دفاع‌پرس گزارش می‌دهد؛

دولت مردمی در جلب اعتماد عمومی چه شاخص‌هایی را باید رعایت کند؟

تحقق وعده‌های دولتی که خود را مردمی می‌داند علاوه بر این‌که باعث جلب اعتماد مردم می‌شود، می‌تواند به افزایش مقبولیت نظام سیاسی و افزایش سطح مشارکت سیاسی مردم منجر شود.
کد خبر: ۴۷۵۸۶۵
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۷:۳۰ - 08September 2021

دولت مردمی در جلب اعتماد عمومی چه شاخص‌هایی را باید رعایت کند؟به گزارش خبرنگار اخبار داخلی دفاع‌پرس- میثم خاکپور: اعتماد مردم به یک نظام سیاسی ارتباط مؤثری با باور شهروندان آن جامعه به کارآمدی دولت دارد که نتیجه آن به افزایش مقبولیت آن نظام سیاسی نزد مردم و در نتیجه افزایش سطح مشارکت سیاسی شهروندان منجر می‌شود؛ موضوعی که در دولت قبل به‌واسطه برخی عمل نکردن به وعده‌ها، عذرخواهی نکردن به‌واسطه کاستی‌ها و اشتباهات بنا به اذعان رهبر معظم انقلاب آسیب دیده و نیازمند احیا است.

امام خامنه‌ای با توجه به اهمیت موضوع اعتماد عمومی به دولت در بخشی از بیاناتشان در نخستین دیدار رئیس‌جمهور و اعضای هیئت دولت سیزدهم با اشاره به این مطلب که متأسّفانه (اعتماد) یک مقداری آسیب دیده و بایستی ترمیم شود، به مهم‌ترین راهکار حل این موضوع اشاره کرده و فرمودند: «راهکارش (هم) این است که حرف و عمل مسئولین یکی باشد؛ وعده‌ای اگر به مردم دادید، طبق آن وعده اگر عمل کردید، مردم به شما اعتماد پیدا می‌کنند؛ اگر شما وعده کردید و عمل نشد یا گفتید فلان کار شده، مردم در واقعیّت دیدند نشده، اعتماد مردم سلب می‌شود؛ واقعاً باید خیلی بِجِد مراعات کنید این معنا را.»

ایشان در ادامه تصریح کردند که ممکن است در انجام یک وعده مشکلی ایجاد شده و امکان تحقق آن فراهم نشود که در این صورت باید «این را به مردم توضیح بدهید و بگویید من این وعده را داده بودم، این مشکل پیش آمد نتوانستیم به وعده‌مان عمل کنیم؛ از شما عذرخواهی می‌کنیم؛ این هم از آن مواردی است که با مردم حرف بزنید.»

رهبر معظم انقلاب اسلامی در این دیدار تعیین روزشمار برای وعده‌های داده شده یکی دیگر از راهکار‌ها برای جلب اعتماد مردم به دولت اشاره و فرمودند: «برای وعده روزشمار معیّن کنید؛ تخمین بزنید یک کاری که میگویید این کار را خواهم کرد چه مدّتی طول خواهد کشید و روزشمار معیّن کنید و دانه‌دانه تعقیب کنید. بنده بار‌ها در مجموعه‌های دولتی این را گفته‌ام که ما قاعده و قانون و مانند این چیز‌ها کم نداریم؛ ما قانون و بنا و قاعده و هر چه طرح و برنامه‌ها و این حرف‌ها بخواهید زیاد [داریم]؛ آنچه کمبود ما است عبارت است از همین که یک پیگیری جدّی‌ای انجام بگیرد.»

نکته قابل توجه و پیش‌نیازی که دولت پیش از دادن وعده‌ها می‌بایست به آن توجه کند، انسجام دولتی و اِشرافی است که باید نسبت به مسایل وجود داشته باشند؛ موضوعی امام خامنه‌ای در نخستین دیدارشان با دولت سیزدهم بر آن تأکید داشته و عنوان کردند: «انسجام دولت و اقتدار دولت و اِشراف دولت چیز‌هایی است که خیلی مهم است. انسجام دولتی یعنی از درون مجموعه‌ی دولت حرف‌های مختلف درنیاید؛ یکی یک چیزی بگوید، یکی برود خلاف آن را بگوید؛ خب این ذهنیّت مردم و افکار عمومی را به کلّی خراب می‌کند؛ این باید یک حالت انسجام [داشته باشد]، وانگهی در عمل هم با همدیگر انسجام داشته باشند. خیلی از کار‌های یک بخش به چند بخش دیگر مربوط است. شما بخش کشاورزی‌تان به چند بخش دیگر ارتباط قهری دارد؛ باید همکاری کرد تا کار خوب دربیاید؛ بخش صنعتتان همین جور، بخش‌های گوناگون دیگرتان همین جور؛ پس انسجام لازم است برای اینکه کار پیش برود. اقتدار هم لازم است؛ دولت بایستی نشان بدهد که میتواند آن کاری که اراده کرده و تصمیم‌گیری کرده آن را انجام بدهد و پیش ببرد و این جوری نباشد که حالت رهاشدگی احساس بشود. اگر چنانچه شما اقتدار دولتی را در عمل نشان ندهید و حالت رهاشدگی در کشور مشاهده بشود، قطعاً سیاستهایتان پیش نخواهد رفت؛ این هم مهم است. اِشراف هم یعنی از گوشه کنار‌های دولت مطّلع باشید. دولت باید وظایفش را با اقتدار و با انسجام و اِشراف انجام بدهد.»

آنچه در تبیین بیانات مقام معظم رهبری در ارتباط با موضوع جلب اعتماد عمومی به دولت اشاره شد بیانگر آن است که وقتی دولتی خود را مردمی دانسته و عنوان می‌کند که خدمتگزار بیش از ۸۰ میلیون نفر است می‌بایست ضمن اشراف کامل به مسائل کشور و انسجام در بدنه خود، وعده‌هایی که مطابق با نیاز‌های احصا شده مردم در گوشه و کنار کشور بیان می‌کند را محقق کرده و آن را بدون اغراق به مردم گزارش دهد و در صورتی‌که در تحقق آن اشکالی به‌وجود آمد آن را بیان کرده و از مردم عذرخواهی کند.

قطع به یقین دولتی که با توکل به خدا، اعتماد مردم را به‌عنوان یک سرمایه اجتماعی در کنار خود داشته باشد در مسیر خدمت به ملت خود موفق خواهد بود.

انتهای پیام/ ۳۵۱

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار