مسئول نمایندگی ولی فقیه ناحیه امام سجاد قزوین:

حضرت رقیه (س) یاقوتی درخشنده در شهر شام است

حجت الاسلام صادقی گفت: نهضت حسینی با یادگار گذاشتن نشانه‌ای گران‌قدر حضرت رقیه (س) در شهر شام باعث دگرگونی عمیق و تغییری شگرف در شهر شام شد.
کد خبر: ۴۷۶۷۸۳
تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۸:۵۷ - 11September 2021

به گزارش دفاع‌پرس از قزوین، حجت‌الاسلام والمسلیمین «رضا صادقی» مسئول نمایندگی ولی فقیه ناحیه امام سجاد (ع) شهرستان قزوین امروز در جمع کارکنان ناحیه امام سجاد با تسلیت فرا رسیدن شهادت حضرت رقیه (س)، اظهار داشت: حضرت رقیه (س) دختر امام حسین (ع) در واقعه عاشورا سه سال سن داشتند که بعد از شهادت پدر و یارانش در عصر عاشورا، به همراه دیگر زنان بنی‌هاشم توسط سپاه یزید به اسیری رفتند و در خرابه‌های شام به شهادت رسیدند.

وی خاطرنشان کرد: اثبات وجود تاریخی حضرت رقیه (س) یکی از شهیدان قیام حسینی که نقش بسیار تاثیر‌گذاری در تبدیل واقعه عاشورا به یک جریان سیال تاریخی داشت، بعضی از مورخین درباره وجود تاریخی حضرت رقیه (س) سعی در شبهه پراکنی دارند، اما با توجه به مستندات تاریخی که در کتاب منتخب التواریخ نقل شده می‌توان به تمام این شک ها پایان داد.

وی افزود: در قسمتی از این مستندات تاریخی، جریان تعمیر و بازسازی قبر این بانوی سه ساله ذکر شده که بدین صورت است: چندین بار سید ابراهیم دمشقی و خانواده‌اش در عالم رویا خواب این بانوی سه ساله را می‌بینند. در خواب از سید ابراهیم خواسته می‌شود که به نزد والی شام برود و از او بخواهد که قبر را تعمیر کنند؛ زیرا داخل قبر آن حضرت آب جمع شده بود و جسم مطهر ایشان معذب بود. والی شام با مطلع شدن از این جریان از علما شیعه و سنی خواست که غسل کنند و در نزد مرقد آن بانو جمع شوند و قرار بر این شد که قفل به دست هر شخصی باز شد، متصدی نبش قبر و تعمیر آن شود.

حجت الاسلام صادقی اضافه کرد: قفل تنها به دست سید ابراهیم دمشقی که نسبش منتهی به سید مرتضی علم الهدی می‌شود، باز شد و بدن شریف آن حضرت را به مدت سه روز از قبر خارج کردند و به تعمیر آن پرداختند.

صادقی یادآور شد: جریان کربلا محدود به واقعه عاشورا نیست؛ چراکه پس از آن با ادامه حرکت کاروان اسرا، مبارزه خاندان اهل بیت با یزید همچنان ادامه داشت. ادامه نهضت حسینی را می‌‌توان از خطبه‌های غرای امام سجاد (ع) تا نقش بیدارگری حضرت زینب (س) در شهر‌های بزرگی چون کوفه و شام دانست.

مسئول نمایندگی ولی فقیه ناحیه امام سجاد (ع) شهرستان قزوین افزود: چه بسیار مسیحیان و یهودیانی که به وسیله کاروان اسرا مسلمان شدند و از همه پررنگ‌تر آنکه، خانواده یزید و غلامانش با دیدن اهل بیت پیامبر در اسارت از او بیزاری جستند و جزء محبین خاندان عصمت و طهارت شدند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار