گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس: ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و روحیه مقاومت از سوی دولتها همواره مورد تاکید و توصیه رهبر معظم انقلاب اسلامی به دولتهای مختلف بوده است. در مطلب پیشرو به بررسی و اهمیت این موضوع در دولت سیزدهم میپردازیم.
همانطور که بارها تاکید شده است دوران هشت سال دفاع مقدس بخشی از تاریخ و هویت ملی ما را تشکیل میدهد، بنابراین استفاده از تجربیات ارزشمند این دوران و انتقال این تجربیات از نسلی به نسل دیگر کمک قابل توجهی در شکلگیری شخصیت افراد جامعه و تقویت روحیه ایثار و از خودگذشتی در بین آحاد جامعه و همچنین مسئولان کشور میتواند راهگشای بسیاری از مسائل کشور باشد.
استفاده از نیروی جوان و ظرفیت نخبه جوان کشور و شناسایی ظرفیتهای آنها و بهکارگیری از این استعدادها در زمینههای مورد نیاز کشور کمک شایانی به رشد و ارتقای علمی و همچنین پیشرفت جایگاه کشور در بین کشورهای منطقه و عرصه جهانی خواهد داشت، چراکه همانطور که بارها رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید کردهاند مدیریت جنگ توسط فرماندهان جوانی صورت گرفت که اغلب از نخبگان، دانشجویان و آحاد مردم بودند که محدوده سنی آنها نیز بین 20 تا 30 سال بود.
بیشتر بخوانید:
دفاع مقدس مکتب مبارزه با استکبار جهانی بود
جنگ تحمیلی اوج خباثت دشمنان علیه انقلاب بود
در بخشهای مدیریتی کشور نیز اگر روحیه جهادی و استفاده از جوانان متخصص و متعهد نخبه در دستور کار قرار گیرد میتوان نتایج مشابهی را دریافت کرد و همان پیروزیها در عرصه فرهنگ، اقتصاد، سیاست و اجتماع حاصل شود. از این رو اهتمام دولت سیزدهم به فرهنگ دفاع مقدس و بهرهگیری از روحیه مقاومت بیش از پیش احساس میشود.
بنابراین انتظار میرود که دولت با آغاز واکسیناسیون سراسری که تاکنون گروههای سنی مختلف و برخی از مشاغل در دست انجام است با رعایت پروتکلهای بهداشتی و دستورالعملهای مربوطه از ظرفیت معنوی اردوهای راهیان نور غرب و جنوب کشور جهت اشاعه فرهنگ ایثار و مقاومت و همچنین آشنایی هرچه بیشتر نسل نوجوان و جوان کشور با این فرهنگ حداکثر بهره را ببرند.
لزوم مقابله با جریان تحریف دستاوردهای دفاع مقدس
طی سالهای اخیر جریانی سعی در تحریف دستاوردهای دفاع مقدس و سیره امام خمینی (ره) داشته که از این طریق اذهان مردم را از موضوع اصلی منحرف و به سمت مسائل حاشیهای و کم اهمیت، سوق میدهند. رهبر معظم انقلاب اسلامی در این رابطه تاکید کردند: «جریان تحریف به دنبال کماهمیت جلوه دادن دفاع مقدس، اهداف و ارزشهای والای آن است».
از سوی دیگر این جریان سعی در تحریف نقش امام خمینی (ره) در دوران دفاع مقدس داشته و بهدنبال تحت شعاع قرار دادن واقعیات دفاع مقدس است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی دفاع مقدس را از ابتدا تا انتها یکی از «عقلانیترین و مدبرانهترین حرکات ملت ایران» برشمردند و گفتند: برخیها تلاش دارند تا با استناد به خطایی که در یک جمعی صورت گرفته، دفاع مقدس را به بیتدبیری متهم کنند، درحالیکه این دفاع از همان شروع کار، یعنی همکاری ارتش و سپاه و انتخاب تاکتیکهای مبتکرانه و شجاعانه و انجام اقدامات بزرگ و شگفتآور در عملیاتها تا پایان جنگ و قبول قطعنامه، همه مبتنی بر عقلانیت و تدبیر بود.
امام خامنهای تاکید کردند: در این مدل گسترده حضور مردمی، استعدادهای مهمی ظهور مییافت و بهعنوان مثال یک جوان روستایی از کرمان تبدیل به حاج قاسم سلیمانی شد، یا یک افسر جوان تبدیل به فرماندهای مجرب و توانا همچون شهید صیاد شیرازی و شهید بابایی شد، و یا از یک روزنامه نگار داوطلب در کوران حوادث جبهه، نابغه اطلاعاتی مثل شهید باقری ساخته شد.
بیان این حقایق و شاهد مثال قرار دادن چنین افرادی که در جریان دوران دفاع مقدس بروز و ظهور کردند و استعدادهای آنها توانست چنین دستاوردهای مهمی را برای کشور رقم بزند خود گواه روشنی است تا نخبگان و استعدادهای کشور را در سایر حوزها شناسایی کرده و آنها را در جایگاه مناسب خود بهکار گیری کند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در این باره تاکید کردند: «امروز هم اگر همت شود و نگاه صحیح به مسائل و مردم وجود داشته باشد، می توان از این مدل بی نظیر استفاده کرد. البته بحث جنگ با بحث اقتصاد متفاوت است ولی صاحبان فکر میتوانند در بررسیها و پژوهشهای خود، این مدل را بهعنوان ابزار اقتدار ملی درنظر بگیرند.»
انتهای پیام/ 120