واشنگتن با افغانستان چه کرد؟

منتقدان سیاست‌های بایدن و ترامپ بر این باورند که آمریکا سبب به بن بست رسیدن افغانستان شد.
کد خبر: ۴۷۲۲۴۴
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۱ - 17August 2021

اشغالگری ۲۰ ساله آمریکا/ واشنگتن با افغانستان چه کرد؟به گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، موضوع افغانستان در قالب تحولات متعاقب خروج نظامی آمریکا از این کشور و پایان کار دولت «اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان، دستمایه گزارش‌های پایگاه تحلیلی آمریکایی «نشنال اینترست» قرار گرفته است.

در حالی که «جو بایدن»، و «دونالد ترامپ»، روسای جمهور فعلی و پیشین آمریکا در رابطه با رویکرد و استراتژی خود در جنگ افغانستان با انتقادهای زیادی مواجه هستند، انگشت اتهام این دو نفر نیز به سمت یکدیگر نشانه رفته است.

منتقدان سیاست‌های بایدن و ترامپ بر این باورند که آمریکا سبب به بن بست رسیدن افغانستان شد.

ضمن اینکه آمریکا طی ۲۰ سال اشغال افغانستان، مرتبا به مردم کشور خود مبنی بر نزدیک بودن تغییرات در افغانستان و تبدیل آن به کشوری مانند «دانمارک» دروغ گفت؛ در واقع سران ارتش و اطلاعاتی آمریکا در همه اهداف خود در افغانستان شکست خوردند.

در یک کشور عادی، عواقب مهمی برای چنین شکست بی سابقه اطلاعاتی و نظامی وجود دارد، اما در آمریکا نه بایدن و نه ترامپ با هیچ پیامدی مواجه نشدند.

اکنون از افغانستان گرفته تا مجارستان، معنای اتحاد با آمریکا زیر سوال رفته است؛ این موضوع اکنون مورد بحث است که آمریکا تا چه حد به تعهدات خود پایبند خواهد ماند؟

تردید متحدان غیرناتویی آمریکا به وفای به عهد واشنگتن که در موضوع تحولان گرجستان ۲۰۰۸ و اوکراین ۲۰۰۴ اندک اندک ریشه دوانده بود، در پی تحولات افغانستان مستحکم‌تر شد و این نتیجه را حتمی کرد که تعهد آمریکا به یک متحد غیرناتویی به دلیل عدم تصویب سنا، ارزشی ندارد.

اعتراف به شکست آمریکا در افغانستان، موضوع بازنده بودن بایدن در این کشور را قریب به یقین می‌کند.

به زعم کارشناسان آمریکایی، جنگ افغانستان، بدترین شسکت سیاست خارجی آمریکا از سال ۱۹۷۵ است؛ شکستی به مراتب بدتر از سقوط «موصل» عراق در سال ۲۰۱۴ توسط «داعش».

تحولات اخیر افغانستان نشان داد که برخلاف تخیلات و توجهیات ادعایی آمریکا در ۲۰ سال گذشته مبنی بر احیای دولت و ارتش این کشور، در افغانستان نه دولتی وجود داشت و نه ارتشی.

در واقع ادعاهای مذکور فقط توجیهی برای ادامه حضور و اشغالگری در افغانستان بودند.

تنها شانس بایدن این است که مردم خسته از جنگ و نگران بحران شیوع کرونا در آمریکا، هزینه‌ای سیاسی برای او رقم نخواهند زد اما این به معنای عدم قضاوت وی پس از فرو خوابیدن غبارهای این دوره نیست.

انتهای پیام/ 411

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار