به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «محمدرضا فرقانی» کارشناس مسائل افغانستان در گفتوگویی با بیان اینکه در آینده نزدیک برای افغانستان هیچ گونه راهحلی متصور نیستم، اظهار داشت: ارادههای لازم برای طرفین درگیر و همینطور طرفهای خارجی ذی نفع در بحران افغانستان بر این نیست که این کشور آرام بگیرد.
وی با اشاره به طرفین درگیریها در داخل افغانستان مطرح کرد: یک طرف طالبان، یک طرف دولت افغانستان به ریاست اشرف غنی و طرف سوم گروههای سیاسی و جهادی هستند. این سه ضلع تعیین کننده اصلی در وضعیت افغانستان هستند.
کارشناس مسائل افغانستان با اشاره به طالبان بیان کرد: این گروه اگر تغییر رفتارهایی نسبت به گذشته خود داشتهاند، اما متأسفانه همچنان بر طبل جنگ مینوازند.
وی افزود: طالبان میدانند هیچ گونه راهحل سیاسی از طریق صندوقهای انتخابات و روند دموکراسی برای مسلط شدن بر افغانستان ندارند و به همین جهت تنها راه دستیابی به اهداف خود را جنگ میدانند تا دولت امارت اسلامی را در افغانستان پیاده کنند؛ کما اینکه یکبار نیز در سال ۱۳۷۵ موفق به این کار شدند.
فرقانی به تلاشها برای صلح در افغانستان و امضای توافق میان طالبان و آمریکا گفت: بر اساس این توافق قرار بود با خروج آمریکا از افغانستان و رو آوردن طالبان به ایجاد آرامش و ثبات و همچنین امنیت در این کشور روی بیاورند، اما علیرغم خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان این وعده صورت نگرفته است.
کارشناس مسائل افغانستان با تصریح بر این موضوع که طالبان طرفدار واقعی مذاکرات صلح و آشتی ملی در افغانستان نیست، به دولت این کشور نیز اشاره و بیان کرد: دولت این کشور عملاً توانایی لازم را برای از بین بردن طالبان به عنوان دشمن نظامی و جنگی در داخل افغانستان را ندارد.
وی با بیان اینکه دولت افغانستان هر آنچه تاکنون به دست آورده بود را به اتکای نیروهای خارجی و عمدتاً ناتو بوده است، اظهار کرد: با خروج نیروهای آمریکایی، این دستاوردها در حال از دست رفتن هستند و شاهد عقبنشینی سریع دولت در عرصههای نظامی هستیم.
محمدرضا فرقانی درباره نقش نیروهای سیاسی و شخصیتهای جهادی افغانستان عنوان کرد: این جریانات که نفوذ خوبی در این کشور دارند، هم با طالبان و هم با دولت کنونی افغانستان اختلافاتی دارند؛ بنابراین دولت این کشور در یک دو راهی بزرگی قرار دارد و رفتار دولت نشان میدهد نتوانسته است خود را با واقعیتهای صحنه سیاسی افغانستان همراه کند.
کارشناس مسائل افغانستان یادآور شد: با وجود شروع مذاکرات صلح در دوحه قطر از یک سال و نیم پیش، متأسفانه هیچ پیشرفت عملی در این زمینه رخ نداده است و همچنان جنگ حرف اول را در این کشور میزند. مردم افغانستان مردم مظلومی هستند که در طول ۴۳ سال اخیر درگیر جنگهای داخلی و اشغال خارجی بودهاند.
منبع: رادیو گفتوگو
انتهای پیام/ ۹۱۱