مدیر رادیو ایران:

امام رضا (ع) گفت‌وگو میان ادیان و مذاهب را ضرورتی اجتناب‌ناپذیر می‌دانستند

محمدزاده با اشاره به اهمیت فعالیت‌های بین‌المللی در عرصه رسانه به‌منظور ترویج سیره رضوی گفت: مهم آن است که بتوانیم امام رضا (ع) را به جهانیان بشناسانیم.
کد خبر: ۴۶۲۰۲۲
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۴ - 15June 2021

از ویژگی‌های حضرت امام رضا (ع) باز کردن فضای گفت‌وگو بود

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، «محمدجعفر محمدزاده» مدیر رادیو ایران با بیان اینکه دهه کرامت یکی از سرمایه‌های معنوی مسلمانان و به‌ویژه شیعیان و ایرانیان به شمار می‌رود؛ اظهار داشت: اهمیت این ایام از یک جهت به دلیل فضایی است که برای رسانه‌ها و حوزه‌های فرهنگی ایجاد می‎‌شود تا در سایه آن بتوانند به معرفی سیره و شخصیت ثامن‌الحجج (ع) و اهل بیت عصمت و طهارت بپردازند.

مدیر رادیو ایران ادامه داد: ما با وجود داشتن سرمایه‌های عظیمی نظیر ائمه اطهار (ع) نیاز چندانی به تاکتیک‌های رسانه‌ای نداریم، البته منکر این مسئله نیستم که باید از ابزار رسانه استفاده درست کرد، اما مهم‌تر از این مسئله معرفی و شناساندن اهل بیت (ع) به مردم و جهانیان است، چراکه ائمه اطهار (ع) فقط متعلق به ما شیعیان نیستند، حتی فقط برای مسلمانان نیستند بلکه به جهانیان تعلق دارند چراکه آئین و درس‌های آن‌ها برای سعادت همه بشریت است و آخرین فرزند از این سلاله پاک که وجود مقدس حضرت ولیعصر (عج) است در زمان ظهورش برای همه جهانیان حرف خواهد داشت و قرار است که آن حضرت همه مردم و، ولی خدا روی زمین باشد، بنابراین اولین وظیفه‌ای که در حوزه رسانه داریم آن است که بتوانیم اهل بیت را درست بشناسانیم.

وی گفت: فرصت ۱۰ روزه دهه کرامت زمانی مغتنم در راستای انسجام و تمرکز در برنامه‌ریزی برای معرفی امام رضا (ع)، حضرت فاطمه معصومه (س) و حضرت احمدبن موسی (ع) است تا از این طریق برکات حضرات معصومین (ع) و فرزندان مطهر آنان برای مردم بیان شود.

محمدزاده اظهار کرد: امام رضا (ع) زمانی که در ایران حضور داشتند خدماتی مختلفی را به جامعه ایران، اسلام و جهان کردند که کمتر به بعضی از آن‌ها پرداخته شده است. واقعیت آن است که ما با بسیاری از خصایل آن امام همام آشنا نیستیم؛ همین رویکرد گفت‌وگو و مناظرات علمی که آن حضرت با علما و پیروان ادیان دیگر داشتند بسیار مهم، اثربخش و جالب توجه است، امروز در قرن ۲۱ افراد افتخار می‌کنند که در مناظره‌ای حضور پیدا می‌کنند، در حالی که حضرت ثامن الحجج (ع) در قرن دوم هجری جلسات و مناظره‌های علمی و دینی برگزار می‌کردند.

وی افزود: ما از شناخت بسیاری از خصایل آن حضرت ناتوان هستیم، از ویژگی‌های آن امام بزرگوار باز کردن فضای گفت‌وگو بود، امام رضا (ع) گفت‌وگو میان ادیان و مذاهب را ضرورتی اجتناب ناپذیر می‌دانستند.

محمدزاده در بخش دیگری از مباحث خود در مورد استفاده از ابزار هنر و به‌طور خاص ادبیات و شعر در معرفی سیره رضوی گفت: قطعاً تأثیر بسزایی ذیل ارائه مفاهیم رضوی در قالب ادبیات و شعر وجود دارد به‌ویژه آنکه بدانیم زیبایی‌های سیره آن حضرت را جز با قلم هنر و نگاه تیزبین هنرمندان نمی‌توان بیان کرد. گرچه بخش عمده‌ای از اشعار آئینی ما معطوف به واقعه کربلا است، اما باید توجه داشت که بخش دیگر به برکت وجود مبارک علی بن موسی الرضا (ع) به وجود آمده است، آستان آن حضرت قرن‌ها مأوا و مأمن حضور شاعران بوده و ملک الشعرا‌های بسیاری در آستان و درگاه رضوی بوده و شعر گفته‌اند و مجالس شعر و ادب برپا کرده‌اند.

وی در بخش دیگری از مباحث خود با اشاره به فعالیت‌های رادیو ایران به مناسبت دهه کرامت تصریح کرد: هر روز در رادیو ایران ساعت هشت صبح صلوات خاصه امام رضا (ع) پخش می‌شود و تا قبل از این صلوات گویا اصلاً روز برای ما رسمیت ندارد، این رویکرد برای ما افتخار است. در دهه کرامت نیز به‌صورت روزانه با حرم رضوی ارتباط داریم و از سوی دیگر با همکارانمان در رادیو زیارت و استان خراسان رضوی تعامل ویژه‌ای در این ایام داریم

محمدزاده افزود: به هر صورت به مدد تلاش‌هایی که حداقل در دو دهه ذیل برگزاری جشنواره‌های رضوی اتفاق افتاده است شاهد آن هستیم که سیره آن امام بیش از پیش در جامعه معرفی شده است. امام رضا (ع) شخصیت و سرمایه محوری است که همه مذاهب به ایشان علاقه دارند، ما باید از این فرصت استفاده کرده و در راستای اعتلای فرهنگ خود از آن بهره‌مند شویم.

منبع: مهر

انتهای پیام/ ۹۱۱

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار