به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس، در راستای حمایت از رشد و شکوفایی نهادها و شبکه های مردم نهاد مروج فرهنگ و آموزه های قرآن مجید و همچنین ارائه خدمات حمایتی و تأمین امکانات آموزشی، پژوهشی، تبلیغی و ترویجی حوزه قرآن و عترت، نمایشگاه شمیم وحی برای نخستین بار با حضور دکتر قالیباف شهردار تهران، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، حجت الاسلام امرودی معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران صبح امروز در بوستان گفتوگو افتتاح شد.
در این مراسم استاد پیشکسوت قرآن کریم با بیان اینکه اگرچه شهر نشینی مزایای فروانی دارد، اظهار کرد: به موازات گسترش شهرها و علی رغم توسعه خدمات توسط مسئولین مربوطه، مشکلات فراوانی وجود دارد که برخی ها به دنبال علل ان هستند.
وی افزود: قران کری به این سوالات و علل ان پاسخ می دهد که هر کس که از یاد خدا غافل شد، معیشت زندگی بر او سخت می شود. همچنین قران طریق برون رفت از این مسائل را نیز ارائه دهد و می فرماید اگر اهل شهرها و آبادیها ایمان و تقوا را سرلوحه خود قرار دهند ما برکات فراوان زمین و آسمان را برای آنها نازل میکنیم.
سلیمی خاطرنشان کرد: شهرداری در کنار وظیفه خود که توسعه و عمران شهری است به واسطه حضور مسئولین فرهنگ محور مسئله قران و فرهنگ آن را نیز در دستور کار خود قرار داده است. تشکیل شورای عالی قرآن شهرداری یکی از اقدامات خالصانه شهرداری در این راه است.
این پیشکسوت قرآنی بیان کرد: یکی از برکات این شورا، تشکیل شوراهای 22 گانه تهران است که تا کنون جلسه کارشناسی در ان برگزارش ده است و 195 طرح در آن مصوب شده است.
حجت الاسلام امرودی: حمایت از 1463 مجموعه و خانههای قرآن در نمایشگاه قرآنی شمیموحی
در ادامه این مراسم حجت السلام امرودی معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردای تهران با اشاره به فعالیتهای شهرداری در زمینه عترت، اظهار کرد: شهرداری تهران در حوزه عترت کارهای متعددی از قبیل حمایت از هیئت های مذهبی در نمایشگاه عطر سیب خدمت به زایران در اربعین حسینی و آماده سازی فضای شهر در مراسم سوگواری و جشن های مختلف فعالیت های متعددی را انجام داده است.
وی افزود: یکی از خلاء هایی که احساس می شد در زمینه فعالیت های قرآنی بود که امروز شاهد برپایی آن هستیم. در این نمایشگاه 45 مؤسسه فعال فرهنگ قرآنی حضور دارند که ممیزی آنها توسط نخبگان شورای عالی قرآن صورت گرفته است.
حجت الاسلام امرودی تصریح کرد: در این نمایشگاه کتب و نرم افزارهای قرآنی، آثار هنری و همچنین تجهیزات قرآنی نیز عرضه می شود. همچنین 1463 مجموعه قرآنی و خانه های قرآن و عترت محلات تحت پوشش حمایت های 700 تا 5 میلیونی این نمایشگاه قرار می گیرند.
وی ادامه داد: در حال حاضر 374 خانه قرآن در تهران انسجام پیدا کرده و 900 استاد در این حوزه آمادگی های لازم را برای آموزش شهروندان کسب کرده اند. همچنین سه دارالقران نیز در مناطق 13، 17 و 2 زیر نظر شورای عالی قرآن راه اندازی شده است که تا پایان سال 95 در 22 منطقه تهران راه اندازی خواهد شد.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردای تهران با اشاره به برگزاری نمایشگاه قرآن در محل باغ موزه دفاع مقدس گفت: 10 هزار متر فضای مسقف به فضای این نمایشگاه اضافه شده، همچنین در حاشیه این نمایشگاه باغ کتاب نیز در ماه مبارک رمضان برپا خواهد بود.
حجت الاسلام خاموشی: هدف از برگزاری جلسات قرآن تقویت بنیادهای انقلاب و پیروی از ولایت فقیه است
حجت الاسلام خاموشی سخنران بعدی این مراسم بود که در سخنان خود اظهار کرد: هر توطئه ای که از سوی مستکبران صورت می گیرد، برای مقابله با پرچم ولایت است، اما ما باید پرچم ولایت را نگه داریم.
وی افزود: برخی از افراد با توجه به اینکه با قرآن هستند اما بر خط فتنه قرار دارند و ادعای عمل به قران رادارند، در صورتی که انسنهای بی گناه را می کشند. باید نگاهی عمیق به دین و قران داشت و هدف از برگزاری جلسات قرانی تقویت بنیادهای انقلاب و پیروی از ولایت فقیه باشد.
جنتی: در جامعه خود از فرهنگ قرآنی دور افتادهایم
در بخش دیگری از این مراسم علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: آنچه که برای ما ارزنده است، توسعه و ترویج قران است.
وی با بیان اینکه در جامعه خود از فرهنگ قرآنی دور افتادهایم، گفت: غیبت، بدگویی، نقض عهد و فساد اداری و مالی وجود دارد و با توسعه فرهنگ قرآنی میتوانیم جامعه را اصلاح کنیم.
قالیباف: ریشه بسیاری از مشکلا در عمل نکردن به فرهنگ قرانی است
محمدباقر قالیباف سخنران پایانی این مراسم بود که خاطر نشان کرد: در حوزه قرآن اقدامات خوبی صورت گرفت است. امیدواریم پایه گذاری چنین نمایشگاهی در توسعه و ترویج فرهنگ قرانی شهر تهران موثر باشد.
وی با تاکید بر مدیریت شهری تصریح کرد: بارها از خودم و از همکاران این سوال را کردهام که چه فرقی بین شهر تهران با فلان شهر در دیگر کشورهاست.
شهردار تهران ادامه داد: در تهران بزرگراه، مترو ساختهایم و به سمت توسعه و پیشرفت حرکت کردهایم شاید تمام مشکلات حل نشده است اما گامهای خوبی برداشتهایم.
قالیباف افزود: اگر همه این کارهای را انجام دادهایم و شهر قابل دیدن شده است آیا به وظیفه خود عمل کردهایم جواب منفی است. مهم این است که در شهر تهران هر کاری که انجام میدهیم بر محوریت قرآن باشد و نهایتا خروجی آن بندگی برای خدا باشد. اگر این توفیق را پیدا نکردهایم در مسیر درست قرار نگرفتهایم.
انتهای پیام/