سرهنگ «حسین مصطفیپور» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان گیلان در گفتوگو با خبرنگار دفاعپرس در رشت، با اشاره به اقدامات صورتگرفته در این ادارهکل در جهت تبیین نقش زنان در دفاع مقدس، اظهار داشت: اداره نشر آثار و ارزشهای مشارکت زنان در دفاع مقدس در ادارهکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان گیلان به تبیین نقش بانوان در حوزههای مختلف دفاع مقدس میپردازد.
وی با بیان اینکه نقش زنان در دفاع مقدس نهتنها مهم، بلکه نقش اصلی و کلیدی بود، تصریح کرد: یکی از زمینههایی که توانستیم بهخوبی در تبیین آن پیشروی کنیم، نقش زنان در دفاع مقدس است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان گیلان با اشاره به اینکه در دفاع مقدس شاهد حضور مستقیم زنان در خط مقدم بودیم و همچنین آنها در پشتیبانی دفاع مقدس نیز تأثیرگذارترین نقش را داشتند، گفت: استان گیلان حدود ۴۰۰ بانوی رزمنده، جانباز و شهید از دوران دفاع مقدس دارد.
مصطفیپور خاطرنشان کرد: نقش اصلی و اساسی بانوان در دفاع مقدس، ایجاد روحیه برای همسران و فرزندان بود که اکنون در حال برجسته کردن این نقش هستیم تا چراغ راه دختران و بانوان امروزی و نسل آینده شود.
وی با بیان اینکه زنان در دوران دفاع مقدس، همسران و فرزندان خود را برای حضور در میدان جنگ و دفاع از میهن تشویق میکردند، تأکید کرد: نقش اصلی در دفاع مقدس را مادران و همسران شهدا برعهده داشتند؛ چراکه اگر صبر و استقامت مادر و همسران رزمندگان نبود، شاهد حضور رزمندگان در جبههها نبودیم.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان گیلان با تأکید بر اینکه توفیقات ما در دفاع مقدس در بسیاری از موارد مدیون شکیبایی و همراهی زنان در دفاع مقدس است، گفت: بانوان سرزمین ما در انتقال فرهنگ دفاع مقدس به نسل جدید نیز نقش اساسی داشته و دارند.
وی اظهار داشت: اگر اکنون شاهد این هستیم که پس از گذشت چندین دهه از دفاع مقدس، نسل دیگری از فرزندان این مرز و بوم با همان روحیه دفاع مقدس و همان اعتقادات، چه بسا بیشتر، تحت عنوان «مدافعان حرم» نقشآفرینی میکنند، ثمره تربیت نسلی است که بهواسطه مادران انجام شده است.
مصطفیپور تصریح کرد: اگر میخواهیم در حوزه تربیت نسلی در تراز دفاع مقدس برای آیندهسازان این کشور فعالیت کنیم، باید نقش عاطفی و تربیتی زنان را نقشی اساسی و اصلی بدانیم؛ این درحالی است که دشمن اکنون بر این نقش اصلی تمرکز کرده و آماج حملات دشمن، خانواده و کانون آن یعنی زنان است.
وی با تأکید بر اینکه مادران در خانوادهها نقش اصلی را دارند و دشمنان قصد دارند تا این نقش را در جامعه کمرنگ کرده و ارزش آن را کاهش دهند، خاطرنشان کرد: متولیان حوزههای فرهنگی و مجموعههایی که در حوزه دفاع مقدس فعالیت دارند، باید ارزشهای زنان و مادران را برجستهسازی کنند.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان گیلان با بیان اینکه متأسفانه خیلی از مادران و پدران شهدا از میان ما میروند و یکی از تلاشهای ما این است که خاطرات مادران شهدا ثبت شود، افزود: در این راستا در همه شهرستانهای استان گیلان یکی از بانوان فعال را بهعنوان مسئول نشر آثار و ارزشهای مشارکت زنان در دفاع مقدس آن شهر انتخاب کردیم.
انتهای پیام/