کارشناس حوزه سیاسی مطرح کرد؛

اعضای شانگهای در انتظار تعیین سیاست‌های جهانی طالبان

فرقانی گفت: کشور‌ها منتظر تعیین سیاست‌های دولت طالبان هستند تا سیاست‌های خود را در قبال افغانستان تنظیم نمایند.
کد خبر: ۴۷۸۱۴۸
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۶ - 18September 2021

اعضای شانگهای در انتظار تعیین سیاست‌های جهانی طالبان

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، محمدرضا فرقانی کارشناس حوزه سیاسی در گفت‌وگویی در خصوص دستاورد‌های عضویت ایران در سازمان شانگهای، اظهار داشت: پیش‌تر ایران نمی‌توانست از مزایای عضویت در سازمان استفاده کند، اما با عضویت دائم قطعاً از مزیت‌های بسیارِ سیاسی، امنیتی و اقتصادی برخوردار خواهد شد.

وی با بیان اینکه ایران می‌تواند نقشِ مکمل اقتصادی در سازمان شانگهای داشته باشد، گفت: این سازمان پیشتر امنیتی و سیاسی بود، ولی بعد‌ها بُعد اقتصادی آن اهمیت یافت.

به گفته فرقانی، این سازمان در منطقه و جهان بسیار بزرگ شناخته می‌شود که هم آور و همتایی ندارد و ۴۲ درصد جمعیت جهان را در خود جای داده است و بیش از یک سوم وسعت جهان را در بر می‌گیرد.

وی افزود: وجود دو کشور قدرتمند روسیه و چین در کنار هند در این سازمان منجر شده است که شانگهای از توان اقتصادی بسیاری برخوردار گردد.

فرقانی همچنین به در اختیار داشتن بیش از نیمی از انرژی دنیا توسط ایران و روسیه گفت: راه‌های ترانزیتی و توان تکنولوژیک ایران در کنار ایران و هند می‌تواند این سازمان را به‌عنوان یکی از قدرتمندترین سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تبدیل کند و دستاورد‌های بسیاری برای ایران و سایر کشور‌های عضو داشته باشد.

 کارشناس حوزه سیاسی گفت: افغانستان به دلیل بحران‌های ۴ دهه گذشته، به‌عنوان یک معضل امنیتی در غرب آسیا مطرح است و کشور‌های منطقه و آسیای مرکزی به‌عنوان مخاطره‌ای امنیتی به افغانستان می‌نگرند.

فرقانی ادامه داد: افغانستان در وهله اول یک معضل امنیتی برای منطقه است و از نظر اقتصادی اهمیتِ اندکی دارد و لذا نشستی اختصاصی در حاشیه شانگهای با حضور چند کشور برای بررسی موضوع افغانستان برگزار شد.

وی با بیان اینکه هماهنگی‌های کامل بین کشور‌های ذی‌نفوذ در حوزه افغانستان پدید آمده است، افزود: روند جاری در افغانستان موجب شده کشور‌ها با دیده شک و تردید به طالبان بنگرند و لذا دولت طالبان باید سیاست خارجی خود را بر اساس حساسیت‌های کشور‌های منطقه اتخاذ کند.

در غیر این صورت افغانستان با وجود اتحاد میان کشور‌های عضو شانگهای باید در ناامنی به سر ببرد و یا ایزوله شود و در دل این سازمان به‌صورت بایکوت بماند.

فرقانی گفت: همه کشور‌ها منتظر تعیین سیاست‌های دولت طالبان هستند تا سیاست‌های خود را در قبال افغانستان تنظیم نمایند.

منبع: رادیو گفت‌وگو

انتهای پیام/ ۹۱۱

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار