از سران ارشد روسیه داشت. من واقعاً شگفتزده شدم و لذت میبردم از اینکه یک فرمانده نظامی ایران آنچنان مسلط نسبت به مسائل امنیتی منطقه و حتی روسیه صحبت میکرد که آنها مجذوب شده بودند. انگار آنها آمده بودند، فرمایشاتی بگیرند و به پوتین منتقل کنند.
استاد دانشگاه جامع امام حسین (ع) با بیان اینکه ورود روسیه به جنگ سوریه بسیاری از معادلات را به نفع محور مقاومت تغییر داد گفت: ما در نیروی زمینی مشکلی نداشتیم، ولی برتری هوایی برای ما خیلی مهم بود و کشاندن روسها در این ماجرا علاوه بر اینکه مکمل اقدامات ما روی زمین و تقویت هوایی ما محسوب میشد، در حوزه سیاسی هم جایگاه ما را قوی کرد.
غلامپور گفت: حضور روسیه در صحنه سوریه باعث شد که آمریکاییها نتوانند در حوزه سیاسی آسیبی وارد کنند و این یکی از شاهکارهایی بود که با ابتکار شهید سلیمانی رقم خورد.
انتهای پیام/ 241