دستور بایدن برای بررسی اثر تحریم‌ها روی مبارزه با کرونا

رئیس‌جمهور آمریکا در سندی جدید دستور داده اثر تحریم‌های یکجانبه و چندجانبه روی مبارزه کشورها با ویروس کرونا مورد بررسی قرار گیرد.
کد خبر: ۴۳۸۴۹۰
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۰ - 22January 2021

دستور بایدن برای بررسی اثر تحریم‌ها روی مبارزه با کرونابه گزارش گروه بین‌الملل دفاع‎پرس، «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا در بخشی از دستوری که پنجشنبه صادر کرده خواستار بررسی اثر تحریم‌های یکجانبه و چند جانبه بر مبارزه کشورها با بیماری «کووید-۱۹» شده است.

سندی که روی کاخ سفید قرار گرفته «رهبری جهانی آمریکا برای تقویت مبارزه بین‌المللی با کووید-۱۹ و تقویت آمادگی زیستی و ایمنی جهانی» نام گرفته است.

یکی از بخش‌های این سند به «کاهش تحریم‌ها»، در ارتباط با کووید-۱۹ اختصاص یافته است. بایدن دستور داده وزارتخانه‌های خارجه، خزانه‌داری و بازرگانی و نهادهای زیرمجموعه وزارت بهداشت و همچنین «نمایندگی آمریکا برای توسعه بین‌المللی» (USAID) به بررسی تحریم‌های یکجانبه آمریکا و تحریم‌های چندجانبه پرداخته و ارزیابی خود را درباره اینکه آیا این تحریم‌ها مانع مبارزه با کرونا می‌شوند یا خیر به او ارائه دهند.

بایدن از این مشاورانش خواسته توصیه‌هایی را در این خصوص و درباره اینکه آیا نیازی به تغییر رویکردها وجود دارد یا خیر به او ارائه دهند.

در خصوص ایران، تیم بایدن تا کنون توضیحاتی به صورت پراکنده درباره سیاست‌های دولت جدید آمریکا درباره تحریم‌ها علیه تهران ارائه کرده‌اند.

پیش از این «ژانت یلن»، گزینه پیشنهادی «جو بایدن» برای تصدی ریاست وزارت خزانه‌داری آمریکا هم توضیحاتی درباره سیاست‌های دولت جدید آمریکا در خصوص تحریم‌ها علیه ایران ارائه کرده بود.

یلن در پاسخ مکتوب خود خطاب به نمایندگان سنا نوشته بود: «یلن در ادامه می‌نویسد: «ایران تنها در صورت رعایت محدودیت‌های هسته‌ای از رفع تحریم‌ها بهرمند خواهد شد.»

گزینه پیشنهادی بایدن برای تصدی سمت وزیر خزانه‌داری در ادامه تصریح کرده دولت جو بایدن و معاونش، «کامالا هریس» رویه اعمال تحریم علیه ایران به بهانه‌های ساختگی مانند حقوق بشر یا ادعاهای حمایت از «تروریسم» را ادامه خواهد داد.

وی نوشته است: «دولت بایدن هریس، سیاست حفظ و اعمال تحریم‌ علیه موسسات ایرانی که مرتکب نقض حقوق بشر می‌شوند را ادامه خواهد داد و به ارزیابی ابزارهای لازم برای مبارزه با حامیان تروریسم دولتی خواهد پرداخت.»

دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ در آمریکا روز چهارشنبه ۱ بهمن‌ماه (۲۰ ژانویه) به پایان رسید و «جو بایدن» به عنوان چهل و ششمین رئیس‌جمهور آمریکا سوگند یاد کرد.

دولت ترامپ بعد از خروج از «برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام تحریم‌ها علیه ایران را از سر گرفت و به سیاست‌هایی تحریک‌آمیز علیه ایران، از جمله ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روی آورد.

ترامپ گفته بود اعمال این سیاست‌ها ایران را وادار به حضور بر سر میز مذاکره برای عقد توافقی بهتر از برجام - به زعم او- خواهد کرد.

وی در دوران رقابت انتخاباتی با بایدن بارها در جمع هوادارانش مدعی شد چنانچه در انتخابات پیروز شود، نخستین تماس تلفنی را از ایران برای گفت‌وگو بر سر توافقی جدید دریافت خواهد کرد. دونالد ترامپ چهارشنبه این هفته بدون برآورده شدن این آرزو، کاخ سفید را ترک کرد.

«کارترین اشتون»، مسئول اسبق سیاست خارجی اتحادیه اروپا و از چهره‌های دخیل در شکل‌گیری توافق هسته‌ای برجام و «چاک هیگل»، وزیر دفاع اسبق آمریکا در یادداشتی روز گذشته نوشته‌اند ایران بعد از شکست دادن ترامپ تسلیم نخواهد شد.

آنها بر همین اساس از دولت جو بایدن خواسته‌اند بدون گذاشتن پیش‌شرط به توافق هسته‌ای برگردد.

انتهای پیام/341

نظر شما
پربیننده ها