گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس _ علی عبدالصمدی؛ ۲۷ تیر سال ۱۳۶۶ در تاریخ و فرهنگ دفاع مقدس روزی تاریخی و حساس است. سالروز پذیرش قطعنامهی ۵۹۸ از سوی ایران و پایان جنگ تحمیلی.
در این روز سرنوشتساز امام خمینی (ره) قطعنامهی مذکور را پذیرفتند و جنگ پس از هشت سال به آتشبس رسید.
ولی دفاع مقدس هرگز به پایان نرسید که به روایتی تازه جانی دوباره گرفت و در عرصههای دیگر (علمی، فرهنگی، هنری و...) متجلی شد. استقلال امروز سرزمینمان در امور هستهای یک گواه از هزاران گواه بر این ادعاست.
دفاع مقدس را نمیتوان محدود و مسبوق به یک دورهی زمانی کرد. اگرچه در فرهنگ عمومی کشورمان آغاز جنگ تحمیلی نقطهی شروع فرهنگ دفاع مقدس قلمداد میشود، اما «دفاع» که با نیت مقدس و خداپسندانه در دورههای مختلف تاریخی در کشور ما وجود داشته است. از دفاع در برابر قوم خونریز مغول و قیام سربداران تا نهضت مشروطه را میتوان جزئی از فرهنگی دانست که زیربنای فرهنگ متعالی دفاع مقدس هستند.
از زمان پذیرش قطعنامهی ۵۹۸ تا امروز ۳۳ سال میگذرد. اگرچه جنگ به اتمام رسید، ولی نهال دفاع مقدس امروز تبدیل به درخت تنومندی شده است که ثمرات بیشماری برای کشور به ارمغان آورده است. مبارزه با اشرار در سرحدات کشور طی سالیان اخیر، کمکهای بشردوستانه به مسلمانان درد کشیدهی بوسنی و هرزگووین، فلسطین، سوریه، لبنان، یمن، بحرین، عراق و افغانستان از جمله اقداماتی بوده اند که در راستای تجلی و تبلور فرهنگ دفاع مقدس در سالیان گذشته صورت پذیرفته است.
چه بسیار سردارانی که در این راه دست از جان شیرین شستند و به فیض متعالی شهادت نائل شدند. سردار حاج قاسم سلیمانی، محسن حججی، حسین همدانی و... از بزرگ سردارانی بودند که با خون خود درخت تنومند دفاع مقدس را با نیت دفاع از حریم اهل بیت علیهم السلام اجمعین آبیاری کردند.
امروز این وظیفه و رسالت بر دوش رسانههای جمعی است که به طرزی شایسته و بایسته فرهنگ ناب و اصیل دفاع مقدس را به نسلهای بعدی منتقل سازند. تولیدات فرهنگی از جمله فیلم، سریال، کتاب، بازیهای آنلاین و... اگر از طراحی دقیقی برخوردار باشند میتوانند بهترین ابزار جهت انتقال فرهنگ دفاع مقدس شناخته شوند. هر چند اقدام به تولید چنین آثاری بسیار خطیر است و نباید دچار لغزش و انحراف شود و مستلزم نظارت دستگاههای ذیربط است.
هرچند دشمنان این مرز و بوم سعی دارند تا دفاع مقدس را تمام شدنی قلمداد کنند، اما باید اذعان داشت دفاع مقدس در فرهنگ عمومی کشور ریشه دوانده و جزئی از فرهنگ عمومی مردم این سرزمین به شمار میرود.
انتهای پیام/133