به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس، از دورانی که مسئله استعمار در دنیا شروع شد، نظام سلطه سرکار آمد؛ یعنی دنیا به دو بخش سلطهگر و سلطهپذیر تقسیم شد. انقلاب اسلامی در مقابل این حرکتی که به حرکت طبیعی دنیای سیاست تبدیل شده بود، ایستاد. این صدای بلند مرگ بر آمریکا در جهان، اتفاق جدیدی است. این مخلوق حرکت ملت ایران است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در این بیانات خود بعد از اشاره به تبار اندیشه سلطه به تفکر مقاومت خون بر شمشیر که حاصل اندیشههای امام خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران است نیز اشاره میکنند. این تفکر که از آن بهعنوان مقاومت یاد میشود؛ چراغ راه مسلمانان در برهههای تاریخی از صدر اسلام تا به امروز بوده است. بهعنوان مثال در طول هشت سال دفاع مقدس رزمندگان اسلام با تکیه به این اندیشه توانستند در مقابل هجوم دشمنان مقاومت کنند و اجازه ندهند، ذرهای از این خاک به دست دشمنان بیافتد.
با توجه به اهمیت آشنایی با این اندیشه و قرار گرفتن در آستانه سالگرد شهادت سردار اسلام شهید حاج قاسم سلیمانی تصمیم بر آن شد تا با ابعاد مختلف اندیشه مقاومت بیشتر آشنا شویم. برای آشنایی با این موضوع سامانه کارشناسی مجمع ناشران انقلاب اسلامی کتابهایی را برای علاقهمندان معرفی خواهد کرد. در این بسته کتابهایی قرار گرفته است که اندیشه مقاومت را از بعد نظری مورد ارزیابی قرار میدهند تا مخاطب از این طریق با کاربست نظری اندیشه مقاومت آشنا شود. در ادامه نیز کتابهای مرتبط با مصادیق عینی مقاومت قرار گرفته است، این کتابها شامل مرور وقایع، خاطرات و... است که رخ داده است؛ علاقهمندان با خواندن این کتابها با جلوههای عینی مقاومت آشنا خواهند شد.
اندیشه مقاومت از منظر حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای
سعید صلح میرزایی
انتشارات انقلاب اسلامی
حضرت آیتاللهالعظمی سیدعلی خامنهای رهبر انقلاب، در سیامین سالگرد رحلت امامخمینی (رحمةالله) مقاومت اسلامی را اینگونه تعریف کردهاند: «معنای مقاومت این است که انسان یک راهی را انتخاب کند که آن را راه حق میداند، راه درست میداند و در این راه شروع به حرکت کند و موانع نتواند او را از حرکت در این راه منصرف کند و او را متوقف کند؛ این معنای مقاومت است.» همچنین ایشان در دیدار دانشآموزان و دانشجویان این مطالبه را داشتهاند که «نظریه مقاومت باید هم از لحاظ عملی و هم از لحاظ نظری-از هر دو جهت- باید ترویج شود. معنای نظری این است که تبیین کنید.» در همین راستا و برای تبیین نظریه مقاومت انتشارات انقلاب اسلامی اقدام به چاپ کتاب «اندیشه مقاومت از منظر حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای» کرده است.
اندیشه مقاومت کتاب ۵۹۲ صفحهای است که به همت سعید صلح میرزایی گردآوری شده است، این کتاب دارای ۱۲ بخش است؛ بخش اول کتاب به اصول، باورها و منطق مقاومت و بخش دوم به اهمیت مقاومت پرداخته است. عرصههای مختلف مقاومت موضوع بخش سوم و آثار و فواید مقاومت موضوع بخش چهارم کتاب است. در بخش پنجم کتاب ۱۶ عامل مؤثر در تقویت مقاومت طرح شده است. بخش ششم و هفتم به مباحث سلبی مقاومت نظیر عوامل از بین رفتن و زیان کنارهگیری از مقاومت اشاره دارند. الگوهای مقاومت در بخش هشتم و مثالهای تاریخی برای مقاومت در بخش نهم گردآوری شده است. بخش دهم به اقدامات دشمن علیه گفتمان مقاومت و بخش یازدهم به مسئولیتهای همگانی و اختصاصی اقشار مختلف در زمینه مقاومت مرتبط است. در آخر نیز کتاب در بخش دوازدهم به موضوع آینده روشن جریان مقاومت توجه دارد.
طرح کلی اندیشه مقاومت
علی مهدیان
انتشارات سفیر صادق
در بیان مقام معظم رهبری «اسلام ناب یعنی اسلامی که نه اسیر و پایبند تحجر است، نه اسیر و پایبند التقاط است. در دورانی که هم تحجر وجود داشت، هم التقاط وجود داشت، امام، اسلام ناب را مطرح کرد.» یکی از مهمترین رسالتهای متفکران ترسیم خط فکری اسلام ناب است. چنانکه در دهه پنجاه شهید مطهری در تقابل با جریان شریعتی و بازرگان و مجاهدین خلق این رویکرد را داشتند و نیز در دهه شصت شهید بهشتی در تقابل با جریان بنیصدر و لیبرال در همین مسیر جهاد میکردند و همچنین در دهه هفتاد استاد مصباح یزدی در تقابل با جریان دوم خرداد به ترویج و تبیین این مسیر پرداختهاند.
اکنون نیز این مسیر ادامه دارد و جوانان مؤمن انقلابی تلاش میکنند خط فکری اسلام ناب را برای جامعه ترسیم کنند؛ کتاب «طرح کلی اندیشه مقاومت» یکی از همین تلاشها به شمار میآید. مسئله اصلی این کتاب ۳۶۰ صفحهای که به قلم علی مهدیان و انتشارات سفیر صادق روانه بازار شده است، این است، انقلاب اسلامی امروز در چه جایگاه و مختصاتی است؟ چه دارد و چه ندارد؟ به کدام سو حرکت میکند و چه باید بکند؟ کتاب برای پاسخ به این مسئله هفت فصل را در نظر گرفته است.
اینکه از چه زوایایی حرکت انقلاب را باید تحلیل کرد و چشم انسان موحد باید مسلح به چه نظریاتی باشد موضوع فصل اول کتاب است. فصل دوم کتاب به تحلیل جایگاهی که در آن قرار داریم اختصاص دارد. فصل سوم به تبیین حقیقت انقلاب اسلامی میپردازد. نویسنده در فصل چهارم به هویت نظام اسلامی پرداخته و در فصل پنجم به دولتسازی و جامعهسازی اشاره دارد. فصل ششم کتاب به بخش دوم یعنی چه داریم و چه نداریم توجه دارد. دوران بروز مقاومت عنوان فصل هفتم کتاب است که در آن با توجه به چهارچوب کلی کتاب به موضوع چه باید کرد اشاره شده است.
سینمای مقاومت: نظریهها، سیاستها و نقدها
شهاب اسفندیاری
انتشارات سوره مهر
مفهوم مقاومت مختص میدان جنگ و نبرد نیست بلکه عرصه فراتری را در برمیگیرد؛ میتوانیم هرگونه استقامت و پایداری در هر عرصه در مقابل استکبار را در زمره مقاومت به شمار آوریم. سینما یکی از مهمترین عرصههایی است که باید روح پایداری و مقاومت در آن دمیده شود. انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و سایر وقایع متعددی که در این چهل سال بعد از انقلاب رخ داده است، قلمروی فرهنگ و هنر ایران را آکنده از مدلولهایی مانند ایثار، اخلاص، عزت، مبارزه، وطندوستی و... پیرامون دال مرکزی مفهوم مقاومت کرده است.
ساخت و تولید آثار هنری و رسانهای مرتبط با انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و... که مورد تحسین واقع شدهاند و جریانسازی کردهاند نشان از ظرفیت غنی این حوزه دارد. کتاب «سینمای مقاومت: نظریهها، سیاست و نقدها» که به همت شهاب اسفندیاری توسط انتشارات سوره مهر در ۲۴۱ روانه بازار شده است، با هدف مطالعه انتقادی نظریهها و سیاستهای سینمای مقاومت تدوین شده است که میتواند مخاطبان را بیشتر با فضای سینمای مقاومت آشنا کند.
شهاب اسفندیاری درباره نحوه گردآوری مقالات میگوید: «نخستین همایش علمی سینمای مقاومت، نظریهها، سیاستها، نقدها در دانشگاه تهران و دانشگاه هنر برگزار شد. رسم رایج در همایشهای علمی در ایران این است که همه مقالات ارائهشده در کتابی حجیم و ثقیل که معمولاً خوانندهای ندارد منتشر میکنند، اما ما ترجیح دادیم به روال رایج در همایشهای علمی جهانی، صرفاً تعداد معدودی از مقالات برتر را جهت انتشار در یک کتاب گردآوری کنیم و حاصل کار را در اختیار شما قرار دهیم.»
تقابل گفتمان مقاومت و گفتمان سلطه
حسین اکبری
انتشارات دانشگاه امام حسین (علیه السلام)
گفتمان مقاومت در حیطۀ قدرت سخت و قدرت نرم دستاوردهای درخوری در مقایسه با نظام سلطه در این سالها داشته است. در دنیای امروز گفتمانهای مختلف موجود برای رفع مشکلات بشر ادعاهای متنوعی را طرح میکنند. گفتمان مقاومت نیز مانند سایر گفتمانها سعی میکند نظریات مدنظر خود را اشاعه دهد. در گفتمان مقاومت که مبتنی بر نظرات امام خمینی (رحمهالله) است، هرکجا مستضعفی باشد باید از آن دفاع و هرکجا مستکبری باشد باید با آن مقابله کرد؛ این شعار اصلی مقاومت است.
با نگاهی کلی به روابط بینالملل متوجه میشویم جریان غالب در جهان برخلاف شعار اصلی مقاومت حرکت میکند. در این جهان کشورها اگر از قدرت برخوردار باشند از حقوق بینالمللی برخوردار هستند و اگر قدرتی نداشته باشند، حقوقی به آنها تعلق نمیگیرد. شاهدی بر این موضوع کشور فلسطین است که، چون قدرت ندارند حقوق متعلق به کشور فلسطین به آنان تعلق نمیگیرد.
به نظر حسین اکبری نویسنده کتاب «تقابل گفتمان مقاومت و گفتمان سلطه»، گفتمان مقاومت بهعنوان یک نظریه رهاییبخش در قالب پارادایم برخورد با سلطهجویی مبتنی بر قدرت فراروایت انقلاب اسلامی از متن اسلام ناب با هدف غربزدگی زدایی از نظام بینالملل قابل نظریهپردازی است. در نظر او گفتمان مقاومت که در تقابل با دو گفتمان غالب لیبرالیسم و کمونیسم حادث شده است که اینک در تقابل پادگفتمان خود یعنی گفتمان لیبرالیسم قرار دارد. نویسنده کتاب سعی میکند در چهار جلد به مفاهیم و مبانی مقاومت و نظام سلطه، ظرفیتها و مصادیق مقاومت و تقابل اندیشه مقاومت با افراطگرایی و تکفیر بپردازد.
مقاومت در اسلام: نظریه و الگو
اصغر افتخاری
انتشارات اندیشهسازان نور
دکتر اصغر افتخاری نویسنده کتاب «مقاومت در اسلام: نظریه و الگو» در این کتاب با استناد به کلام امیرالمؤمنین مقاومت و استقامت را رمز نجات و هدایت جوامع میداند. به نظر نویسنده مقاومت یک مفهوم عام است که در بستر تاریخ از سوی مکاتب و مذاهب مختلف بهکار گرفته شده است.
اساساً هرکجا که قدرتی وجود داشته، مقاومتی هم در مقابل آن به اشکال گوناگون شکل گرفته است. نظریه و الگوی مقاومت در اسلام دارای مؤلفهها، شاخصهها، سیاستها و راهبردهای مخصوص به خود است که با تکیه به نص صریح قرآن و احادیث میتوان آنها را شناسایی کرد، دکتر افتخاری در این کتاب با اتکا به مفاهیم قرآنی و دینی ۹ راهبرد مقاومت را طراحی و از درون آن ۱۲۵ سیاست مقاومت، ۱۲ الگو و ۶۳ نظریه را استخراج کرده است.
کتاب «مقاومت در اسلام» دارای هشت فصل است، فصل اول کتاب به مقدمه و مبانی بحث میپردازد؛ پس از طرح مقدمه و مبانی در فصل دوم چهارچوب تحلیل مقاومت تعیین میشود. کالبدشکافی معنایی مقاومت موضوعی است که در فصل سوم پیگیری شده است.
نویسنده کتاب در فصل چهارم انواع نظریههای مقاومت را احصاء میکند. عنوان فصل پنجم کتاب بنیان مرصوص؛ ساخت اجتماعی مقاومت است و فصل ششم کتاب نیز به راهبردها و سیاستهای مقاومت اشاره دارد. الگوهای مقاومت فصل هفتم کتاب و جریانهای فکری مقاومت در جهان اسلام موضوع فصل هشتم کتاب است. این کتاب در ۶۵۳ صفحه توسط انتشارات اندیشهسازان نور به چاپ رسیده است.
جهاد مقاومت در برابر استکبار و ارائه الگوهای تاریخی
رضا ادبی فیروزجایی، علی محمدی ضیاء
انتشارات زمزم هدایت
استکبارستیزی و مقابله با ظالمان یکی از مهمترین آرمانهای انقلاب اسلامی ایران در طول حیات خود بوده است. با نگاهی به بیانات بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی میتوانیم شاهد این مدعا را بیابیم که ظلم در هر شکل و حالتی مورد تأیید اسلام و انقلاب نبوده و نیست. اما زمانی که به تاریخ و اتفاقات رخداده نظر میافکنیم با انواع رویاروییهای ظالم و مظلوم مواجه میشویم.
در یک سمت این رویاروییها همواره مظلومی قرار دارد که ظالمان و مستکبران برای پیشبرد مقاصد و امیال خود آنها را مورد ظلم و ستم قرار دادهاند و مظلومان نیز توان رویارویی با آنان را نداشتهاند مگر در زمانهایی که به مقاومت در برابر ظالمان روی آورده باشند. «جهاد مقاومت در برابر استکبار و ارائه الگوهای تاریخی» به قلم رضا ادبی فیروزجایی و علی محمدی ضیاء کتابی ۲۶۴ صفحهای است که نویسندگان با تکیه بر پژوهشهای صورت گرفته در این حوزه آن را نگاشتهاند هر چند که هیچگاه خود را از مراجعه به متون دستاول بینیاز ندیدهاند و در کنار این پژوهشها به متون دستاول نیز مراجعه کردهاند. این کتاب دارای پنج فصل است.
فصل اول، به مفاهیم و کلیات اختصاص یافته است. ویژگی مستکبران موضوعی است که فصل دوم به آن تعلق دارد. فصل سوم کتاب به امتهای استکبارستیز و ویژگیهای آنان اشاره میکند. رفتار مستکبران در برابر جوامع استقامتکننده موضوعی است که نویسندگان در فصل چهارم به آن پرداختهاند. شیوههای مقاومت در برابر مستکبران نیز موضوعی است که در فصل پنجم به بحث گذاشته شده است.
حقیقت سمیر
یعقوب توکلی
انتشارات سوره مهر
سردار اسراء لقب قدیمیترین اسیر لبنانی در بند زندانهای رژیم صهیونیستی است، سمیر قنطار که ۳۰ سال در زندانهای اسرائیلی به سر برده است داستانی بسیار سخت و نفسگیر از آن سالها را روایت میکند. سالهایی که پس از گذشتن ششماه از دستگیری او پزشک سوئیسی با دیدن بدن سمیر قنطار زارزار گریه میکند. به بیان یعقوب توکلی تمام آنهایی که میخواهند یک زندگی بسیار ویژه انسانی و اخلاقی، یک پرونده خاص سیاسی و انقلابی و یا یک فرایند بسیار عمیق نظری و درک حقایق هستی را تجربه کنند و نیز آنهایی که میخواهند یک کتاب بسیار هیجانآور را بخوانند و مدتها با آن زندگی کنند، میتوانند به کتاب «حقیقت سمیر» مراجعه داشته باشند.
«حقیقت سمیر» کتابی ۵۳۴ صفحهای به قلم یعقوب توکلی است که انتشارات سوره مهر آن را منتشر کرده است؛ این کتاب روایتی از زندگی سمیر قنطار از زبان خود اوست که در جلسات متعدد و مصاحبه با او نوشته شده است. در بخشی از این کتاب میخوانیم: «پیگیری موضوع فلسطین از جانب آیتالله خامنهای و حمایتهای بیدریغ ایشان از حزبالله لبنان جوانههای امید را در دلهایمان مینشاند. ما میدانستیم که رهبران ایران در برابر مسئله فلسطین و لبنان راسخ و استوارند. گرچه حذف حمایت ایران از مقاومت شیعی و حزبالله از شرایط اصلی بهبود روابط این کشور با غرب بود؛ ایران بههیچوجه بر سر آن معامله نکرد.»
صبح شام: روایتی از بحران سوریه خاطرات دکتر حسین امیر عبداللهیان
محمدمحسن مصحفی
انتشارات سوره مهر
بحران سیاسی سوریه با هدف تضعیف محور مقاومت اسلامی و با دخالت دولتهای عربی و ایالاتمتحدۀ آمریکا در این کشور رخ داد. این بحران سیاسی بهصورت زنجیرهوار به دیگر مسائل روز جهان مانند جنبش بیداری اسلامی در کشورهای عربی شمال آفریقا و خاورمیانه و همچنین وضعیت سیاسی، اقتصادی و فرهنگی این کشورها متصل است. کتاب «صبح شام» روایتی از این موضوع است که نویسنده از منظر خاطرات دکتر حسین امیر عبداللهیان دیپلمات برجسته ایرانی به آن پرداخته است.
نویسنده در راستای پردازش به اتفاقات سوریه، یک مقدمه از دکتر عبدالهیان، پیشگفتاری از محمدحسن مصحفی، سه بخش اصلی و اسناد و تصاویر پایانی را صورتبندی کرده است. بخش نخست کتاب، به روایت خاطرات و گزارشهای دکتر امیر عبداللهیان از جنبشهای بیداری اسلامی و بهار عربی میگذرد، بدین ترتیب ابتدا طرحی کلی از چگونگی و چرایی موضوعات اصلی کتاب ارائه میشود.
بخش دوم کتاب دربرگیرنده یادداشتهایی از این دیپلمات کشورمان است، موضوع محوری این یادداشتها بحران سوریه است، اما به موضوعات دیگری مانند برجام، سخنان رهبری و... نیز اشاره شده است. موضوع محوری بخش سوم کتاب خدماتی است که سردار شهید اسلام حاج قاسم سلیمانی در حل بحران سوریه ارائه داده است. در این راستا بینشهای سیاسی حاج قاسم در مورد چگونگی رفع بحران منطقهای تشریح میشود و در این میان اشاراتی نیز به سلوک فردی و اجتماعی ایشان، فعالیتهایی که در عراق و سوریه جهت برقراری امنیت انجام دادند و دانشی که از مباحث دیپلماتیک داشتهاند اشاره میشود. این کتاب در ۲۹۳ توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده است.
منتصر: سیری در زندگی شهید محمدحسین جونی
غیداء ماجد/ ترجمه: یوسف سرشار
انتشارات سوره مهر
شهید محسن جونی یکی از شهدای مدافعان حرم حزبالله لبنان است که در سن ۲۶ سالگی به فیض عظیم شهادت دست یافته است؛ او که برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری از یکی از دانشگاههای انگلیس پذیرش گرفته بود و از لحاظ مادی اوضاع خوبی هم داشته است و نیز دارای همسر و فرزند هم بود از همان ابتدای جوانی فعالیتهای خود را علیه جبهه استکبار سامان بخشیده بود.
کتاب «منتصر: سیری در زندگی شهید محمدحسین جونی» که به قلم غیداء ماجد و ترجمه یوسف سرشار منتشر شده است داستان زندگی این شهید والامقام را از بدو تولد تا زمان شهادت و نیز بعد از شهادت او زمانی که خانواده او به دیدن محلی میروند که عزیزشان در آنجا به شهادت رسیده است را نقل کرده است.
در ادامه بخشی از کتاب را میخوانیم: «به تپه رایه رسیدیم؛ همانجایی که سیدجواد دستور داده بود برویم و بر فرازش مستقر شویم. کارهایمان را انجام دادیم و منتظر ماندیم تا دستور بعدی صادر شود. منتصر در حال خودش بود و به ما توجه نداشت. گویا فکرش را مشغول کرده بود. دوستانش صدایش کردند که برود و با آنها ناهار بخورد. ناهار تن ماهی و مُجَدّرِه بود. از آنها عذرخواهی کرد و گفت نوش جانتان شما بخورید. سپس به من رو کرد و گفت که برویم و با آنها ناهار بخوریم. من نرفتم، چون در آن لحظه احساس گرسنگی نمیکردم. بعداً وسط صحبتهایمان متوجه شدم که او روزه است.»
ما هم هستیم
سیدمیثم موسویان
انتشارات سوره مهر
داستان و شعر را میتوان زبان گویا و مؤثر ادبیات مقاومت نامید؛ ادبیات مقاومت که جریانی مهم در فضای فکری امروز است حاصل واکنش اهالی اهلقلم به اتفاقات اجتماعی و سیاسی است. ریشههای این نوع از ادبیات را باید در حماسه بزرگ عاشورا و امتداد آن یعنی انقلاب اسلامی ایران جستوجو کرد؛ جایی که مفاهیمی مانند شجاعت، شهادت، ایثار و... بهعنوان اصلیترین موضوعات قابل پرداخت معرفی میشوند.
سیدمیثم موسویان نویسنده جوان و مستعد این عرصه که تاکنون کتابهای متعددی از او به چاپ رسیده است اینبار اتفاقات معاصر جهان اسلام مانند جنگ ۳۳ روزه لبنان را دستاویز یک رمان قرار داده است. «ما هم هستیم» رمانی ۲۹۳ صفحهای است که در آن نویسنده در سه محور به آن پرداخته است. در یکی از محورهای رمان جوان آشفته و شوریده راه را گم کرده است و بهصورت تصادفی با شهید همدانی آشنا میشود، این آشنایی و رفاقت آن جوان با شهید همدانی موجب تسکین روح او میشود و بعد از آن آشنایی و جدایی سعی میکند مجدد به دیدار شهید همدانی برود، اما متوجه میشود که باید او را در لبنان و جنگ ۳۳ روزه پیدا کند.
دیگر محور داستان روایت شخصیتی لبنانی است که زن ایرانیالاصلی دارد. او برای کمک به حزبالله در جنگ با همسرش به مشکل برمیخورد و به اصرار او تلاش میکنند به ایران بازگردند. یکی دیگر از محورهای رمان روایت فرمانده اسرائیلی است که در ناوچه مورد انهدام حزبالله لبنان حضور داشته و مجروح شده است او بعد از طی کردن دوره نقاهت درگیر عملیاتی میشود که در آن قصد دستگیری سیدحسن نصرالله را دارند.
خورشید در سایه: زندگینامه و خاطراتی از شهید عماد مغنیه
الهه آخرتی
موزه دفاع مقدس تهران
عماد مغنیه از فرماندهان نامدار جبهه مقاومت در جنگ ۳۳ روزه بود که در یک حادثه تروریستی به فیض عظیم شهادت دست یافت. او را مرد سایه نامیدهاند و از زندگی او اطلاعات چندانی در دسترس نیست، اما با نگاهی گذرا به برخی از وجوه زندگی او متوجه یک الگوی مناسب برای جوانان خواهیم شد.
او کسی است که در شرایط پیچیده فرهنگیسیاسی کشوری مانند لبنان، آنهم نه لبنان امروز بلکه در لبنان حدود نیمقرن پیش، در اوج محرومیت اقتصادی شیعیان یاد میگیرد برای رسیدن به خواستههایش از هیچ، پلی بسازد برای رسیدن به همهچیز. شهید عماد مغنیه بهعنوان یک الگو برای جوانان ولایتمداری و ولایتپذیری را به حد اعلای آن با حرف و عمل به منصه ظهور رساند؛ او کسی است که باید از او بیشتر بدانیم.
با گذشت بیش از ۱۰ سال از شهادت عماد مغنیه شناخت ما از زندگی او همچنان به ارائه تصویری روشن ختم نمیشود. الهه آخرتی، نویسنده تلاش میکند در کتاب «خورشید در سایه» که به همت موزه دفاع مقدس تهران در ۳۶۶ صفحه به چاپ رسیده است، تصویری روشن از زندگی ایشان ارائه دهد. او در سه بخش زندگینامه، ضمایم و تصاویر تمام مصاحبهها و سخنرانیهای فارسی و عربی، مستند یا گفتگوهای تلویزیونی و تحلیلی کارشناسان ایرانی و لبنانی و تمام خاطرات منتشرشده موثق و مستند را جمعآوری میکند و در نهایت با سفر به لبنان و دیدار با خانواده محترم شهید عماد مغنیه، آشنایان و دوستان ایشان سعی کرده اطلاعات را در حد مقدور کامل کند.
هنر مقاومت (دو جلد)
نشر ساقی و انجمن هنرهای تجسمی انقلاب و دفاع مقدس
جهان، به گواه تاریخ از گذشته تا اکنون صحنه نبرد نور و ظلمت، حق و باطل، مظلوم و ظالم بوده و هست. اهل فرهنگ و هنر در سرتاسر این صحنه حضوری پرشور و پررنگ داشتهاند و فعالیت در این عرصه را رسالت تاریخی خود میدانند. دفاع از انسان و حقوق انسانی و الهی او، رسالتی سنگین و سهمگین است که زمان و مکان نمیشناسد.
امروز در برابر زیادهخواهی روزافزون و خطر همیشگی استکبار جهانی، مبارزه و ایستادگی، شرط زیستن جوامع بشری است چه آنکه اگر راهی غیر از این، انتخاب و عمل شود، آینده نسلها را میسوزاند و آرزوها و امیدها را درو میکند. امروزه دیگر تردیدی در این موضوع وجود ندارد که پایداری و مقاومت رمز دفع فتنه، ظلم ظالمان و استقرار صلح، آرامش و امنیت است.
جشنواره هنر مقاومت با توجه به رسالت تاریخی فرهنگ و هنر تابهحال چندین دوره هنر مقاومت را برگزار کرده است. در این جشنواره با توجه به موضوع، مضمون، محتوا و معنای آثار که باید برخاسته از پایداری و مقاومت ملتها باشند، آثار داوری میشوند. کتاب «هنر مقاومت» حاصل یکی از این جشنوارهها است که به همت نشر ساقی و انجمن هنرهای تجسمی انقلاب و دفاع مقدس در هشت رشته نقاشی، کاریکاتور، تصویرسازی، تایپوگرافی، پویانمایی، حجم، پوستر و عکس به چاپ رسیده است.
انتهای پیام/ ۱۲۱