مدیرکل ثبت احوال مازندران خبر داد

نام های «فاطمه» و «زهرا» در صدر نام‌‎های مازندران قرار دارد

مدیرکل ثبت احوال مازندران گفت: با توجه به آمار پایگاه اطلاعات جمعیت سازمان ثبت احوال بیش از ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در کشور و همچنین ۱۵۹۹۷نفردر مازندران با نام فاطمه و قریب به ۳میلیون نفر در کشور و نیز ۷۲۰۸ نفر در مازندران با نام زهرا نامگذاری شده اند.
کد خبر: ۴۴۷۰۸
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۳ - 15April 2015

نام های «فاطمه» و «زهرا» در صدر نام‌‎های مازندران قرار دارد

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از ساری به نقل از روابط عمومی اداه کل ثبت احوال استان مازندران ،علی رجبی مدیرکل ثبت احوال مازندران ضمن تبریک ولادت با سرسعادت ریحانه رسول ا… حضرت ام ابیها فاطمه الزهرا (س)اظهار داشت: با توجه به آمار پایگاه اطلاعات جمعیت سازمان ثبت احوال بیش از ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در کشور و همچنین ۱۵۹۹۷نفردر مازندران با نام فاطمه و قریب به ۳میلیون نفر در کشورو نیز ۷۲۰۸ نفر در مازندران با نام زهرا نامگذاری شده اند.

رجبی افزود: بر اساس این آمار نامهای فاطمه زهرا با فراوانی ۵۸۳۵ نفر ، نازنین زهرا با ۲۵۱۰ نفر ، کوثر با فراوانی ۲۳۱۰ نفر ، فاطیما با ۱۶۵۴ نفر بعد از نام مبارک زهرا از فراوانترین اسامی دخت نبی مکرم اسلام است که والدین مازندرانی برای فرزندان خود نام نهاده اند.

مدیرکل ثبت احوال مازندران با اشاره به این که مهندسی نام و نام گزینی، زمینه ساز توسعه فرهنگ دینی، ملی و خدمتی است، یاد آور شد: وجود آمار بالای نام فاطمه، علی و ترکیبات آن در مازندران موجب افتخار ، مباهات و اعتبار ماست.

وی در ادامه با ذکر حدیثی از امام صادق (ع)ادامه داد: روایت شده است که فاطمه زهرا (س) نزد حق تعالى نه نام دارد: فاطمه، صدیقه، مبارکه، طاهره، زکیه، راضیه، مرضیه، محدثه، و زهرا.

رجبی گفت : آن حضرت در خانه نبوت و رسالت رشد و نمو پیدا کرد، از شیر طهارت نوشید و دست و بازوى پدر بزرگوار خود گردید تا جایى که به واسطه شدت غمخوارى او براى پدر، به ایشان لقب ام ابیها دادند، یعنى مادر پدر.

مدیرکل ثبت احوال مازندران اذعان داشت: نامگذارى زهرا علیهالسلام از طرف خداوند متعال صورت گرفته ، همانند نام محمد (ص) ، على (ع) ، حسن و حسین (ع) و همین مطلب دلالت دارد بر اینکه این پنج نفردر برابر پروردگار از خود هیچگونه اختیارى ندارند، و تمام امورشان حتى انتخاب نامشان، مربوط به خداى متعال بوده، و به کسى در مورد آنان اجازهى دخالت داده نشده است.

 رجبی ابراز داشت: حضرت محمد بن عبداللَّه صلى اللَّه علیه و آله و سلم هرگز مجاز نبوده که از جانب خود فاطمه ، حسن و حسین علیهمالسلام را نامگذارى کند. همچنین در انتخاب نام على بن ابیطالب (ع) که مولود کعبه و خانهزاد خداست، پیامبر گرامى (ص)و ابوطالب را اختیارى نبوده است.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار