فرمانده تیپ ۲۵ نزاجا:

کشورهای فروشنده تسلیحات شیمیایی به عراق، بمباران سردشت را انکار کردند

سرهنگ دلاور گفت: کشورهایی که خود عامل فروش تسلیحات شیمیایی و میکروبی به عراق بودند، نه تنها واکنش خاصی به بمباران شیمیایی سردشت نشان ندادند، بلکه آن را انکار کردند.
کد خبر: ۴۶۴۵۰۹
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۲ - 29June 2021

به گزارش دفاع‌پرس از تبریز، سرهنگ «علی دلاور» فرمانده تیپ ۲۵ نزاجا در رزمایش مقابله با تهدیدهای شیمیایی و میکروبی به مناسبت روز مبارزه با سلاح‌های شیمیایی و میکروبی، ضمن محکومیت استفاده از هرگونه سلاح شیمیایی و میکروبی اظهار داشت: نیروی هوایی رژیم بعث عراق در روز ۷ تیر ۱۳۶۶ شهر سردشت در استان آذربایجان غربی را با بمب‌های شیمیایی و میکروبی خریداری شده از کشورهای اروپایی و آمریکا هدف قرار داد و مرگ و رنج هزاران شهروند غیرنظامی را رقم زد.

وی ادامه داد: بمبارانی که مرگ ده‌ها نفر از ساکنان این شهر و مسمومیت هزاران نفر دیگر را به دنبال داشت و سکوت مجامع بین المللی در مورد این جنایت ناشی از نقش کشورهای اروپایی و آمریکایی در وقوع این حادثه بود. این کشورها که خود عامل فروش این تسلیحات شیمیایی و میکروبی به عراق بودند، نه تنها واکنش خاصی به این جنایت نشان ندادند، بلکه آن را انکار کردند.

دلاور افزود: در نهایت نیز مصوبه شورای امنیت سازمان ملل در محکومیت استفاده از سلاح‌های شیمیایی و میکروبی علیه غیرنظامیان و جنایات جنگی آشکار «صدام» با وتوی استکبار جهانی آمریکا بی اثر ماند.

وی گفت: این رزمایش با هدف آموزش و ارزیابی تیم‌های واکنش سریع جنگ نوین و بالا بردن توانمندی نیروها با دو اصل آموزش و تجهیزات در کنار هم، در راستای مقابله با تهاجم میکروبی و ویروسی دشمن و ارتقای توان دفاعی و همچنین بررسی سطح واکنش سریع نیروهای تیپ ۲۵ نیرو مخصوص نسبت به عملیات شیمیایی و میکروبی، در قالب اتاق گاز، انجام آمادگی بدنی با ماسک و تیراندازی به اهداف، تست تجهیزات ساخت کارکنان متخصص صنایع دفاع از قبیل ماسک‌های نسیم، پیاده روی با تجهیزات جنگ نوین و ماسک جهت بالا بردن توان جسمی و دقت در عمل، برگزار شد.

فرمانده تیپ ۲۵ نزاجا خاطرنشان کرد: در این تمرین نظامی، تیم‌های واکنش سریع جنگ نوین، با استقرار تجهیزات آزمایش گازهای شیمیایی و میکروبی و بکارگیری تجهیزات مقابله با این نوع آلودگی‌ها در شرایط واقعی و استفاده سریع از ماسک و نحوه پاک کردن آلودگی از مناطق آلوده را به اجرا گذاشتند.

سرهنگ دلاور در انتهای رزمایش خاطر نشان کرد: اهمیت پدافند و آمادگی برای مقابله با تهدیدات جدید در دوره هشت سال دفاع مقدس با توجه به حملات شیمیایی و میکروبی که رژیم بعث عراق علیه نیروهای ما داشت، کاملاً مشهود بود و ما می‌بایست خود را به سلاح‌های پدافندی در مقابل اینگونه حملات شیمیایی و میکروبی مجهز می‌کردیم.

وی گفت: امروز نیز با توجه به شیوع ویروس کرونا بحث آمادگی نیروها و تأمین تجهیزات مورد نیاز اهمیت ویژه ای پیدا کرده، لذا نیروهای مسلح باید در این خصوص آمادگی داشته باشند که اگر دوباره موردی این چنینی داشتیم در بحث ملی و سطح نیروهای نظامی غافلگیر نشویم.

وی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال با شیوع ویروس کرونا در کشور تیم‌های واکنش سریع جنگ نوین خودروهای خود را با اندکی تغییر به تمامی نقاط کلانشهر تبریز اعزام کرد و سطح شهر، معابر عمومی و منازل مسکونی ارتش را در چند مرحله ضدعفونی کرد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار