به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاعپرس، رحیم نریمانی مدیرکل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران در نشست جمع آوری آثار شهدا برای کنگره جامع شهدای استان تهران که دیروز (دوشنبه) در سالن الغدیر برگزار شد، با اشاره به تعداد شهدا و ایثارگران در استان تهران، اظهار داشت: استان تهران بیشترین شهدای شاخص، جانبازان، ایثارگران و آزادگان را دارد و هر کدام مانند حاج قاسم دارای مکتبی هستند که توانسته تاثیرات بسزایی را در حوزههای مختلف فرهنگی ایجاد کند.
مدیرکل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران با تاکید بر اینکه اسناد باقیمانده از شهدا باید ماندگار شود، افزود: هر کدام از شهدا راه کمال و آرمانگرایی را بر همگان نمایان ساختند و باید از این اسناد با ارزش حداکثر استفاده را کرد تا برای نسل سوم و چهارم انقلاب و تاریخ کشور مانا و ماندگار شود.
نریمانی تاریخ هشت سال دفاع مقدس را هویت ملی و تاریخی کشور خواند و اظهار کرد: اسناد شهدا بسیار با ارزش هستند و نباید در بایگانی بمانند و استفاده از این ظرفیت بالا میتواند فرهنگ ایثار و شهادت را در کشور ساری و جاری کند.
مدیرکل اسناد و انتشارات بنیاد تصریح کرد: کنگره شهدای استان تهران باید با خلاقیت و ابتکار برگزار شود به طوری که محصولات فرهنگی جذابی از این کنگره متناسب با جامعه امروز استخراج شود.
وی با اشاره به اهمیت بهرهبرداری از تاریخ شفاهی ایثارگران در افزایش سطح کمی و کیفی کنگره افزود: تاریخ شفاهی والدین شهدا میتواند یکی از محصولات ارزشمند این کنگره باشد و با توجه به میانگین سنی بالای والدین شهدا باید به این موضوع توجه ویژهای داشت تا از خاطرات با ارزش والدین گرانقدر شهدا بینصیب نمانیم.
حمیدعلی صمیمی، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ هم با بیان اینکه تشکیل کنگره ملی شهدای تهران و استفاده از ظرفیتهای آن میتواند به عنوان گنجینهای ارزشمند برای آیندگان باقی بماند، عنوان کرد: پیش از این نیز کنگره جامع شهدای استان تهران در دهه هفتاد برگزار شده بود، ولی با توجه به اینکه به جمعبندی کاملی نرسید و از آن محصولات فرهنگی استخراج و تدوین نشد، قرار شد تا در سال ۱۴۰۱ نخستین کنگره جامع شهدای استان تهران برگزار شود.
وی با بیان اینکه استان تهران از ابتدای انقلاب تا کنون نقش مهم و اثرگذاری را در بخشهای مختلف از جمله ترویج فرهنگ ایثار و شهادت داشته است افزود: جمعآوری اسناد شهدا برای این کنگره باید ابتدا به صورت محلی سپس در سطح ناحیه، شهرستان و استان جمعآوری شود و این کار بزرگ علاوه بر اینکه به عنوان باقیات و صالحات خواهد ماند، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است و با گسترش این فرهنگ میتوانیم نظام را بیمه کنیم.
انتهای پیام/ 112