به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا امروز جمعه از جامعه بینالمللی خواست به تلاشها برای منزوی کردن ایران ادامه دهد.
مایک پامیئو گفت: «رژیم ایران اگر کاهش تحریم میخواهد باید رفتارش را تغییر دهد... و جامعه بینالمللی نباید در برابر اقدامات تنشزای ایران کوتاه بیاید و باید فشارهای اقتصادی و دیپلماتیک برای منزوی کردن این رژیم را ادامه دهد.»
در این بیانیه آمده است: «ایالات متحده آمریکا قانونی که به تصویب مجلس ایران و شورای نگهبان رسیده را محکوم میکند. این مصوبه چیزی جز جدیدترین ترفند رژیم برای استفاده از برنامه هستهایش جهت ارعاب جامعه بینالمللی نیست.»
در ادامه این بیانیه آمده است: «این قانون در صورت تصویب غنیسازی ایران را به سطح خطرناک ۲۰ درصد خواهد رساند، حال آنکه ایران همین الان محدودیتهای برجامی در خصوص سطح غنیسازی را زیر پا گذاشته و علاوه بر آن اقدام به توسعه ذخائر اورانیوم و تحقیق، تولید و نصب سانتریفیوژهای پیشرفته کرده است.»
وی در ادامه ادعای خود نوشته است: «ایران هیچ توجیه فنی منطقی درباره اینکه چرا نیاز به غنیسازی اورانیوم در این سطح برای اهداف صلحآمیز دارد ارائه نکرده است.»
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: «جامعه بینالمللی نباید بهانهتراشیهای خطرناک این رژیم را با مماشات اقتصادی پاسخ دهد. اگر رژیم ایران دنبال کاهش تحریم و فرصت اقتصادی است باید ابتدا با متوقف کردن اخاذیهای هستهای و با مذاکره بر سر توافق جامعی که در آن ساخت موشکهای بالیستیک، حمایت از تروریسم، بازداشتهای غیرمنصفانه و سایر فعالیتهای بیثباتکننده در منطقه مورد رسیدگی قرار میگیرند ابتدا نشان دهد که جدی است.
کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سالهای گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کردهاند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.
ایران تأکید میکند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی (انپیتی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هستهای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.
علاوه بر این، بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هستهای ایران بازدید کردهاند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هستهای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکردهاند.
ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنشها بر سر برنامه هستهای خود دست پیدا کرد.
علیرغم اذعان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.
انتهای پیام/341