«رامین ترنج» تهیه کننده و کارگردان فیلم کوتاه «مین» در گفتوگو با خبرنگار دفاعپرس در یزد از پایان فیلمبرداری این فیلم در دهکده مقاومت یزد خبر داد و اظهار داشت: فیلم داستانی «مین» با محوریت دفاع مقدس در یزد ساخته میشود و روایت حال و هوای روزهای جنگ را به تصویر میکشد.
رامین ترنج افزود: حدود ۲۵ نفر جزو عوامل این پروژه هستند که نقطه قابل توجه هم حضور پررنگ بازیگران یزدی در ایفای نقش این فیلم داستانی است.
کارگردان فیلم «مین» با بیان اینکه این فیلم ۵ دقیقهای قرار است در جشنوارههای داخلی حضور پیدا کند ادامه داد: فیلم کوتاه مین به تهیه کنندگی مشترک «محمدکاظم دهقانی اشکذری» و بنده در دهکده مقاومت یزد با عواملی حرفهای کار خود را آغاز کرد و اکنون به پایان فیلمبرداری رسیده است.
وی افزود: این فیلم با محوریت دفاع مقدس که در خط مقدم روایت میشود، برای جشنوارههای داخلی کشور آماده میشود.
ترنج تصریح کرد: فیلم کوتاه مین یک سری روایت شهادت و ایثار است که در خط مقدم اتفاق میافتد و داستانی احساسی است که کل داستان در یک زمین مین رقم میخورد. تقریباً با عوامل حرفهای استان یزد کار شد و خدا را شد پایان تصویربرداری است و در حال حاضر در مرحله تدوین به سرمی برد.
وی با اشاره به سابقه کارگردانی خود افزود: پنج سال است که وارد فضای تولید فیلم و بازیگری شدهام، اما به صورت حرفهای حدود سه سال است که وارد عرصه سینما شدم.
ترنج با اشاره به فیلمسازی فیلم کوتاه «لامپ» ادامه داد: آخرین فیلمی که ساخته شد قبل از «مین» فیلم کوتاه «لامپ» بود که در جشنوارههای مختلف نیز جایزه گرفت. در جشنواره بینالمللی مقاومت، عمار، رضوی، کودک و نوجوان اصفهان حائز کسب رتبه و جایزه شد.
تهیه کننده فیلم مین با اشاره به ایده و تولید این فیلم گفت: فیلم کوتاه «مین» در سال ۹۹ ساخته شد. ایده این فیلم را آقای «حسنی» که نویسنده کار هستند مطرح کردند و بعد از اینکه روی فیلمنامه کار شد آن قدر قصه برای من دلنشین شد که تصمیم گرفتم روی آن وقت بگذارم و تولید کنم.
این کارگردان ۱۷ ساله ادامه داد: «مهدی قانع»، «سجاد اسماعیلی»، «میرعبداللهی»، «شهابی» و «مهدی مالکی» پنج بازیگر اصلی این فیلم هستند.
وی بابیان اینکه دهکده مقاومت یزد مکان مناسبی برای این فیلم بود بیان کرد: با توجه به تجربیاتی که دوستان من و بنده از ساخت فیلم کوتاه دفاع مقدس و فیلم سینمایی داریم، در استان یزد فضای دفاع مقدس کار نمیشود و امکانات مناسبی برای این کار موجود نیست، شهرک سینمایی دفاع مقدس تهران هم لوکیشن مناسب برای فیلمبرداری و فیلمسازی و هم تجهیزات لازم را دارد، اما متاسفانه ما در استان یزد مکان خیلی مناسب برای فیلمسازی که شامل امکانات لازم، از جمله خاکریز، کانال و زمین و دشتهای خیلی بزرگی که برای فیلمسازی استفاده میشود در شهرک سینمایی وجود ندارد و این موضوع باعث میشود که افرادی که علاقه به انجام کار دفاع مقدس دارند بی انگیزه شوند.
رامین ترنج پیشنهاد کرد: دهکده مقاومت استان یزد، خاکریز، کانال و دشتهای بسیار بزرگی دارد اگر بودجهی مناسبی هم از سوی سازمانهای مختلف از جمله سپاه الغدیر استان یزد، اداره کل ارشاد، استانداری درنظر گرفته شود تا تجهیزات و ادوات جنگی مثل ماشینها، تانکها و سلاحها هم مهیا شود بسیاری از مشکلاتی که در تولید فیلم خواهیم داشت حل میشود.
ترنج با بیان اینکه برای آماده کردن سلاح برای صحنه فیلمبرداری مشکلات زیادی داشتیم ادامه داد: اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس یزد کمک زیادی برای آماده کردن سلاح مناسب برای صحنه کرد و اگر یک بودجه اختصاصی برای هنر دفاع مقدس و دهکده مقاومت در نظرگرفته شود قطعاً اتفاقات خوبی خواهد افتاد و امثال من قرار نیست برای تهیه فیلم سختی بکشیم و به استانهای دیگر مراجعه کنیم.
وی با اشاره به حمایتهای مسئولان از کارگردانان برای تولید فیلم افزود: از مسئولان انتظار میرود برای ساخت فیلمهای دفاع مقدس آن هم برای بخش نوجوان حمایت بیشتری شود. برای استان یزد خیلی مهم است که یک نوجوان ۱۷ ساله با این همه سختی فیلم دفاع مقدس آن هم در صحنه جنگ و در خط مقدم میسازد. قطعاً باید حمایت بیشتری اتفاق بیفتد. در سطح کشور و حتی استان یزد شخصیتی نمیبینم که در این سن فیلم دفاع مقدس بسازد، استادان بزرگ و پیشکسوتانی در یزد و تهران هستند که کار دفاع مقدس میکنند، اما در این سن هنوز کسی نبوده که دست به تولید فیلم سینمایی دفاع مقدس بزند و توقع داریم به عنوان جوانترین فیلمساز دفاع مقدس حمایتهای ویژهای از سوی مسئولان استانی و کشوری صورت گیرد.
ترنج با بیان اینکه ساخت فیلم «مین» مصادف با آزادسازی خرمشهر شد افزود: با همه سختیهایی که ما فیلمسازها برای تولید فیلم سینمایی دفاع مقدس داشتیم، اما دریغ از یک تماس تلفنی یا تشکر از سوی مسئولان. حتما اگر توجه بیشتری در این زمینه صورت گیرد باعث ایجاد انگیزه برای ما به عنوان یک نوجوان فیلمساز خواهد شد.
این نوجوان موفق یزدی از آشنایی خود با سینما و هنر فیلمسازی گفت: من تقریبا پنج سالی است که وارد زمینه سینما شدم و شروع کارم کلاسهای مقدماتی سینما بو، تقریبا در آن زمان چیز زیادی از سینما نمیدانستم و هنرور و سیاهی لشکر بودم تا اینکه یک فیلمنامه به شدت ساده و سردستی به نام «آبمیوه» نوشتم و با انجمن سینما آشنا شدم و تهیه کنندگی فیلم «آبمیوه» را به عهده گرفتم و ساختم. فیلم آبمیوه به هیچ جشنوارهای ارسال نشد و در المپیاد فیلمسازی اصفهان هم مقام نیاورد، اما به عنوان هدیه دورهی فیلمسازی انجمن سینما را سازمان یونیسف به عهده گرفت و همهی کسانی که در جشنواره شرکت کرده بودند این دوره را در شهر خود شرکت کردند؛ که یک سالی و نیمی طول کشید.
وی ادامه داد: من درگیر کلاسهای انجمن سینما بودم که فیلمنامهای به من رسید به نام «نون خامهای» که این فیلمنامه هم مورد توجه قرار نگرفت تا اینکه در همان کلاسهای انجمن داستان، فیلم «لامپ» خوانده شد و من تصمیم به ساختن آن فیلم کردم. حدود دو سالی طول کشید تا لامپ ساخته شد و در طی این دو سال ۹ بار پروژه من زمین خورد، اما در آخر سال ۹۸ در اسفند ماه تولید شد و خدا را شکر مورد استقبال جشنوارهها قرار گرفت.
رامین ترنج در پایان گفت: متاسفانه در یزد از کارگردانها و فیلمسازان نوجوانی که با جان و دل در این عرصه قدم برداشتند و موفق بودند هیچ حمایت و توجهی صورت نگرفت و امیدواریم رسانهها صدای رسای ما برای مسئولان باشند.
انتهای پیام/