به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، این روزنامه با طرح این سوال که "چه اتفاقی میافتاد اگر موساد با درخواست آیت الله خمینی که هنوز در نزدیکی پاریس در تبعید بسر می برد، موافقت می کرد؟"، به نقل از آلفر می نویسد: پاسخ به این سوال غیرممکن است. اما یک مورد وجود دارد که به رهبرانی کاریزماتیک و عواقب ناشی از حذف ناگهانی آنها، اختصاص دارد.
به نوشته گاردین، در زمانی که امام خمینی(ره) در فرانسه بود، آلفر به همراه "الیعازر تسفریر" نماینده موساد در تهران از سوی ژنرال "اسحاق حوفی"، رئیس وقت سازمان موساد احضار میشوند تا درباره درخواست شاپور بختیار برای ترور امام(ره) مشورت شود. پاسخ تسفریر، به این درخواست منفی بود. او می گوید: اگر امام خمینی به ایران بازگردد، او توسط ارتش و پلیس امنیتی شاه، ساواک محافظت خواهد شد. آلفر هم نفس عمیقی می کشد و می گوید: ما اطلاعات زیادی درباره مواضع امام خمینی و میزان شانس او نداریم تا در این باره احساس خطر کنیم.
گاردین دستکم گرفتن امام(ره) را شکستی برای موساد و حتی آمریکا، انگلیس و خود ساواک می داند می گوید، و اگر آلفر اطلاعات امروز را درباره امام داشت، معلوم نبود به درخواست بختیار چه پاسخی می داد.
این روزنامه به نقل از آلفر می نویسد: اگر آن جلسه چند ماه بعد برگزار می شد، من می گفتم این کار(ترور) ارزش خطر دارد. من نمی گویم که اگر من آن زمان نظر متفاوتی داشتم، رئیس موساد هم تصمیم متفاوتی می گرفت اما آن اتفاقی همیشه ذهن مرا مشغول کرده است. بختیار ظاهرا همه چیز را متوجه شده بود اما ما شناختی از بختیار و روحانیون نداشتیم و پیام او را بدرستی متوجه نشدیم.
آلفر همچنین در کتابی با عنوان "اسرائیل در جستجوی متحدان در خاورمیانه" که مبتنی بر تجربه و مصاحبه است، به تحقیق درباره یک "دکترین پیرامونی" میپردازد که در سالهای ۸-۱۹۵۷میلادی در دفتر "بن گوریون"، نخستوزیر وقت اسرائیل طراحی شده بود و براساس آن اسرائیل به دنبال یافتن متحدانی در برابر یک محورعربی متخاصم به رهبری مصرِ زمان "جمال عبدالناصر" بود.
بنابر گزارش گاردین "گل سرسبد موفقیت اسرائیل برای یافتن متحد در خاورمیانه، تریدنت اطلاعاتی، با ترکیه و ایران در اواخر دهه ۱۹۵۰میلادی بود. درباره ایران، این اتحاد تا انقلاب اسلامی طول کشید و در مورد ترکیه نیز تا حدود سال ۲۰۰۹ میلادی که رجب طیب اردوغان (بعد از حمله به کشتی کمکرسان کشورش به غزه) از اسرائیل فاصله گرفت."
به نوشته گاردین "آلفر می گوید رئیس هیات تجاری ما در تهران تجارب بسیار زیادی داشت... می توانست به شاه دسترسی داشته باشد اما این مساله شکل رسمی نداشت. او هرگز به میهمانی های دیپلماتیک دعوت نمی شد چرا که ایرانی ها قائل به انکار در روابط شان با اسراییل، در مقابل اعراب بودند."
این روزنامه انگلیسی در ادامه به نقل از آلفر محور ایران و حزب الله را خطر بزرگ برای اسرائیل می داند. آلفر در پاسخ به اینکه محور ایران، حزب الله و بشار اسد برای اسرائیل خطرناک تر هستند یا گروه هایی همچون داعش و یا جبهه النصره، گفته است: آنها هر دو بد هستند. در حقیقت اگر شما بخواهید از میان آنها یکی را به عنوان اولویت برای برخورد انتخاب کنید، اولویت با حزب الله و ایران است هر چند که اسد تبدیل به یک بازیگر غیرفعال شده است.
منبع: جهان نیوز