عضو کمیسیون بهداشت مجلس در گفت‌وگو با دفاع‌پرس:

بهترین روش پیشگیری از کرونا در سیستان و بلوچستان واکسیناسیون ۷۰ درصد جمعیت است

فاضلی گفت: بهترین، ارزان‌ترین و سودمندترین روش پیشگیری از کرونا در استان سیستان و بلوچستان واکسیناسیون گسترده ۶۰ تا ۷۰ درصدی همه گروه‌های سنی در بازه زمانی یک‌ماهه است.
کد خبر: ۴۷۵۱۸۳
تاریخ انتشار: ۱۳ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۲:۴۰ - 04September 2021

بهترین روش پیشگیری از کرونا در سیستان و بلوچستان واکسیناسیون ۷۰ درصد جمعیت استملک فاضلی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اخبار داخلی دفاع‌پرس در ارتباط با علت اوج‌گیری کرونا در استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: این استان دارای شرایط خاصی است که یکی از این موارد مربوط به گستردگی آن است که ۱۱ درصد خاک کشور را تشکیل می‌دهد. پراکندگی از دیگر ویژگی‌های این استان است که باعث می‌شود ارتباط زمینی محدود شده و از سوی دیگر توسعه شبکه بهداشت و درمان به‌دلیل کاهش دسترسی‌ها به حد نیاز نباشد.

وی تصریح کرد: این گستردگی و کمبود دسترسی‌ها باعث می‌شود تا جمعیت دیر آلوده شود. ما در ابتدا ویروس را قبل از جهش‌هایش داشتیم که جمعیت‌های در حال تجمع با نوع اول آن مواجه شدند (مثل قم و شمال) در این زمان بیماری آرام‌تر و ضعیف‌تر بود و مردم آن را از سرگذراندند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که وقتی ویروس وارد بدن می‌شود مقاومت در بدن به‌وجود می‌آید، افزود: زمانی‌که بدن ویروس اولیه را در خود دارد به راحتی با سویه‌های جدید همچون دلتا و لاندا می‌تواند مقابله کند اما چنین چیزی در سیستان و بلوچستان اتفاق نیفتاد. به‌علاوه این‌که جمعیت استان از لحاظ تغذیه، بهداشت، وضعیت آب و ... آسیب‌پذیر بوده و آمادگی انتشار ویروس را داشت و چون مقاومتی به‌واسطه انتشار نوع اولیه ویروس از قبل ایجاد نشده بود به یک‌باره هم ابتلا و هم تلفات افزایش پیدا کرد.

نماینده سراوان در مجلس شورای اسلامی در ادامه بهترین راه محافظت از مردم در برابر کرونا در استان سیستان و بلوچستان را واکسیناسیون گسترده همه گروه‌های سنی دانست و گفت: این اقدام می‌بایست در یک فاصله مشخص یک‌ماهه انجام شود و در این بازه زمانی ۶۰ تا ۷۰ درصد جمعیت استان واکسینه شوند؛ این اقدام بهترین، ارزان‌ترین و سودمندترین روش پیشگیری در سیستان و بلوچستان است.

فاضلی در پایان در پاسخ به این سؤال که آیا با توجه به پراکندگی جمعیت و گستردگی استان امکان واکسیناسیون گسترده وجود دارد، بیان کرد: خوشبختانه سیستم شبکه درمانی کشور از بهترین سیستم‌ها است؛ ساختار نیروی انسانی برای واکسیناسیون جمعیت تمام جمعیت سیستان و بلوچستان در یک‌ماه وجود دارد و با آموزش مختصر به بهورزان در مراکز بهداشت این اقدام امکان‌پذیر است. نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان با دانش بوده و واکسن‌های دیگر را تزریق می‌کنند و به زنجیره سرد هم آشنایی دارند.

انتهای پیام/ ۳۵۱

نظر شما
پربیننده ها