فریدون حسنوند رئیس کمیسیون انرژی مجلس در گفتوگو با خبرنگار اخبار داخلی دفاعپرس در ارتباط با لزوم توجه دولت در بخش انرژی و تأمین نیروگاههای خورشیدی با توجه به اقلیم کشور، اظهار داشت: در برنامه توسعه ششم تکالیف قانونی برای دولت در بحث تولید برق از طریق انرژیهای تجدیدپذیر در نظر گرفته شده که بخشی از آن انرژی خورشیدی است.
وی ادامه داد: متأسفانه در دولت قبل حدود ۸۰۰ مگاوات تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر داشتیم که طبق قانون میبایست این میزان به ۵ هزار مگاوات میرسید؛ آنچه محقق نشده مربوط به قوانین، قیمتگذاری، پرداخت مطالبات سرمایهگذاران و صادرات است.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس در ارتباط با اهمیت توجه به موضوع صادرات برای سرمایهگذاران حوزه انرژیهای تجدیدپذیر، خاطرنشان کرد: در این خصوص میبایست شرایط فراهم شود تا سرمایهگذاران بتوانند بهواسطه ارزآوری به فعالیت ادامه داده و ظرفیت تولید را افزایش دهند.
حسنوند افزود: با افزایش میزان تولید انرژیهای تجدیدپذیر، در زمان غیرپیک از آن برای صادرات و در زمانهای پیک مصرف در شبکه سراسری استفاده کنیم؛ در صورت رفع مشکلات قطعاً رغبت برای سرمایهگذاری در این حوزه افزایش یافت.
وی با اشاره به اینکه میبایست در حوزه تولید انرژیهای تجدیدپذیر فضای انحصار شکسته شود تا هم شرکتهای خارجی و هم داخلی بتوانند در این بخش فعالیت کرده و توان رقابت داشته باشند، گفت: میبایست زمینه حضور شرکتهای داخلی در شرایط رقابتی بهواسطه اعطای منابع مالی با هدف دریافت تکنولوژی روز فراهم شود.
حسنوند تصریح کرد: حدود ۳۰۰ روز در کشور ما هوا آفتابی است و میتوان از خورشید در انرژیهای تجدیدپذیر استفاده کرد و باید از این ظرفیت در کشور استفاده شود.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس در پایان اذعان کرد: علاوه بر این موارد باید فرهنگ تأمین و تولید برق در کشور تغییر یابد و نباید صرفاً بهدنبال نیروگاههای برقآبی و سیکل ترکیبی برویم.
انتهای پیام/ ۳۵۱