به گزارش گروه اخبار داخلی دفاعپرس، «سعید خطیبزاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (چهارشنبه) در واکنش به قطعنامه گروهی از کشورها علیه جمهوری اسلامی ایران در نشست چهل و ششم شورای حقوق بشر، اظهار داشت: این قطعنامه، با رأیگیری به تصویب رسیده و حاصل آرای متفرق، ضعیف و فاقد اجماع و مقبولیت بینالمللی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: تعدادی از کشورهای اروپایی، عامل اصلی تصویب این قطعنامه بوده و به آن رأی دادهاند.
خطیبزاده تأکید کرد: در این قطعنامه، دستورکار گزارشگر ویژهای که در گزارشات وی اشارهای به مرگ دهها کودک معصوم و صدها بیمار بیگناه بهدلیل دشواری دسترسی به دارو و تجهیزات پزشکی نمیشود و نقض قطعی «حق حیات» و «حق دسترسی به درمان» هزاران شهروند ایرانی برای وی اهمیتی ندارد، تمدید شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه آنچه طی ۱۰ سال اخیر (از مارس ۲۰۱۱ تاکنون) در قطعنامههای شواری حقوق بشر اتفاق افتاده است، عملا اتهامزنی یکطرفه از سوی بانیان این قطعنامه و حامیان دستور کار گزارشگر ویژه علیه جمهوری اسلامی ایران بوده است، اظهار داشت: کشورهایی که خود ناقض حقوق دیگر ملتها هستند، نمیتوانند در مقام مدعی و یا قاضی وضعیت حقوق بشر در یک کشور بنشینند، بلکه میبایست پاسخگوی جنایات خود در نقض فاحش حقوق بشر باشند.
خطیبزاده برخی از حامیان اصلی این قطعنامه سیاسی که بیشترین هجمههای حقوق بشری را در سطح بینالمللی علیه جمهوری اسلامی ایران وارد میکنند و با وضع یا اجرای تحریمهای ظالمانه علیه مردم ایران، فروش تسلیحات پیشرفته به عربستان علیه مردم یمن، همکاری راهبردی با رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین و پشتیبانی گروههای تروریستی علیه مردم عراق و سوریه را از بزرگترین ناقضان حقوق بشر در دنیا خواند و افزود: چنانچه بارها تاکید شده که تعیین گزارشگر ویژه کشوری در زمینه حقوق بشر برای کشوری مانند ایران اساساً غیرموجه و غیرسازنده است. کشوری که با وجود فشارهای ظالمانه ناشی از تروریسم اقتصادی آمریکا، به تعهدات خود نسبت به شهروندانش و جامعه بینالمللی همواره پایبند بوده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران یک نظام مردمسالار دینی است که در چارچوب تعهدات مذهبی و پایبندی به قانون اساسی و قوانین عادی خود و معاهدات بینالمللی، در راستای توسعه و ارتقای حقوق بشر در سطح ملی، منطقهای و بینالمللی گام برداشته و در عمل نیز خود را متعهد به رعایت آن میداند، رویکرد مخرب حامیان این قطعنامه در رابطه با جمهوری اسلامی ایران را واجد اشکالات و ایرادات متعدد از جمله «استفاده ابزاری و سیاسی از حقوق بشر»، «نادیده گرفتن ارزش ها و باورها و ویژگیهای خاص فرهنگی جوامع مختلف»، «عدم توجه به واقعیتها در نتیجه تأثیرپذیری از فضای رسانهای و تبلیغاتی» و «بیتوجهی و سکوت نسبت به نقض گسترده حقوق بشر ملت ایران در نتیجه اعمال تحریمهای ظالمانه» خواند.
خطیبزاده تصریح کرد: حامیان این قطعنامه در درجه اول میبایست اقدامات دولت آمریکا به واسطه تروریسم اقتصادی و تشدید تحریمهای یکجانبه و ظالمانه و تاثیرات مخرب آنها بر دسترسی ایرانیان به نیازمندیهای اساسی مانند تجهیزات و اقلام پزشکی در ایام مبارزه با ویروس کرونا را محکوم کنند و تلاشهای اینچنینی برای عوض کردن جای متهم و شاکی نتیجهای را عاید بانیان این قطعنامه نخواهد کرد.
سخنگوی دستگاه سیاست خارجی با ابراز تأسف در خصوص استفاده سیاسی و ابزاری از حقوق بشر و بهکارگیری استانداردهای دوگانه در این حوزه که در حال تبدیل شدن به یک امر عادی میباشد، کیفیت واکنشها و مواضع این کشورها در قبال سرکوب اعتراضات در آمریکا را نمونه خوبی برای سنجش و راستیآزمایی نگرانیهای حقوق بشری این گروه از کشورها ذکر کرد.
خطیبزاده طرح قطعنامه وضعیت حقوق بشر در چهل و شمشین اجلاس شورای حقوق بشر توسط ایسلند با حمایت برخی کشورهای اروپایی را که مبتنی بر نگرش گزینشی، غرض ورزانه، تقابلآمیز و با اهداف سیاسی تهیه و تصویب شده است را مردود شمرد.
خاطرنشان میشود، قطعنامه تمدید ماموریت گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران در طول ۱۰ سال اخیر توسط سوئد به نمایندگی از تعدادی از کشورهای اروپایی از جمله انگلیس ارائه میشد، اما امسال با تغییر تقسیم کار بین کشورهای اروپایی، این کار توسط ایسلند انجام شد. «جاوید رحمان» که تابعیت انگلیس داشته و در این کشور مقیم است، در سه سال اخیر به عنوان گزارشگر ویژه حقوق بشر ایران بوده است.
کشورهای آرژانتین، اتریش، باهاماس، بحرین، بلغارستان، چک، دانمارک، ارتیره، فیجی، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، مالاوی، جزایر مارشال، مکزیک، هلند، لهستان، کره جنوبی، اوکراین و بریتانیا به قطعنامه رأی مثبت دادند و کشورهای ارمنستان، بنگلادش، بولیوی، چین، کوبا، هند، اندونزی، پاکستان، فیلیپین، روسیه، ازبکستان و ونزوئلا آرای منفی و کشورهای برزیل، بورکینافاسو، کامرون، ساحل عاج، گابن، لیبی، موریتانی، نامیبیا، نپال، سنگال، سومالی، سودان، توگو و اوروگوئه رای ممتنع دادند.
«اسماعیل بقایی هامانه» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در ژنو، طی سخنانی در این نشست ضمن هشدار نسبت به استمرار سوءاستفاده از شورای حقوق بشر توسط معدودی از کشورها که هیچ محدودیت و چارچوبی در استفاده ابزاری از حقوق بشر ندارند، گفت: ادعای بانیان قطعنامه در دلسوزی برای حقوق بشر مردم ایران هیچ اعتباری ندارد؛ چراکه عمل آنها با حرفشان در تناقض آشکار قرار دارد.
انتهای پیام/ 113