با حضور امیر برخور

تندیس امیر سرلشگر خلبان شهید امرالله اسعدی یساقی در قوچان رونمایی شد

با حضور امیر برخور، جانشین نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی، تندیس امیر سرلشگر خلبان شهید امرالله اسعدی یساقی در قوچان رونمایی شد.
کد خبر: ۴۸۲۹۳
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۷ - 15June 2015

تندیس امیر سرلشگر خلبان شهید امرالله اسعدی یساقی در قوچان رونمایی شد

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از قوچان، یادواره امیر سرلشگر خلبان شهید امرالله اسعدی یساقی و یک هزار و 164 شهید گلگونکفن تیپ 277 شهید منظم تولایی در سالن معلم قوچان برگزار شد.

این مراسم که یکی از متمایزترین یادوارههای شهدا در شهرستان قوچان بود از رشادتهای خلبانان تیزپرواز و شجاع ایران اسلامی که حماسه دلاورمردی آنها کمتر به گوش رسیده بود پرده برداشت و بیانگر تعصب دینی و غیرت جوانان آن روزهای کشورمان که موجب اقداماتی همچون همقسم شدن خلبانان نیروی هوایی و ازجمله شهید اسعدی بود شد تا از دستورات مخالف امنیت ملی که توسط بعضی سران قوا و فرماندهان نظامی آن مقطع که جزو آغازین روزهای جنگ تحمیلی بود سرپیچی کنند و از پادگان­های دزفول عقبنشینی نکرده و باعث مقاومت نیروها شوند. امیر سرلشگر خلبان شهید امرالله اسعدی یساقی با پرواز اف پنج به العماره و بمباران آن مقر هرگز به میهن بازنگشت. او از زبدهترین دانشآموختگان و نفر اول در گروه خلبانان 50 کشور شده بود.

در این مراسم امیر سرتیپ خلبان علیرضا برخور جانشین فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا گفت: مهمترین راهبرد در برگزاری اینگونه جلسات شناساندن راه و سیره شهدا به نسل حاضر است. رهبر معظم انقلاب نیز در خصوص زنده نگهداشتن یاد و خاطره شهدا تأکید فراوانی دارند که ما باید منویات معظم له را در این راستا جامع عمل بپوشانیم. شهرستان قوچان در دفاع مقدس با تقدیم شهدای زیادی دین خود را به انقلاب اسلامی ادا کرده است. شهدای بزرگی همچون شهید اسعدی یساقی که تنها پس از گذشت هشت روز از آغاز جنگ تحمیلی به شهادت رسید و پس از گذشت هفده سال خبر شهادت او به خانوادهاش داده شد.

جانشین فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی از گمنام ماندن شهدای برجسته قوچان همچون شهیدان کلاهدوز، مخبری، تولایی و اسعدی گلایه کرد و افزود: برای انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسل حاضر و معرفی شهدا به جوانان این مرزوبوم توجه بیشتر مسئولان کشورمان را میطلبد که در این راستا رسانه نقش بسیار مهمی را میتواند ایفا کند تا مردم نسبت به این فرهنگ و عزیزانی که آن را به وجود آوردند شناخت و معرفت کامل پیدا کنند.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اهمیت و جایگاه نقش نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در موفقیتهای بهدستآمده در دوران دفاع مقدس خاطرنشان کرد: نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی به دلیل دارا بودن ویژگیهای تخصصی، فعالیتها و اقدامات این نیرو در طول هشت سال دفاع مقدس برای مردم کشورمان ناشناخته مانده است که بر اساس برنامهریزیهایی که صورت گرفته سعی کردیم که جانفشانی خلبانان تیزپرواز نیروی هوایی و عملیاتی که این عزیزان طرحریزی و اجرا کردند را به جامعه معرفی کنیم که طی سالهای گذشته با تبیین نقش این نیرو در دفاع مقدس به این مهم دست پیداکرده و موفقیتهایی را همکسب نمودهایم.

امیر سرتیپ خلبان برخور تصریح کرد: همسر خلبان شهید امرالله اسعدی که یکی از نمونههای بارز و خوشنام همسران شهدا در نیروی هوایی ارتش محسوب میشود که حدود هشت سال پیش خواستار نصب یادمانی از این شهید در قوچان شدند که با پیگیریهای انجامشده که بخش زیادی از آن توسط همسر شهید در سالهای اخیر صورت گرفت، یادمان شهید اسعدی در شهرستان قوچان نصبشده است. امیدواریم با رونمایی از این یادمان آشنایی مردم با تفکر و فرهنگ نیروی هوایی و فرزندان آبیپوش این مرزوبوم بیشتر شود.

در حاشیه این مراسم از تندیس و یادمان امیر سرلشگر خلبان شهید امرالله اسعدی یساقی و ماکت هواپیمایF5 درمیدان دفاع مقدس قوچان رونمایی شد.

امیر سرلشگر خلبان شهید امرالله اسعدی یساقی در اول اردیبهشتماه 1330 در قوچان متولد شد. بعد از گذراندن تحصیلات در 10 دیماه 1349 وارد نیروی هوایی شد. دوره آموزش را در آمریکا گذراند و بهعنوان خلبان هواپیمایF5به پایگاه هوایی چهارم شکاری دزفول معرفی شد. با شروع جنگ تحمیلی پا در عرصه مبارزه گذاشت. وی در 8 مهر 1359 ساعت 1 بعدازظهر به همراه سروان عباسیان (بعدها فرمانده پایگاه هوایی دزفول شد) از پایگاه هوایی دزفول به سمت ۱۲۰کیلومتری شمال بصره و ۴۵کیلومتری دهلران پرواز کردند که به گفته سروان عباسیان چند دقیقه قبل از سانحه هوایی صدای رادیو امیر قطع و وصل میشد که امیر گفته بود: با توکل به خدا میرویم جلو...

سروان عباسیان گفت: زمین خوردن هواپیما را ندیدم و حتی متوجه بلند شدن دود از هواپیما نشدم.

11روز بعد از وقوع این سانحه آشنایان صدای امیر سرلشگر خلبان شهید امرالله اسعدی یساقی را از رادیوی عراق شنیده بودند که زنده و سالم است. در روزهای بعد هم افرادی به منزل پدر همسر ایشان تلفن کرده بودند و این خبر را داده بودند که صدای خلبان اسعدی را شنیدهاند. به گفته تعدادی از خلبانان آزاده که بعد از جنگ به وطن بازگشته بودند چتر کلاه هلمت و کارت شناسایی خلبان اسعدی سالم دیدهشده بود. در طی این مدت نه تماسی حاصل شد و نه نامهای دریافت کردید.

خلبان امیر اسعدی و دیگر خلبانانی که وضعیت مشابهی مانند ایشان داشتند تا سال 1383 جاویدالاثر بودند و از آن به بعد از طرف نیروی هوایی با درجه سرلشکری شهید اعلام شدند.

سرکار خانم اسعدی در طی این 27 سال با فداکاری به بزرگ کردن فرشید تنها یادگار خلبان اسعدی همت گماشته است. فرشید هماکنون خود پدر شده است و سعی میکند جای خالی پدر را برای مادر مهربان خود پر کند.

نظر شما
پربیننده ها