کتاب «درنگی در سکوت عرفانی» منتشر شد

کتاب «درنگی در سکوت عرفانی» تازه‌ترین اثر منتشر شده از قربان ولیئی شاعر و پژوهشگر معاصر منتشر شد.
کد خبر: ۴۴۳۴۷۶
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۸ - 17February 2021

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، کتاب «درنگی در سکوت عرفانی» تازه‌ترین اثر منتشر شده از قربان ولیئی شاعر و پژوهشگر معاصر است که در زمینه ادبیات عرفانی و عرفان صاحب نظر و تاملات قابل توجهی است. این کتاب که در قالب پایان‌نامه دکتری وی پیش از این تدوین و در دانشگاه تربیت مدرس دفاع شده بود، درباره موضوع سکوت و خاموشی در ادبیات و عرفان ایرانی اسلامی و با نگاهی به برخی از مهمترین آثار ادبی عرفانی ایران از جمله کشف المهجوب، رساله قشیریه، مرصاد العباد، مصباح الهدایه، مقالات شمس، فیه مافیه و برخی دیگر از متون از این دست نگارش یافته است.

ولیئی در این کتاب انواع خاموشی در عرفان اسلامی، تحلیل محتوای چرایی خاموشی عرفانی، خاموشی در منازل سلوک عرفانی و فلسفه سکوت و خاموشی و سخن گفتن در فلسفه و عرفان ایرانی اسلامی را مورد توجه قرار داده است.

ولیئی در بخشی از مقدمه خود بر این اثر می نویسد: در ميان مجموعه اعمالي که در سلوك عرفاني وجود دارد، برخی جایگاهي ویژه دارند و در زبان اهل عرفان به «اصول» معروفند. بسياری از عارفان خاموشي را از اصول دانسته‌اند؛ زیرا خاموشي در منظر عارفان، در رساندن سالک به معرفت شهودی از طریق فنای در حضرت حق، نقشي بنيادی دارد.

تأکيد بر خاموشي زبان، از عناصر کليدی در اخلاق عرفاني است. چنان که مي‌دانيم، در تقسيم‌بندی معروف مراحل عرفان به شریعت، طریقت و حقيقت، دو مرحله اوّل در واقع بخش عملی سلوك عرفاني را تشکيل مي‌دهند. همين بخش است که مشتمل بر اوامر و نواهي یا همان اخلاق عرفاني است. رویکرد بنيادی این پژوهش، تبيين چيستی و چرایی خاموشي به مثابه مدار و محور اخلاق عرفاني و کشف ارتباط آن با دیگر منازل و مراحل نظام سلوك عرفاني است.

قربان ولیئی در زمره شاعرانی است که چه در مقام سرایش و چه تدریس و پژوهش، نگاهی ویژه به موضوع عرفان داشته است و این مساله بخش مهمی از دغدغه و فعالیت‌های فکری و ادبی او را شامل شده است. کتاب نیستان در همین زمینه به تازگی نیز دفتر شعر «فقط تویی که منم» را روانه بازار کتاب کرده است.

قربان ولیئی متولد ۱۳۴۹ در شهرستان صحنه کرمانشاه است. او دکترای زبان و ادبیات فارسی دارد و هم اکنون به عنوان دانشیار در دانشگاه زنجان مشغول به تدریس می‌باشد. در سال ۱۳۷۹ اولین کتاب وی در مجموعه «گزیده ادبیات معاصر» منتشر شد و از آن موقع تاکنون سعی کرده خود را به عنوان شاعری با دغدغه‌های جدی در حوزه عرفان و اندیشه به مخاطب معرفی کند.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها