ارتش یمن در ۲۸ کیلومتری «مأرب» قرار گرفت/ عقب‌نشینی نیرو‌های دولت مستعفی منصور هادی

منابع میدانی در استان مأرب یمن می‌گویند نیرو‌های دولت مستعفی در پی عملیات نیرو‌های ارتش دولت نجات ملی در این استان، از بیم محاصره‌شدن، به‌سمت مرکز استان عقب نشسته‌اند.
کد خبر: ۴۸۲۷۴۴
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۹ - 09October 2021

به گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، دور جدیدی از درگیری‌ها در استان مأرب یمن با عملیات گسترده ارتش و کمیته‌های مردمی یمن در این استان مرکزی از دیروز جمعه آغاز شده است.

علی‌رغم اینکه دولت نجات ملی یمن و ارتش وابسته به آن در این باره بیانیه رسمی صادر نکرده‌اند، ولی منابع میدانی از پیشروی ارتش دولت نجات ملی خبر می‌دهند.

منبعی نظامی در یمن امروز شنبه به خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» گفت که رزمندگان «انصارالله» (ارتش و کمیته‌های یمن) به‌دنبال حملات گسترده که منجر به درگیری‌های شدید شده است، توانسته‌اند وارد شهرستان «الجُوبه» در جنوب استان مأرب شوند.

به‌گفته این منبع، دو کوه بعد از تثبیت موضع در پادگان «الخشیناء»، به دست نیرو‌های ارتش و کمیته‌های مردمی یمن افتاده است. این پادگان در دست نیرو‌های منصور هادی، رئیس جمهور مستعفی و مورد حمایت ریاض بود.

مرکز شهرستان الجوبه در آستانه سقوط

منبع مذکور درباره سیر عملیات و درگیری‌ها در این منطقه از استان یمن گفت که «انصارالله تلاش دارد به‌سمت منطقه "واسط"، مرکز شهرستان الجوبه از دو محور، یکی جبهه شرقی و دیگری جبهه جنوب (از سمت رحبه) پیشروی کند.»

این منبع میدانی که وابسته به ارتش دولت مستعفی است، گفته است که نیرو‌های تحت امر این ارتش و ائتلاف سعودی مواضع خود را در این منطقه چه از نظر نیرو و چه از نظر تجهیزات بعد از آنکه ارتش دولت نجات ملی در این منطقه پیشروی کرده، تقویت کرده است.

منبع مذکور گفته است که نیرو‌های منصور هادی با پشتیبانی هوایی عربستان سعودی قصد دارند مانع از سقوط واسط که با شهر مأرب (مرکز استان مأرب) ۲۸ کیلومتر فاصله دارد، شوند.

ارتش یمن در ۲۸ کیلومتری «مأرب» قرار گرفت/ عقب نشینی نیرو‌های دولت مستعفی منصور هادی

ادعای تقویت جبهه غرب مأرب، همزمان با «عقب‌نشینی تاکتیکی»

ارتش وابسته به منصور هادی، اما در بیانیه‌ای بدون اشاره به درگیری‌ها در جنوب استان مأرب، به تحولات غرب این استان پرداخت و گفت که نیرو‌های این ارتش و شبه‌نظامیان وابسته به آن، درگیری شدیدی با «انصارالله» در دو جبهه «المَشجع» و «الکَساره» واقع در غرب و شمال غرب مأرب داشته‌اند.

منبعی نظامی دیگر در استان مأرب به الخبر الیمنی گفته است که ستادکل نیرو‌های مسلح (وابسته به دولت منصور هادی) دستور «عقب‌نشینی تاکتیکی» از مرکز شهرستان الجوبه را صادر کرده‌اند.

ارتش یمن در ۲۸ کیلومتری «مأرب» قرار گرفت/ عقب نشینی نیرو‌های دولت مستعفی منصور هادی

نگران از سرنوشت «العبدیه»

این منبع در چرایی این اقدام و دستورات گفته است «نیرو‌های هادی از سرنوشت مشابه آنچه در شهرستان "العبدیه" بر سرشان آمد، می‌ترسند؛ چرا که نیرو‌های صنعاء شهرستان العبدیه را از همه طرف به محاصره درآوردند.»

منبع یادشده تأیید کرده است که نیرو‌های ارتش و کمیته‌های مردمی یمن در آستانه محاصره واسط از سه محور هستند و همین مسئله باعث شده است که نیرو‌های منصور هادی به منطقه «الفلج» عقب بنشینند و خط دفاعی خود را در آنجا تشکیل داده‌اند.

براساس این گزارش، نیرو‌های منصور هادی شماری از نیرو‌های نمادین و مهم خود را در مرکز الجوبه نگه داشته‌اند تا عقب‌نشینی شمار زیادی از نیرو‌های خود را پنهان کنند.

ناراحتی آمریکا و عربستان از پیشروی‌ها

«تیم لیندرکینگ»، فرستاده آمریکا در امور یمن در واکنش به پیشروی‌های ارتش یمن با ناراحتی گفته است که تلاش «حوثی‌ها» برای سیطره بر استان مأرب، مانع از گفتگو‌های برون‌رفت از بحران یمن خواهد شد. برخی منابع و رسانه‌های وابسته به عربستان سعودی و منصور هادی نیز تلاش کرده اند اتهام‌هایی از قبیل حمله به غیرنظامیان و کشتار مردم به نیرو‌های نجات ملی بزنند.

این دو منطقه دو ماه پیش شاهد درگیری‌های شدید بین نیرو‌های ارتش دولت نجات ملی و نیرو‌های منصور هادی و ائتلاف سعودی بود؛ حجم حملات هوایی و موقعیت جغرافیایی و استحکامات طرف مقابل باعث شد که ارتش دولت نجات ملی استراتژی خود برای پس گرفتن مرکز استان نفت‌خیز مأرب را تغییر دهد و از جنوب وارد این استان شود و به‌سمت شهر حرکت کند.

علاوه بر نفت‌خیز بودن استان مأرب، مقر وزارت دفاع دولت منصور هادی و فرماندهی ارتش تحت امر دولت او در این شهر قرار دارد و وجود پالایشگاه نفتی «صافر» در این استان بر اهمیت ژئوپولیتیک این استان افزوده است.

هفته‌های گذشته ارتش و کمیته‌های مردمی یمن با عملیات موفق خود در استان‌های البیضا و شبوه (استان‌های جنوبی مأرب)، شهرستان‌های «عین»، «عسیلان» و «بیحان» را به‌همراه شهر «حریب» در این استان‌ها آزاد کردند و فاصله خود تا شهر مأرب را به کمتر از ۵۰ کیلومتر رساندند. هدف این نیروها، محاصره این شهر است.

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار