حجتالاسلام «محمدهادی خسرویراد» مسئول نشر آثار و ارزشهای مشارکت روحانیت در دفاع مقدس استان یزد، در گفتوگو با خبرنگار دفاعپرس، اظهار داشت: در جلسهای با حضور حجتالاسلام «محمد شمس» مدیر حوزههای علمیه یزد، و سرهنگ «منصور زارع» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس یزد، چهار تفاهمنامه پژوهش یک هزار ایثارگر حوزههای علمیه یزد با هدف تدوین بیش از ۱۰ جلد کتاب امضا شد.
وی افزود: در این جلسه که با حضور حجتالاسلام «محمد فیاضی» معاونت پژوهش حوزه علمیه یزد و حجتالاسلام «حسین فلاح» مسئول پژوهشسرای حوزه علمیه، برگزار شد، بعد از ارائه مباحثی درباره لزوم فعالیت مؤثر درباره دفاع مقدس مفادی از تفاهمنامههای فوق مورد بررسی قرار گرفت.
خسروی راد با اشاره به تفاهمنامه «شناسایی و تکمیل اطلاعات و خاطرات یک هزار روحانی و طلبۀ ایثارگر استان یزد» ادامه داد: این تفاهمنامه در بازۀ زمانی خرداد ۱۴۰۰ تا پایان ۱۴۰۱ مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
این مسئول با بیان اینکه اطلاعات هر ایثارگر در قالب و فرم مشخصی توسط سازمان حفظ و نشر آثار مشارکت روحانیون در دفاع مقدس یزد ارائه و تکمیل خواهد شد افزود: خاطرات ایثارگران حوزه علمیه یزد گردآوری خواهد شد.
وی تصریح کرد: تفاهمنامهای در زمینه تولید ۱۰ جلد کتاب از اطلاعات گردآوری شده نیز امضا شد. زمان این تفاهم تا پایان سال ۱۴۰۱ است. تولید کتاب تا مرحله صفحهآرایی برعهده حوزه علمیه و بعد از آن برعهده اداره حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس یزد است. امکان افزایش جلد کتابها نیز در تفاهمنامه دیده شده است.
خسروی راد افزود: آموزش ثبت تاریخ شفاهی در جامعۀ طلاب، تا پایان شهریور سال ۱۴۰۰؛ برگزاری نشست تخصصی با روحانیون مؤثر ایثارگر، تا پایان مهر سال ۱۴۰۰؛ تشکیل انجمن نویسندگان دفاع مقدس از مؤلفین حوزۀ علمیه، تا پایان مهر سال ۱۴۰۰؛ جمعآوری اسناد، تصاویر، صوت و فیلم مربوط به ایثارگران، تا پایان سال ۱۴۰۱» از جمله فعالیتهایی بود که در این جلسه به تصویب رسید.
وی با بیان اینکه موارد چهارگانه فوق میبایست در تاریخ مقرر انجام شود افزود: برگزاری جلسات نقد کتاب، معرفی نویسندگان و مربیان دوره آموزش تاریخ شفاهی، ارائۀ گزارش و... از جمله اقداماتی است که باید صورت گیرد.
خسروی راد با اشاره به تفاهمنامه مربوط به ایجاد دبیرخانه جشنواره «پرچمداران انقلاب اسلامی» گفت: تعهدات حوزه علمیه در این تفاهمنامه شامل «شناسایی آثار مرتبط در حوزه و دانشگاه؛ جمعآوری، آرشیو و انتقال آثار، همراه با رشد قابلتوجه نسبت به آثار ارائهشدۀ جشنواره در سال گذشته؛ گزارش ماهانه به دفتر روحانیون ادارهکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان یزد؛ تقدیر مکتوب از مؤلفین و هدایت پژوهشهای حوزه بهسوی عناوین جشنواره» است.
وی در پایان افزود: امید میرود که با این همکاری بستر مساعدی برای پژوهش دفاع مقدس در حوزههای علمیه باز شود و پژوهشگران این مرکز، بیش از پیش از گوهر معارف دفاع مقدس بهره گیرند.
انتهای پیام/